18.9 C
Athens
Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Ελένη Προκοπίου: Ο επίγειος παράδεισος της στο Ξυλόκαστρο

Στο πανέμορφο Ξυλόκαστρο και κυριολεκτικά πάνω στο...

Ήξερες ότι ο Θόδωρος Κατσαδράμης…

Ο Θόδωρος Κατσαδράμης γεννήθηκε στη Δόξα Αρκαδίας...

Έφυγε από τη ζωή ο Θόδωρος Κατσαδράμης

Δυστυχώς άλλη μία απώλεια για τον καλλιτεχνικό...
ΑρχικήHθοποιοίΓιάννης Μπουρνέλης

Σχετικές αναρτήσεις

Γιάννης Μπουρνέλης

- Advertisement -

Ο Γιάννης Μπουρνέλης είναι ηθοποιός, μίμος, κομφερανσιέ. Γεννήθηκε στη Μυτιλήνη απ’ όπου έφυγε σε ηλικία 17χρονών και ήρθε στην Αθήνα.

Αφού φοίτησε στη σχολή του Εθνικού Ωδείου Αθηνών, ο Γιάννης Μπουρνέλης πήρε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος του ηθοποιού και άρχισε να συμμετέχει ως ηθοποιός πια σε θεατρικές παραστάσεις και πολλές ελληνικές ταινίες με πρωταγωνιστές όπως Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρη Παπαμιχαήλ, Ρένα Βλαχοπούλου, Νίκο Σταυρίδη, Ντίνο Ηλιόπουλο, Λαμπρό Κωνσταντάρα, Βασίλη Αυλωνίτη, Μιμή Φωτόπουλο και άλλους.

Πρωταγωνίστησε στις ταινίες, “Χίλια κυβικά τρέλα” με τον Μίμη Φωτόπουλο, “Ναύτης του Αιγαίου”, “Τα κορόϊδα”, “Η βαλίτσα μου κι εγώ” με τον Βασίλη Αυλωνίτη και Φραγκίσκο Μανέλλη, κ.α.

mpournelis 1

Αργότερα τον κέρδισε η πίστα κι έτσι άρχισε να εμφανίζεται στα μεγαλύτερα Αθηναϊκά κέντρα και αίθουσες ξενοδοχείων.

Η καρριέρα του περιλαμβάνει 9 σατιρικούς δίσκους εκ των οποίων ο πρώτος, “Μπουρνέλης παμψηφεί” σε μουσική Χρήστου Νικολόπουλου όπου ξεπέρασε τους 300.000 δίσκους.

Για 20 ολόκληρα χρόνια από το 1975 ως το 1995 ο Γιάννης Μπουρνέλης συνεργαζόταν με το αναψυκτήριο-θέατρο «Άκρον» απ’ όπου πέρασαν τα μεγαλύτερα ονόματα του τραγουδιού.

Γιάννης Μπουρνέλης: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1963Ευτυχώς χωρίς δουλειά 
1966Φως, νερό, τηλέφωνο, οικόπεδα με δόσεις 
1967Βίβα Ρένα 
1967Δημήτρη μου, Δημήτρη μου 
1967Το Πιο Λαμπρό Αστέρι 
1968Για μια τρύπια δραχμή 
1968Η Αγάπη μας 
1968Η Ζηλιάρα 
1968Ο ναύτης του Αιγαίου 
1968Το Κορίτσι του Λούνα παρκ 
1969Ησαϊα μη χορεύεις 
1969Ξύπνα κορόιδο 
1969Ο Στρατής παραστράτησε 
1969Ο άνθρωπος της καρπαζιάς 
1969Ο θαυματοποιός 
1969Ο παραμυθάς 
1969Προκόπης ο απρόκοπος 
1969Τα κορόιδα η βαλίτσα μου κι εγώ 
1969Τρεις τρελοί για δέσιμο 
ΈτοςΤίτλος ταινίας
1970Αριστοτέλης ο επιπόλαιος 
1970Οι 4 άσσοι
1970Οι τρεις ψεύτες 
1971Η εφοπλιστίνα 
1971Ο αγαθιάρης και η ατσίδα 
1973Όργια σε τιμή ευκαιρίας 
1980Ο Κώτσος στην Ε.Ο.Κ. 
1983Χίλια κυβικά τρέλλα 
1986Ο αγαπουλίνος 
1987Μας φτύσανε 
1988Η μεγάλη του βαράτε σχολή 
- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Όταν ο Μικ Τζάγκερ έτρωγε στο Ναύπλιο

Είναι γνωστό για τους κατοίκους του Ναυπλίου το εστιατόριο " Ελλάς" με τη γοητευτική ιστορία του.Εκείνο που ίσως δεν γνωρίζουν (οι νεότεροι περισσότερο) είναι...

Λούνα Παρκ: Επεισόδιο 17 Μαΐου 1979

Περιλήψεις 93 επεισοδίων του θρυλικού "Λούνα Παρκ"17 ΜαΐουΗ Μαρία, που πια έπαψε τα ξεσπάσματα του γέλιου της, "που ακούγονται μέχρι το Φάληρο", συζητά περί...

Μπέτυ Αρβανίτη: Με πειράζει πολύ που γερνάω

Η Μπέτυ Αρβανίτη σε συνέντευξή της μίλησε για την καριέρα της αλλά και εξομολογήθηκε αν φοβάται που μεγαλώνει.Φαντάζοµαι είναι ενοχλητικό κάποιοι να σας θυµούνται...

Τελευταίες αναρτήσεις