Τζεβελέκος Σωτήρης

on

Ο Σωτήρης Τζεβελέκος είναι Έλληνας ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.
Γεννήθηκε στις 5 Μαΐου του 1945 στη Θεσσαλονίκη, όπου σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Κυριαζή Χαρατσάρη.
Η πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο έγινε το 1968, στο έργο του Μολιέρου “Ταρτούφος”.
Έπειτα μετακόμισε στην Αθήνα και συνεργάστηκε με πολλούς και αξιόλογους θιάσους. Πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο κατά τη δεκαετία του ’70. Έχει αρκετές συμμετοχές και στην τηλεόραση.
Είναι σύζυγος της ηθοποιού Έφης Θεοχάρη.
Για ένα διάστημα εργάστηκε ως ταξιτζής.

Φιλμογραφία

Έτος Ταινία Ρόλος
1962 Η εκδίκηση του καβαλάρη
1969 Ξύπνα Βασίλη
1969 Ξύπνα κορόιδο… Αντώνης
1969 Το αφεντικό μου ήταν κορόιδο Μήτρος
1970 Έμπαινε Μανωλιό (ναύτης)
1970 Ένας τρελός γλεντζές (φωτογράφος)
1980 Το ψώνιο Περιβόλας

el.wikipedia.org

Προηγούμενο άρθροΣώκου Εκάλη
Επόμενο άρθροΤζιφός Γιώργος
Ελληνικός Κινηματογράφος Τζεβελέκος Σωτήρης
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
57,692ΥποστηρικτέςΚάντε Like
8,901ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,081ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δείτε και αυτα

Σαντοριναίου Παμφίλη Τζεβελέκος Σωτήρης

Σαντοριναίου Παμφίλη

Όσοι αγαπούν τον Ελληνικό κινηματογράφο σίγουρα θα έχουν ξεχωρίσει την μορφή της Παμφίλης Σαντοριναίου στο πλάι σπουδαίων ηθοποιών σε δεκάδες ταινίες της δεκαετίας...
Μαρίνος Μιχάλης Τζεβελέκος Σωτήρης

Μαρίνος Μιχάλης

Χανδρινού Λένα Τζεβελέκος Σωτήρης

Χανδρινού Λένα

Βόκοβιτς Στέλιος Τζεβελέκος Σωτήρης

Βόκοβιτς Στέλιος