27.7 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΜιράντα Κουνελάκη 1939-2021

Σχετικές αναρτήσεις

Μιράντα Κουνελάκη 1939-2021

Η Μιράντα Κουνελάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1939. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ελληνικού Ωδείου, απ’ όπου αποφοίτησε το 1961.

Επίσης έκανε αρκετά χρόνια σπουδές μουσικής και πιάνου. Στο θέατρο πρωτοεμφανίστηκε το 1962 με το Θίασο Κατερίνας Ανδρεάδη.

Μιράντα Κουνελάκη 1939-2021
Ο Θάνος Λειβαδίτης και η Μιράντα Κουνελάκη στη ταινία, “Πικρή μου αγάπη”.

Μερικές από τις σημαντικότερες παραστάσεις που έλαβε μέρος: “Τα παιδιά μας οι κέρβεροι”, “Κόκκινα φανάρια”, “Τελευταίο φθινόπωρο”, “Ο Χριστός ξανασταυρώνεται”, “Πραματευτής”, “Καληνύχτα Μαργαρίτα”, “Ο έμπορος της Βενετίας”, “Ιούλιος Καίσαρ”, “Η κυρία με το σκυλάκι”, “Το κορίτσι με το κορδελάκι” Θίασος Μάνου Κατράκη) κ.ά.

Πολύπλευρο ταλέντο διακρίθηκε στο δράμα, την κωμωδία αλλά και την μιμική και συγκρότησε αρκετές φορές θιάσους οπερέτας, μουσικών κωμωδιών καθώς και επιθεωρήσεων, με μεγάλα ονόματα.

Στον κινηματογράφο εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1960 στην σπαραξικάρδια ταινία, “Για Σένα την Αγάπη μου”. Στην τηλεόραση εμφανίστηκε σε σειρές όπως ,”Άγνωστος πόλεμος”, “Ισιδώρα” κ.ά.

Με τον Νίκο Ξανθόπουλο εμφανίστηκε μόνο σε μία ταινία, την “Οδύσσεια ενός Ξεριζωμένου” στο ρόλο της γραμματέας του Θόδωρου Μορίδη.

Η Μιράντα Κουνελάκη παντρεύτηκε τον Νίκο Νικολαρέα (ραδιοφωνικό παραγωγό/παρουσιαστή και αργότερα τηλεοπτικό παραγωγό), γνωστό και ως “Συνεργάτης χωρίς όνομα”.

Παντρεύτηκαν στα τέλη της δεκαετίας του ’50. Ο γάμος τους κράτησε μόνο 3 χρόνια.

Η Μιράντα Κουνελάκη έφυγε από τη ζωή στις 28 Ιανουαρίου του 2021, σε ηλικία 82 ετών και κηδεύτηκε στις 30 Ιανουαρίου του 2021, στις 10:30 το πρωί, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κοιμητηρίου Ζωγράφου.

Μιράντα Κουνελάκη: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1959Η λίμνη των στεναγμών
1961Atlas
1961Για σένα την αγάπη μου
1961Η απολύτρωση
1962Η υπέροχη οπτασία
1962Ο Λουστράκος
1962Ο χρυσός και ο τενεκές
1964Παιδί μου δεν αμάρτησα
1964Πικρή μου αγάπη
1965Ο νικητής
1968Ζήσε για την αγάπη μας
1968Τόσα όνειρα στους δρόμους
1969Η Οδύσσεια ενός ξεριζωμένου
1971Η χαραυγή της νίκης
1972Αντάρτες των πόλεων
1975Ισιδώρα
1980Ο Μεγαλέξανδρος
1995Το Βλέμμα του Οδυσσέα
ΈτοςΤίτλος σειράςΚανάλι
1971|1971Ο Άγνωστος ΠόλεμοςΥΕΝΕΔ
1972|1972Χαρούμενη ΚυριακήΕΙΡΤ
1973|1973ΙσιδώραΕΙΡΤ
1976|1976ΓιούγκερμανΥΕΝΕΔ
1981|1981Ρομαντικές ιστορίες: Η επιστροφήΥΕΝΕΔ
1984|1984Η γυναίκα στη μονόπρακτη κωμωδίαΕΡΤ2
1990|1990Φίλιππος Μάρλης ο ντετέκτιβΕΤ2
1992|1992Βαμμένα Κόκκινα ΜαλλιάΑΝΤ1
1993|1993Οι μεν και οι δενΑΝΤ1
1993|1993Οι χλιδάτοιΕΤ1
1993|1993Στον αστερισμό της γραβάταςΑΝΤ1
1999|1999Στα φτερά του έρωταΕΤ1

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθροΜεταξά Μαίρη
Επόμενο άρθροΙεροκλής Μιχαηλίδης (1960-)

Σχετικές αναρτήσεις

Χέλμη Κατερίνα

Η Κατερίνα Χέλμη είναι Ελληνίδα ηθοποιός.Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 12 Αυγούστου 1939. Η πρώτη της εμφάνιση στον κινηματογράφο πραγματοποιήθηκε το 1957. Διαμένει μόνιμα στην...

Ρουμπίνη Ασδραγάνη

Ρουμπίνη Ασδραγάνη ή Αστραγάνη ήταν η πρώτη κομπάρσα (ίσως περνάει και τον Σπύρο Γουριώτη) σε συμμετοχές στον ελληνικό κινηματογράφο. Υπολογίζουμε ότι έχει συμμετοχή σε...

Πολίτου Όλγα

Η Όλγα Πολίτου γεννήθηκε στην Πάτρα από Επτανήσιους γονείς και είναι απόφοιτη της Θεατρικής σχολής Εθνικού Θεάτρου. Ξεκίνησε την Θεατρική της θητεία από το...

Τελευταίες αναρτήσεις