18 C
Athens
Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

Άγνωστες πτυχές της ταινίας, Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται

Η ταινία, "Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται" προβλήθηκε τη...

Ήξερες ότι η Άννα Παναγιωτοπούλου…

Η Άννα Παναγιωτοπούλου ήταν Ελληνίδα ηθοποιός και...

Ποια ηθοποιός κάνει τις υψηλότερες τηλεθεάσεις με τις ταινίες της

Ο Χρήστος Κωνσταντίνου αποκαλύπτει ποια ηθοποιός της...
ΑρχικήHθοποιοίΛιάνα Μιχαήλ 1924-Άγνωστο

Σχετικές αναρτήσεις

Λιάνα Μιχαήλ 1924-Άγνωστο

- Advertisement -

Η Λιάνα Μιχαήλ – Γλίτσου (στην κινηματογράφο εμφανίστηκε απλά ως Λιάνα Μιχαήλ) ήταν Ελληνίδα ηθοποιός και φιλόλογος.

Γεννήθηκε το 1924 στον Πειραιά και στην παιδική της ηλικία εμφανίστηκε σε επιθεωρήσεις των θεατρικών επιχειρήσεων του πατέρα της. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή Κωστή Μπαστιά καθώς και στη Φιλοσοφική Σχολή και στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών .

Συγκρότησε θιάσους και πραγματοποίησε περιοδείες σε όλη την Ελλάδα, ενώ ρόλους ενσάρκωσε και στον κινηματογράφο.
Τα τελευταία χρόνια της ζωής της τα πέρασε στην ιδιαίτερη πατρίδα της τα Ψαρά, ενώ πέθανε σε νοσοκομείο στην Γερμανία.

Με τη διαθήκη της άφησε όλοι της την περιουσία στον Δήμο Ψαρών με μοναδικό όρο να συντηρείται η εκκλησία των Αγίων Σπυρίδωνα και Ταξιάρχη που βρίσκεται πλησίον της οικίας της.

Δυστυχώς ο Δήμος Ψαρών και ο Ε.Ο.Τ. γκρέμισαν την οικία της για να χτιστεί στην θέση του ξενοδοχείο στις αρχές του 1980.

Λιάνα Μιχαήλ: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1956Το Κορίτσι με τα Παραμύθια 
1957Μπάρμπα-Γιάννης ο Κανατάς 
1957Τα μαναβάκια 
1958Μια ζωή την έχουμε! 
1959Για το ψωμί και τον έρωτα 
1960Η Ζαβολιάρα 
1961Μάνα μου τον Αγάπησα 

Αναδημοσίευση άρθρου από το greekactor.blogspot.gr

- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Νέλλη Γκίνη 1949-

Η Νέλλη Γκίνη είναι Ελληνίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια. Γεννήθηκε στον Πειραιά στις 5 Σεπτεμβρίου 1949 και εργάστηκε από πολύ νωρίς ως ηθοποιός σε παιδικές...

Σαπφώ Αλκαίου 1877-1951

Η Σαπφώ Αλκαίου γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1877.Το πραγματικό όνομα Σαπφώ Γ. Τισερίδου και ήταν ηθοποιός, κόρη ηθοποιών, από τους εκλεκτότερους της ελληνικής θεατρικής σκηνής στην οποία και πρωτοεμφανίσθηκε...

Αλεξάνδρα Κυριακάκη 1951-2015

Η Αλεξάνδρα Κυριακάκη γεννήθηκε στην Αθήνα (ή Χανιά) το 1951, ξεκίνησε την πορεία της στον καλλιτεχνικό χώρο ως ηθοποιός στο πλευρό του Μάνου Κατράκη...

Τελευταίες αναρτήσεις