27.6 C
Athens
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Άγνωστες πτυχές της ταινίας, Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται

Η ταινία, "Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται" προβλήθηκε τη...

Ήξερες ότι η Άννα Παναγιωτοπούλου…

Η Άννα Παναγιωτοπούλου ήταν Ελληνίδα ηθοποιός και...

Ποια ηθοποιός κάνει τις υψηλότερες τηλεθεάσεις με τις ταινίες της

Ο Χρήστος Κωνσταντίνου αποκαλύπτει ποια ηθοποιός της...
ΑρχικήHθοποιοίΧρυσούλα Διαβάτη 1940-

Σχετικές αναρτήσεις

Χρυσούλα Διαβάτη 1940-

- Advertisement -

Η Χρυσούλα Διαβάτη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 25 Φεβρουαρίου του 1940. Τις πρώτες θεατρικές σπουδές τις έκανε στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, με δασκάλους τους Γιώργο Θέμελη και Γιάννη Κοπανά, και τις ολοκλήρωσε στη Δραματική Σχολή Αθηνών.

Πρώτη της παρουσία στο Ελεύθερο Θέατρο του Μάνου Κατράκη και στη συνέχεια σε θέατρα της Αθήνας. Συνεργάστηκε με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, υπό τη διεύθυνση του Σωκράτη Καραντινού και του Γιώργου Κιτσόπουλου, όπου έπαιξε σημαντικούς ρόλους σε έργα των Μολιέρου, Γκολντόνι, Σαίξπηρ, Αριστοφάνη, Γ. Θέμελη κ.ά.

diavati
Ο Θανάσης Βέγγος και η Χρυσούλα Διαβάτη στη ταινία, “Ήσυχες μέρες του Αυγούστου”.

Μετά την αποχώρησή της από το Κ.Θ.Β.Ε. εμφανίζεται στο Θέατρο Τέχνης και σκηνοθετείται από τον Κάρολο Κουν σε έργα των Σκούρτη, Γκομπρόβιτς κ.ά. Στο Ελεύθερο Θέατρο συνεργάζεται με τον Ζ. Ντασέν στην ‘Όπερα της πεντάρας’ του Μπρεχτ, με τον Μ. Κακογιάννη στο Ναν του Έικμπορν, στο ‘Να ντύσουμε τους γυμνούς’του Πιραντέλο και με τον Μ. Βολανάκη σε έργα των Ανούιγ, Φεϊντώ, Τσέχοφ.

Παίρνει μέρος στο μιούζικαλ, “Σικάγο” σε σκηνοθεσία Τζων Σαρπ καθώς και σε αθηναϊκές επιθεωρήσεις των Λαζόπουλου, Φασουλή, Χάρυ Κλιν κ.ά. Με τον σύζυγό της Νικήτα Τσακίρογλου δημιουργούν θίασο όπου εμφανίζονται σε κεντρικά θέατρα της Αθήνας σε έργα των Α. Μίλλερ, Έικμπορν, Υβ Ζαμιάκ, Πρίσλεϊ κ.ά.

diavati 1

Για προσωπικούς λόγους απέχει από τη σκηνή 8 χρόνια και εμφανίζεται σε επιτυχημένες σειρές της τηλεόρασης καθώς και στον κινηματογράφο σε ταινίες του Π. Βούλγαρη, και στο Βερολίνο για λογαριασμό της Γερμανικής Τηλεόρασης στο “Έρεβος”, με θέμα τους Έλληνες μετανάστες.

Από το 1961 είναι παντρεμένη επίσης ηθοποιό, Νικήτα Τσακίρογλου. Έχουν αποκτήσει μια κόρη και έχουν δύο εγγόνια. Επίσης είχε εμφανιστεί και με το όνομα Σούλα Διαβάτου.

