24.9 C
Athens

Γιάννης Χριστόπουλος 1946-

Ο Γιάννης Χριστόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στο Περιστέρι το 1946.
Ηθοποιός, χορευτής, χορογράφος. Έκανε μαθήματα χορού με τις κυρίες Κική Μανιάτη, Αλίκη Βέμπο και Αγάπη Ευαγγελίδη.

Χόρεψε με το μπαλέτο του Γιάννη Φλερύ και Λίντα Άλμα.

Απόφοιτος σχολής Μουσικού Θεάτρου του Μενέλαου Θεοφανίδη στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών το 1966.

Γιάννης Χριστόπουλος 1946-
Ο Γιάννης Χριστόπουλος με τον Κώστα Χατζηχρήστο.

Συμμετοχές σε δεκάδες επιθεωρήσεις στα θέατρα Ακροπόλ, Εθνικού κήπου, Μπουρνέλλη, Βέμπο, Χατζηχρήστου κ.λ.π. με τους Ορέστη Μακρή, Ρένα Βλαχοπούλου, Νίκο Σταυρίδη, Κώστα Χατζηχρήστο, Ντίνο Ηλιόπουλο, Γεωργία Βασιλειάδου, Μαρίκα Νέζερ, Άννα, Μαρία Καλουτά, Βασίλη Αυλωνίτη, Σπεράντζα Βρανά, Καίτη Μπελίντα, Γιάννη Γκιωνάκη κ.λ.π.

Συμμετοχή σε τηλεοπτικές σειρές, “Κυριακή χωρίς σύννεφα”, “Εκείνες κι εγώ” με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα, “Τρεις κι ο κούκος”, “Κλέφτες κι αστυνόμοι” κ.λ.π.

Συμμετείχε σε μεγάλες περιοδείες σε Ευρώπη, Καναδά, Αμερική και Αυστραλία με το Γιώργο Οικονομίδη, Κώστα Χατζηχρήστο, Μαίρη Χρονοπούλου, Σταύρο Παράβα και το Γιώργο Κωνσταντίνου.

Επίσης δούλεψε σε νυχτερινά μαγαζιά στην Ελλάδα και το εξωτερικό με τον Γιώργο Οικονομίδη, τη Ζωζώ Σαπουντζάκη, τη Μαίρη Χρονοπούλου και τη Ρένα Κουμιώτη.

Ο Γιάννης Χριστόπουλος διαθέτει στο την πολύ ωραία σελίδα στο Facebook, “Μουσικό Θέατρο“.

Γιάννης Χριστόπουλος: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1961Διαμάντω
1963Ο αδελφός μου ο τροχονόμος
1965Μια τρελή τρελή οικογένεια
1965Κορίτσια για φίλημα
1966Η κόρη μου η σοσιαλίστρια
1966Θυσία
1966Οι κυρίες της αυλής
1966Διπλοπενιές
1966Όλοι οι άντρες είναι ίδιοι
1967Οι θαλασσιές οι χάντρες
1967Κοντσέρτο για πολυβόλα
1967Το πιο λαμπρό αστέρι
1968Η αρχόντισα κι ο αλήτης
1969Το λεβεντόποαιδο
1969Η ωραία του κουρέα
1970Ο αχαίρευτος
1971Σ΄αγαπώ
1980Ο κύριος Εξουσίας
1981Ο τελευταίος άντρας
1981Τροχονόμος Βαρβάρα
1988Και το πρώτο κλαρίνο

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

ΈτοςΤίτλος παράσταης
1971Κάτω στον Πειραιά
1975Αθήνα μου… Τρελάρα μου
1979Φρύδια βότκα και ρετσίνα
1983Στου ΠΑΣΟΚ την πόρτα όσο θέλεις βρόντα!
1984Σοσιαλιζόμαστε και το φχαριστιόμαστε
1994Βλαμένα άχρηστα μυαλά
1995Δεν ήξερες! Δε ρώταγες;

Περισσότερα άρθρα

Τελευταία άρθρα