Ελληνικός Κινηματογράφος Ζησιμόπουλος Γιάννης
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΖερβός Παντελής
Επόμενο άρθροΖισικός Θεόδωρος

Τυχαία Αρθρα

Χάρρυ Κλυνν

Ο Χάρρυ Κλυνν γεννήθηκε στη Καλαμαριά, στις 7 Μαΐου 1940 και το πραγματικό του όνομα ήταν, Βασίλης Τριανταφυλλίδης. Ήταν Έλληνας κωμικός και σατιρικός ηθοποιός,...

Ελίζα Βόζεμπεργκ

Η Ελίζα Βόζεμπεργκ γεννήθηκε στην Αθήνα στις 14 Σεπτεμβρίου 1956 και το πλήρες όνομα της είναι, Ελισσάβετ Βόζεμπεργκ Βρυωνίδη. Η Ελίζα Βόζεμπεργκ είναι Ελληνίδα γερμανικής...

Παύλος Ευαγγελόπουλος

Ο Παύλος Ευαγγελόπουλος γεννήθηκε στο Κέδρος της Καρδίτσας στις 15 Ιανουαρίου του 1962 και είναι Έλληνας ηθοποιός του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και του θεάτρου. Αποτέλεσε...

Ζησιμόπουλος Γιάννης

Ο Γιάννης Ζησιμόπουλος γεννήθηκε το 1903 και ήδη το 1924 είχε αρχίσει την θεατρική του δραστηριότητα, αρχικά με περιοδεύοντες θιάσους όπως της Γκόλφως Μπίνη.

Συνεργάστηκε αργότερα με το θίασο Αναστασίου και Χρύσας Δόξα μαζί με την εξαιρετική Μπέμπα Δόξα, κόρη των τελευταίων, στο θέατρο Χρυσοστομίδη στον Πειραιά.

Μεταπολεμικά εμφανίστηκε και στον κινηματογράφο, σε δεύτερους ρόλους.
Διαβάστε επίσης: Για Πρώτη Φορά Ο Jess Conrad Μιλάει Για Την Αλίκη Βουγιουκλάκη Και Την Απαγορευμένη Τους Ταινία «Aliki My Love»
Φιλμογραφία
Γερακίνα (1958)
Μια Ιταλίδα στην Ελλάδα (1958)
Περιπλανώμενοι Ιουδαίοι (1959) [Μητροβασίλης, γαλατάς]
Στην Κύπρο άρχισε η αγάπη μας (1960)
Σαράντα παλικάρια (1961)
Μάνα μου, παραστράτησα (1961) [ ιερέας στο γάμο]
Ο λουστράκος (1962) [ανθοπώλης]
Λαφίνα (1962)
Ένα παιδί χωρίς όνομα (1964) [ιερέας στην κηδεία]
Γιατί γεννήθηκα φτωχή (1965)
Η γόησσα (1967)[μπάρμαν]
Χωρίσαμε ένα δειλινό (1968) [ιερέας στο νεκροταφείο]
Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη μορφή σου (1968)
Ο φιγουρατζής (1968)
Ορκίζομαι είμαι αθώα (1968)

www.ellinikoskinimatografos.gr
Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Similar Articles

Αρθρα

Ποιος ηθοποιός των 80ς γύρισε τις πιο πολλές βιντεοταινίες

Στάθης Ψάλτης: 6Αν και πολλοί πιστευουν πως ο Στάθης Ψάλτης γύρισε πάρα πολλές βιντεοταινίες κάνουν λάθος καθώς ο αγαπημένος αυτός ηθοποιός γύρισε μόνο έξι....

Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 627ο

Ενώστε το παζλ, πείτε μας τον χρόνο που κάνατε και σχολιάστε την φωτογραφία!!!Για περισσότερα παζλ πατήστε ΕΔΩ. Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 627ο

Κουίζ Ελληνικού Κινηματογράφου Μέρος 652ο

Τις ερωτήσεις επιμελήθηκε o δημοσιογράφος, Χρήστος Κωνσταντίνου.Facebook: Xristos KonstantinouInstagram: xristoskp Για περισσότερα κουίζ πατήστε εδώ. Κουίζ Ελληνικού Κινηματογράφου Μέρος 652ο