12.6 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΓιάννης Ζησιμόπουλος

Σχετικές αναρτήσεις

Γιάννης Ζησιμόπουλος

Ο Γιάννης Ζησιμόπουλος γεννήθηκε το 1903 και ήδη το 1924 είχε αρχίσει την θεατρική του δραστηριότητα, αρχικά με περιοδεύοντες θιάσους όπως της Γκόλφως Μπίνη.

Συνεργάστηκε αργότερα με το θίασο Αναστασίου και Χρύσας Δόξα μαζί με την εξαιρετική Μπέμπα Δόξα, κόρη των τελευταίων, στο θέατρο Χρυσοστομίδη στον Πειραιά.

Μεταπολεμικά εμφανίστηκε και στον κινηματογράφο, σε δεύτερους ρόλους.

Γιάννης Ζησιμόπουλος: Φιλμογραφία

Γερακίνα (1958)
Μια Ιταλίδα στην Ελλάδα (1958)
Περιπλανώμενοι Ιουδαίοι (1959) [Μητροβασίλης, γαλατάς]
Στην Κύπρο άρχισε η αγάπη μας (1960)
Σαράντα παλικάρια (1961)
Μάνα μου, παραστράτησα (1961) [ ιερέας στο γάμο]
Ο λουστράκος (1962) [ανθοπώλης]
Λαφίνα (1962)
Ένα παιδί χωρίς όνομα (1964) [ιερέας στην κηδεία]
Γιατί γεννήθηκα φτωχή (1965)
Η γόησσα (1967)[μπάρμαν]
Χωρίσαμε ένα δειλινό (1968) [ιερέας στο νεκροταφείο]
Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη μορφή σου (1968)
Ο φιγουρατζής (1968)
Ορκίζομαι είμαι αθώα (1968)

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Ορφέας Ζάχος 1934-2021

Ο Ορφέας Ζάχος γεννήθηκε στις 04 Αυγούστου του 1934. Το 1957 έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο και το 1967 έπαιξε για πρώτη...

Συριώτης Θεόδωρος

Ο Θεόδωρος Συριώτης είναι απόφοιτος της Δραματικής σχολής «Ελεύθερου Θεάτρου» Θεσ/κης.Συνεργάστηκε με πολλούς θιάσους όπως με το Ελληνικό λαϊκό Θέατρο του Μάνου Κατράκη (ενδεικτικά...

Κώστας Χατζηχρήστος 1921-2001

Ο Κώστας Χατζηχρήστος ήταν δημοφιλής κωμικός ηθοποιός, ο πιο αγαπητός και διάσημος «βλάχος» του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου. Το όνομά του συνδέθηκε με τη...

Τελευταίες αναρτήσεις