6.6 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΖησιμόπουλος Γιάννης

Σχετικές αναρτήσεις

Ζησιμόπουλος Γιάννης

Ο Γιάννης Ζησιμόπουλος γεννήθηκε το 1903 και ήδη το 1924 είχε αρχίσει την θεατρική του δραστηριότητα, αρχικά με περιοδεύοντες θιάσους όπως της Γκόλφως Μπίνη.

Συνεργάστηκε αργότερα με το θίασο Αναστασίου και Χρύσας Δόξα μαζί με την εξαιρετική Μπέμπα Δόξα, κόρη των τελευταίων, στο θέατρο Χρυσοστομίδη στον Πειραιά.

Μεταπολεμικά εμφανίστηκε και στον κινηματογράφο, σε δεύτερους ρόλους.
Διαβάστε επίσης: Για Πρώτη Φορά Ο Jess Conrad Μιλάει Για Την Αλίκη Βουγιουκλάκη Και Την Απαγορευμένη Τους Ταινία «Aliki My Love»
Φιλμογραφία
Γερακίνα (1958)
Μια Ιταλίδα στην Ελλάδα (1958)
Περιπλανώμενοι Ιουδαίοι (1959) [Μητροβασίλης, γαλατάς]
Στην Κύπρο άρχισε η αγάπη μας (1960)
Σαράντα παλικάρια (1961)
Μάνα μου, παραστράτησα (1961) [ ιερέας στο γάμο]
Ο λουστράκος (1962) [ανθοπώλης]
Λαφίνα (1962)
Ένα παιδί χωρίς όνομα (1964) [ιερέας στην κηδεία]
Γιατί γεννήθηκα φτωχή (1965)
Η γόησσα (1967)[μπάρμαν]
Χωρίσαμε ένα δειλινό (1968) [ιερέας στο νεκροταφείο]
Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη μορφή σου (1968)
Ο φιγουρατζής (1968)
Ορκίζομαι είμαι αθώα (1968)

www.ellinikoskinimatografos.gr
Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθροΠαντελής Ζερβός 1908-1982
Επόμενο άρθροΘεόδωρος Ζιζίκος 1938

Σχετικές αναρτήσεις

Σ’ αγαπώ (1971-1972)

Η ταινία, "Σ' αγαπώ" προβλήθηκε τη σαιζόν 1971-1972 και έκοψε 393.137 εισιτήρια. Ήρθε στην 2η θέση σε 90 ταινίες.-Μια αρκετά ακριβή παραγωγή για την...

Κατάσκοπος Νέλλη 1981-1982

Η ταινία, "Κατάσκοπος Νέλλη" προβλήθηκε τη σαιζόν 1981-1982 και έκοψε 138.371 εισιτήρια. Ήρθε στην 9η θέση σε 45 ταινίες.Ένα κατασκοπευτικό ρομάντζο στη σκιά της...

Σταρένιος Δήμος

Από τους πλέον πειστικούς «κακούς» του ελληνικού κινηματογράφου και της τηλεόρασης, ο Δήμος Σταρένιος ήταν ένας ταλαντούχος και παθιασμένος ηθοποιός, που έδωσε ευσυνείδητα το...

Τελευταίες αναρτήσεις