Χρυσούλα Διαβάτη: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1963Για την αγάπη του παιδιού μου 
1964Η αστεφάνωτη 
1978Η Ηλικία της Θάλασσας 
1979Ένα γελαστό απόγευμα 
1981Άγριες κότες 
1981Ο Κώτσος έξω από το Ν.Α.Τ.Ο. 
1981Οι δρόμοι της αγάπης είναι νυχτερινοί 
1981Πολίτες δεύτερης κατηγορίας 
1987Ο λαχαναγορίτης 
1987Οι 13 γυναίκες
1988Σιχτίρεια 88
1989Ελλάς κατόπιν αορτής 
1990Έρεβος 
1992Ήσυχες Μέρες του Αυγούστου 
ΈτοςΤίτλος σειράςΚανάλι
1972|1972Κεκλεισμένων των θυρών ΕΙΡΤ
1973|1973Βίβα Κατερίνα ΥΕΝΕΔ
1973|1973Οι γιοί του Κάιν ΕΙΡΤ
1976|1976Από την κλειδαρότρυπα ΥΕΝΕΔ
1976|1976Γαλήνη ΕΡΤ
1976|1976Εν Αθήναις ΕΡΤ
1978|1978Λεηλασία μιας ζωής ΕΡΤ
1980|1980Κόντρα στον άνεμο ΕΡΤ
1980|1980Μεθυσμένη πολιτεία ΕΡΤ
1981|1981Οι Πρωταγωνιστές ΥΕΝΕΔ
1982|1982Έλληνες διηγηματογράφοι: Το σπίτι των τριών παλικαριών ΥΕΝΕΔ
1982|1982Γιάννης και Μαρία ΕΡΤ
1983|1983Ιστορία γραμμένη με νότες ΕΡΤ
1983|1983Κυρία Αρσενία σ’ αγαπώ ΕΡΤ
1983|1983Το Μινόρε της Αυγής ΕΡΤ
1984|1984Η γυναίκα στη μονόπρακτη κωμωδία ΕΡΤ2
1986|1986Καφενείο Εμιγκρέκ ΕΡΤ2
1988|1988Τ’ αδέλφια ΕΤ2
1989|1989Βιντεογραφίες Mega
1989|1989Επιθεώρηση, επιθεώρηση ΕΤ1
1989|1989Τα καλύτερά τους χρόνια ΕΤ1
1991|1991Εκμέκ παγωτό Mega
1991|1991Η δικαστίνα ΑΝΤ1
1991|1991Οι κουτσομπόλες ΑΝΤ1
1992|1992Τμήμα ηθών: Το περιθώριο ΑΝΤ1
1993|1993Της Ελλάδος τα παιδιά ΑΝΤ1
1994|1994Ανατομία ενός εγκλήματος: Δηλητήριο ΑΝΤ1
1994|1994Οι Αγνοημένοι: Το πέρασμα ΑΝΤ1
1994|1994Το γελοίον του πράγματος: Το στοίχημα ΑΝΤ1
1995|1995Αγία τετράδα ΑΝΤ1
1997|1997Δυο Ξένοι Mega
2000|2000Πρωτοσέλιδος μπελάς Alpha
2000|2000Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή Mega
2001|2001Κόκκινος κύκλος: Μάνα Alpha
2002|2002Κόκκινος κύκλος: Τρωικός πόλεμος Alpha
2002|2002Οι Στάβλοι της Εριέτας Ζαΐμη ΑΝΤ1
2003|2003Αμαρτίες γονέων Mega
2004|20047 θανάσιμες πεθερές: Η τσιγκούνα πεθεράMega
2005|2005Γάμος με τα όλα του: Γάμος με το σόι σου ΑΝΤ1
2006|2006Το Κόκκινο Δωμάτιο: Κώδικας Ελ Γκρέκο Mega
2007|2007Πήρα Κόκκινα Γυαλιά Alpha
2008|20087 θανάσιμες πεθερές: Η Παριανή πεθεράMega
- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Κουμαριανού Ειρήνη

Η Ειρήνη Κουμαριανού (1931 - 25 Ιανουαρίου 2013) ήταν Ελληνίδα ηθοποιός. Γεννήθηκε το 1931 ( σύμφωνα όμως, με το λεξικό "Έλληνες ηθοποιοί" του Θεόδωρου...

Κάρμεν Ρουγγέρη 1944-

Η Κάρμεν Ρουγγέρη είναι Ελληνίδα ηθοποιός, σκηνοθέτης, σεναριογράφος και συγγραφέας παιδικών βιβλίων.Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 17 Ιουνίου του 1944. Ο πατέρας της ήταν Ιταλός...

Σύλβα Χριστίνα

Η Χριστίνα Σύλβα ήταν Ελληνίδα ηθοποιός και θιασάρχης.Γεννήθηκε ως Σύλβα Πουλοπούλου το 1936 και πέθανε το 1994. Η πρώτη της θεατρική εμφάνιση έγινε το 1957...

Τελευταίες αναρτήσεις