25.6 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΤζεβελέκος Σωτήρης

Σχετικές αναρτήσεις

Τζεβελέκος Σωτήρης

Ο Σωτήρης Τζεβελέκος είναι Έλληνας ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.
Γεννήθηκε στις 5 Μαΐου του 1945 στη Θεσσαλονίκη, όπου σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Κυριαζή Χαρατσάρη.
Η πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο έγινε το 1968, στο έργο του Μολιέρου “Ταρτούφος”.
Έπειτα μετακόμισε στην Αθήνα και συνεργάστηκε με πολλούς και αξιόλογους θιάσους. Πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο κατά τη δεκαετία του ’70. Έχει αρκετές συμμετοχές και στην τηλεόραση.
Είναι σύζυγος της ηθοποιού Έφης Θεοχάρη.
Για ένα διάστημα εργάστηκε ως ταξιτζής.

Φιλμογραφία

Έτος Ταινία Ρόλος
1962 Η εκδίκηση του καβαλάρη
1969 Ξύπνα Βασίλη
1969 Ξύπνα κορόιδο… Αντώνης
1969 Το αφεντικό μου ήταν κορόιδο Μήτρος
1970 Έμπαινε Μανωλιό (ναύτης)
1970 Ένας τρελός γλεντζές (φωτογράφος)
1980 Το ψώνιο Περιβόλας

el.wikipedia.org

Σχετικές αναρτήσεις

Δάνης Κατρανίδης

Γεννήθηκε στις 4 Αυγούστου του 1949 και μεγάλωσε στο Αιγάλεω. Το 1971 αποφοίτησε από τη δραματική σχολή του Γεωργίου Θεοδοσιάδη.Έχει παίξει όλα τα είδη...

Ιωακειμίδης Δημήτρης

Ο Δημήτρης Ιωακειμίδης  γεννήθηκε στις  7 Μαΐου του 1939 και μεγάλωσε στην Νέα Ιωνία, ήταν Έλληνας ηθοποιός και σκηνοθέτης, γνωστός για την εμβληματική ερμηνεία...

Στέλιος Καππάτος 1938-1987

Ο Στέλιος Καππάτος γεννήθηκε το 1938 και μεγάλωσε στην Ηλιούπολη της Αθήνας, με καταγωγή από τα Δηλινάτα της Κεφαλονιάς.Υπήρξε για μεγάλο χρονικό διάστημα, βασικό...

Τελευταίες αναρτήσεις