30 C
Athens
Κατηγορία:

Τζεβελέκος Σωτήρης

Ο Σωτήρης Τζεβελέκος είναι Έλληνας ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.
Γεννήθηκε στις 5 Μαΐου του 1945 στη Θεσσαλονίκη, όπου σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Κυριαζή Χαρατσάρη.
Η πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο έγινε το 1968, στο έργο του Μολιέρου “Ταρτούφος”.
Έπειτα μετακόμισε στην Αθήνα και συνεργάστηκε με πολλούς και αξιόλογους θιάσους. Πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο κατά τη δεκαετία του ’70. Έχει αρκετές συμμετοχές και στην τηλεόραση.
Είναι σύζυγος της ηθοποιού Έφης Θεοχάρη.
Για ένα διάστημα εργάστηκε ως ταξιτζής.

Φιλμογραφία

ΈτοςΤαινίαΡόλος
1962Η εκδίκηση του καβαλάρη
1969Ξύπνα Βασίλη
1969Ξύπνα κορόιδο…Αντώνης
1969Το αφεντικό μου ήταν κορόιδοΜήτρος
1970Έμπαινε Μανωλιό(ναύτης)
1970Ένας τρελός γλεντζές(φωτογράφος)
1980Το ψώνιοΠεριβόλας

el.wikipedia.org

Προηγούμενο άρθροΣώκου Εκάλη
Επόμενο άρθροΤζιφός Γιώργος

Περισσότερα άρθρα

Τελευταία άρθρα