Λάζου Πόπη

on

Η Πόπη Λάζου ήταν η πληθωρική ξανθιά του ελληνικού κινηματογράφου, που συνήθως υποδυόταν την εύπορη, άτακτη και δυναμική ζωντοχήρα. Δεν έπαιξε ποτέ πρωταγωνιστικούς ρόλους. Αλλά ανήκε στην κατηγορία των ηθοποιών, που αν και μέσα από δεύτερους ρόλους έκαναν αισθητή την παρουσία τους.

Λάζου Πόπη Λάζου Πόπη


Γεννήθηκε το 1937 στα Καλάβρυτα, ενώ ακολούθησε μουσικές σπουδές στο Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Συμμετείχε σε 25 ταινίες της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου, εκ των οποίων οι 4 ήταν με την υπογραφή του Φίνου. Αν και σύντομη η συνεργασία με την θρυλική εταιρεία, άφησε εποχή αφού μέσα από αυτήν γυρίστηκαν ξεκαρδιστικές ταινίες.

Μάλιστα το 1961 μετά την πρεμιέρα στο «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός» η ταινία παραλίγο να κατέβει γιατί θεωρήθηκε από τις αρχές προσβλητική για τον θεσμό της οικογένειας.

Οι υπόλοιπες ταινίες που έπαιξε ήταν «Τα κίτρινα γάντια», «Ζητείται ψεύτης» και «Η κυρία του κυρίου».
Συνεργάστηκε με όλα τα μεγάλα ονόματα της εποχής. Ανήκε για μεγάλο διάστημα στον θίασο «Βασιλειάδου-Αυλωνίτη», αλλά υποδύθηκε και την ξαδέρφη του Κωνσταντάρα στην ταινία «ο γεροντοκόρος», που είχε βαλθεί να τον παντρέψει με κάθε τρόπο, βάζοντας στη ζωή του την καλή της φίλη Μάρω Κοντού, με σκοπό να τον σαγηνεύσει.

Λάζου Πόπη Λάζου Πόπη

Ήταν επίσης ο «γλυκός γερμάς» του Νίκου Σταυρίδη, στην ταινία «Τρίτη και 13». Σημαντικό ήταν και το πέρασμα της από το θεατρικό σανίδι.

Συνεργάστηκε για πολλά χρόνια με το Εθνικό θέατρο, ενώ στην τηλεόραση συμμετείχε στο «Θέατρο της Δευτέρας» και συγκεκριμένα στις παραστάσεις «Το σταυροδρόμι» και το «Ταγκό».
Το 2006, ο δήμος Αθηναίων την τίμησε με το «Μετάλλιο της Πόλης», για την συμβολή της στο θέατρο και τον κινηματογράφο.

«Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός». Η ταινία κρίθηκε ακατάλληλη την εποχή εκείνη. Η συζυγική απιστία θεωρήθηκε ότι πρόσβαλλε τα χρηστά ήθη του 1961.

Ακόμα όμως παραμένει μια από τις αγαπημένες ταινίες των τηλεθεατών.

Σήμερα μακριά από κάθε είδους δημοσιότητα, παραμένει κοκέτα έχοντας κοντά της πιστούς φίλους και μένει στο κέντρο της Αθήνας, χωρίς να θέλει να αναπολεί τα παλιά!

Φιλμογραφία

Ένα ένα τέσσερα (1977)
Η περιπτερού (1970)
Η άγνωστη της νύχτας (1970)
Κολωνάκι διαγωγή μηδέν (1967)
Ο γεροντοκόρος (1967)
Το πλοίο της χαράς (1967)
Για την καρδιά της ωραίας Ελένης (1967)
Ένα καράβι Παπαδόπουλοι (1966)
Ο Γιάννης τα έκανε θάλασσα (1964)
Ο λαγοπόδαρος (1964)
7 μέρες ψέματα (1963)
Ο ανιψιός μου ο Μανώλης (1963)
Τρίτη και 13 (1963)
Ο αδελφός μου ο τροχονόμος (1963)
Οι σκανδαλιάρηδες (1963)
Δέκα μέρες στο Παρίσι (1962)
Η κυρία του κυρίου (1962)
Οι γαμπροί της Ευτυχίας (1962)
Ζητείται ψεύτης (1961)
Ο Κλέαρχος η Μαρίνα και ο κοντός (1961)
Ποια είναι η Μαργαρίτα (1961)
Τα κίτρινα γάντια (1960)
Λύτρωσε με αγάπη μου (1960)
Νταντά με το ζόρι (1959)
Λύγκος ο λεβέντης (1959)

Ελληνικός Κινηματογράφος Λάζου Πόπη
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
58,179ΥποστηρικτέςΚάντε Like
8,942ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,081ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δείτε και αυτα

Χορν  Δημήτρης Λάζου Πόπη

Χορν Δημήτρης

Ο Δημήτρης Χορν (το πλήρες όνομά του ήταν Δημήτριος - Ελευθέριος Χορν, 9 Μαρτίου 1921 - 16 Ιανουαρίου 1998) ήταν Έλληνας εβραϊκής καταγωγής ηθοποιός.Γεννήθηκε στην...
Μοσχονά Μπέτυ Λάζου Πόπη

Μοσχονά Μπέτυ

Βουγιουκλάκη Αλίκη Λάζου Πόπη

Βουγιουκλάκη Αλίκη

Δημόπουλος Άρης Λάζου Πόπη

Δημόπουλος Άρης