Ζησιμόπουλος Γιάννης

on

Ο Γιάννης Ζησιμόπουλος γεννήθηκε το 1903 και ήδη το 1924 είχε αρχίσει την θεατρική του δραστηριότητα, αρχικά με περιοδεύοντες θιάσους όπως της Γκόλφως Μπίνη.

Συνεργάστηκε αργότερα με το θίασο Αναστασίου και Χρύσας Δόξα μαζί με την εξαιρετική Μπέμπα Δόξα, κόρη των τελευταίων, στο θέατρο Χρυσοστομίδη στον Πειραιά.

Μεταπολεμικά εμφανίστηκε και στον κινηματογράφο, σε δεύτερους ρόλους.
Διαβάστε επίσης: Για Πρώτη Φορά Ο Jess Conrad Μιλάει Για Την Αλίκη Βουγιουκλάκη Και Την Απαγορευμένη Τους Ταινία «Aliki My Love»
Φιλμογραφία
Γερακίνα (1958)
Μια Ιταλίδα στην Ελλάδα (1958)
Περιπλανώμενοι Ιουδαίοι (1959) [Μητροβασίλης, γαλατάς]
Στην Κύπρο άρχισε η αγάπη μας (1960)
Σαράντα παλικάρια (1961)
Μάνα μου, παραστράτησα (1961) [ ιερέας στο γάμο]
Ο λουστράκος (1962) [ανθοπώλης]
Λαφίνα (1962)
Ένα παιδί χωρίς όνομα (1964) [ιερέας στην κηδεία]
Γιατί γεννήθηκα φτωχή (1965)
Η γόησσα (1967)[μπάρμαν]
Χωρίσαμε ένα δειλινό (1968) [ιερέας στο νεκροταφείο]
Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη μορφή σου (1968)
Ο φιγουρατζής (1968)
Ορκίζομαι είμαι αθώα (1968)

www.ellinikoskinimatografos.gr
Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθροΖερβός Παντελής
Επόμενο άρθροΖισικός Θεόδωρος
Ελληνικός Κινηματογράφος Ζησιμόπουλος Γιάννης
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
57,916ΥποστηρικτέςΚάντε Like
8,925ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,081ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δείτε και αυτα

Λουιζίδου Ρένια Ζησιμόπουλος Γιάννης

Λουιζίδου Ρένια

Η Αργυρώ (Ρένια) Λουιζίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 18 Ιουλίου 1966 και φοίτησε στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ανατόλια.Έχει εμφανιστεί σε αρκετές γνωστές ελληνικές τηλεοπτικές σειρές,...
Αρμένης Φώτης Ζησιμόπουλος Γιάννης

Αρμένης Φώτης

Δημητριάδου Δήμητρα Ζησιμόπουλος Γιάννης

Δημητριάδου Δήμητρα

Γάσπαρη Άλκηστις Ζησιμόπουλος Γιάννης

Γάσπαρη Άλκηστις