Ελληνικός Κινηματογράφος Ζησιμάτος Ανδρέας
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΖερβός Παντελής
Επόμενο άρθροΖισικός Θεόδωρος

Ζησιμάτος Ανδρέας

Ο Ανδρέας Ζησιμάτος γεννήθηκε στο Αργοστόλι το 1928 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου καθώς και πιάνο και απαγγελία στο Ελληνικό Ωδείο. Κατά τη διάρκεια της Κατοχής έπαιξε στο Παιδικό Θέατρο της Αντιγόνης Μεταξά. Το 1963 με τον Σωκράτη Καραντινό και τον Γιώργο Θεοτοκά, πρωτοστάτησε στην εδραίωση του ΚΘΒΕ. καθηγητής υποκριτικής στη Δραματική Σχολή του Κ.Θ.Β.Ε. Σύζυγος της ηθοποιού Λίνας Τριανταφύλλου και πατέρας της ηθοποιού Χαράς Ζησιμάτου.
Πέθανε στις 25 Οκτωβρίου 1998.
Φιλμογραφία
Σπαραγμός (1965) [Στέφανος]
Η γέφυρα της ευτυχίας (1964) [Άλκης]
Όταν η μοίρα προστάζει (1964) [Τέλης Χαρίσης]
Στη θύελλα του πάθους (1964)
Σταυραετοί (1963)
Το μεγάλο μυστικό (1963)
Αγάπη γραμμένη με αίμα (1962) [Χρόνης]
Το κορίτσι του λόχου (1962)
Διαμάντω (1961) [Λάμπης]
Νεράιδα της Μάνης (1961)
Το σπίτι της ηδονής (1961)
Χωρίς μητέρα (1961) [Γιώργος Παυλόπουλος]
Η λίμνη των στεναγμών / Η κυρα Φροσύνη και ο Αλή πασάς (1959) [Ταχίρ]
Ερωτικές ιστορίες (1959) [Θέμης]
Ζάλογγο, το κάστρο της λευτεριάς (1959) [Μαλάμος Δράκος]
Ματωμένο ηλιοβασίλεμα (1959)
Λύγκος ο λεβέντης (1959)
Το νησί των γενναίων (1959)
Η λίμνη των πόθων (1958)[Τσίτσουρας]
Κατά λάθος… μπαμπάς (1957) [Γαρέλης]
Της τύχης τα γραμμένα (1957)
Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας (1955) [Λιάκος]
Ο γρουσούζης (1952) [Πέτρος Παπαδημητρακόπουλος]
Η λύκαινα (1951) [Αλέξης]
Τα αρραβωνιάσματα (1950)[Λένας]
Δύο κόσμοι (1949)

Similar Articles

Αρθρα

Κουίζ Ελληνικού Κινηματογράφου Μέρος 653ο

Τις ερωτήσεις επιμελήθηκε o δημοσιογράφος, Χρήστος Κωνσταντίνου.Facebook: Xristos KonstantinouInstagram: xristoskp Για περισσότερα κουίζ πατήστε εδώ. Κουίζ Ελληνικού Κινηματογράφου Μέρος 653ο

Γιώτα Λύδια

Η Γιώτα Λύδια (το πραγματικό της όνομα είναι Παναγιώτα Μανταράκη) γεννήθηκε το 1934 στη Νέα Ιωνία και είναι μία από τις μεγαλύτερες και σπουδαιότερες...

Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 624ο

Ενώστε το παζλ, πείτε μας τον χρόνο που κάνατε και σχολιάστε την φωτογραφία!!!Για περισσότερα παζλ πατήστε ΕΔΩ. Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 624ο