11.4 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΘεοδωρακόπουλος Αντώνης

Σχετικές αναρτήσεις

Θεοδωρακόπουλος Αντώνης

Ο Αντώνης Θεοδωρακόπουλος είναι ηθοποιός με πολύχρονη και ιδιαίτερα αξιόλογη πορεία στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση.
Εντρύφησε ιδιαίτερα στο Αρχαίο Δράμα πρωταγωνιστώντας σε ιστορικές θεατρικές παραστάσεις του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν, του Εθνικού Θεάτρου και αργότερα του ελεύθερου θεάτρου, από την Επίδαυρο μέχρι διεθνείς περιοδείες.
Γεννήθηκε στα Καλάβρυτα και είναι απόφοιτος του Θεάτρου Τέχνης.
Συνεργάστηκε με το Κ.Θ.Β.Ε., το Θέατρο Τέχνης, το Εθνικό Θέατρο, το Αμφιθέατρο του Σ. Ευαγγελάτου και στο Ελεύθερο Θέατρο με την Αντ. Βαλάκου, την Κ. Δανδουλάκη, την Ελ. Pάvτoυ, το Δ. Παπαμιχαήλ, τον Αλ. Αλεξανδράκη, τη Σ. Γιούλη, τη Ζ. Λάσκαρη, την Αλ. Βουγιουκλάκη κ.α., σε ρόλους από το ελληνικό και παγκόσμιο ρεπερτόριο, από αρχαίο δράμα έως το σύγχρονο θέατρο.
Στον κινηματογράφο έπαιξε σε ταινίες των Τσεμπερόπουλου, Λικουρέση, Πανουσόπουλου, Περάκη, Αχουριώτη, Αράπογλου.
Στην τηλεόραση έπαιξε σε επιτυχημένες σειρές, καθώς και στην ιστορική σειρά της ΕΡΤ «Γ. Βιζυηνός» (Βραβείο Α΄ Ανδρικού Ρόλου στα «Πρόσωπα 2000»).
Από το 2007 είναι υπεύθυνος του Εργαστηρίου Αρχαίου Δράματος στο Θεατρικό Εργαστήρι Ν. Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ.
Ήταν παντρεμένος με την Ολυμπία Τολίκα που πέθανε το 2000.

Διαβάστε επίσης: Η Άγνωστη Ιστορία Των Δύο Εκπληκτικών Τραγουδιών Του Μάνου Χατζιδάκι. Πώς Έγραψε Την Τελευταία Στιγμή Μέσα Σε Ταξί Το «Γαρύφαλλο Στ΄ Αυτί» Και Πως Εμπνεύσθηκε Στον Ύπνο Του «Το Βαλς Των Χαμένων Ονείρων»

Φιλμογραφία
Το χρονικό μιας Κυριακής (1975)
Ξαφνικός έρωτας (1984)
Λούφα και παραλλαγή (1984)
Μανία (1985)
Άλκηστις (1986)
Παραλάβατε διορισμόν (1996)
Ο Παράδεισος είναι προσωπική υπόθεση (2001)
Οι ιππείς της Πύλου (2011)

www.ellinikoskinimatografos.gr
Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθροΝτίνος Ηλιόπουλος 1913-2001
Επόμενο άρθροΘεοδωρόπουλος Άγγελος

Σχετικές αναρτήσεις

Γιώργος Διαλεγμένος 1940-

Ο Γιώργος Διαλεγμένος είναι ηθοποιός και θεατρικός συγγραφέας.Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1940 και σπούδασε στη Σχολή Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν, από όπου αποφοίτησε το...

Πέππας Σοφοκλής

Ηθοποιός με κύρος και ιδιαιτέρως χαρακτηριστική φωνή. Αν και είχε συμμετάσχει σε κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, υπήρξε, κατεξοχήν, θεατρικός ηθοποιός, με σημαντική παρουσία...

Κυριακάκη Αλεξάνδρα

Η Αλεξάνδρα Κυριακάκη γεννήθηκε στην Αθήνα (ή Χανιά) το 1951, ξεκίνησε την πορεία της στον καλλιτεχνικό χώρο ως ηθοποιός στο πλευρό του Μάνου...

Τελευταίες αναρτήσεις