Μιχαήλ Λιάνα

on

Η Λιάνα Μιχαήλ – Γλίτσου (στην κινηματογράφο εμφανίστηκε απλά ως Λιάνα Μιχαήλ) ήταν Ελληνίδα ηθοποιός και φιλόλογος.

Γεννήθηκε το 1924 στον Πειραιά και στην παιδική της ηλικία εμφανίστηκε σε επιθεωρήσεις των θεατρικών επιχειρήσεων του πατέρα της.

Σπούδασε στη Δραματική Σχολή Κωστή Μπαστιά καθώς και στη Φιλοσοφική Σχολή και στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών .

Συγκρότησε θιάσους και πραγματοποίησε περιοδείες σε όλη την Ελλάδα, ενώ ρόλους ενσάρκωσε και στον κινηματογράφο.
Τα τελευταία χρόνια της ζωής της τα πέρασε στην ιδιαίτερη πατρίδα της τα Ψαρά, ενώ πέθανε σε νοσοκομείο στην Γερμανία.

Με τη διαθήκη της άφησε όλοι της την περιουσία στον Δήμο Ψαρών με μοναδικό όρο να συντηρείται η εκκλησία των Αγίων Σπυρίδωνα και Ταξιάρχη που βρίσκεται πλησίον της οικίας της.

Δυστυχώς ο Δήμος Ψαρών και ο Ε.Ο.Τ. γκρέμισαν την οικία της για να χτιστεί στην θέση του ξενοδοχείο στις αρχές του 1980.
Φιλμογραφία
Το κορίτσι με τα παραμύθια (1956)
Τα μαναβάκια (1957)
Για το ψωμί και τον έρωτα / Συννεφιασμένη Κυριακή (1957) [Ελένη]
Μπαρμπα Γιάννης ο Κανατάς (1957) [Φλοράνς]
Μια ζωή την έχουμε! (1958)
Η ζαβολιάρα (1959)
Μάνα μου τον αγάπησα (1961)

Αναδημοσίευση άρθρου απο το  greekactor.blogspot.gr

Προηγούμενο άρθροΜεταξά Μαίρη
Επόμενο άρθροΜιχαηλίδης Ιεροκλής
Ελληνικός Κινηματογράφος Μιχαήλ Λιάνα
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
59,129ΥποστηρικτέςΚάντε Like
9,556ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,081ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δείτε και αυτα

Μιχαήλ Λιάνα

Κώστας Μουσούρης

Ο Κώστας Μουσούρης (1903 - 7 Δεκεμβρίου 1976) ήταν Έλληνας ηθοποιός, σκηνοθέτης, ποιητής και θεατρικός επιχειρηματίας.Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1903. Αποφοίτησε από τη Σχολή...
Ντάνιας Ζανό Μιχαήλ Λιάνα

Ντάνιας Ζανό

Αλεξοπούλου Έλενα Μιχαήλ Λιάνα

Αλεξοπούλου Έλενα

Δεμίρης Μάκης Μιχαήλ Λιάνα

Δεμίρης Μάκης