8.2 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΤζεβελέκος Σωτήρης

Σχετικές αναρτήσεις

Τζεβελέκος Σωτήρης

Ο Σωτήρης Τζεβελέκος είναι Έλληνας ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.
Γεννήθηκε στις 5 Μαΐου του 1945 στη Θεσσαλονίκη, όπου σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Κυριαζή Χαρατσάρη.
Η πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο έγινε το 1968, στο έργο του Μολιέρου “Ταρτούφος”.
Έπειτα μετακόμισε στην Αθήνα και συνεργάστηκε με πολλούς και αξιόλογους θιάσους. Πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο κατά τη δεκαετία του ’70. Έχει αρκετές συμμετοχές και στην τηλεόραση.
Είναι σύζυγος της ηθοποιού Έφης Θεοχάρη.
Για ένα διάστημα εργάστηκε ως ταξιτζής.

Φιλμογραφία

Έτος Ταινία Ρόλος
1962 Η εκδίκηση του καβαλάρη
1969 Ξύπνα Βασίλη
1969 Ξύπνα κορόιδο… Αντώνης
1969 Το αφεντικό μου ήταν κορόιδο Μήτρος
1970 Έμπαινε Μανωλιό (ναύτης)
1970 Ένας τρελός γλεντζές (φωτογράφος)
1980 Το ψώνιο Περιβόλας

el.wikipedia.org

Σχετικές αναρτήσεις

Σπυρόπουλος Κώστας

Έλληνας ηθοποιός, σεναριογράφος και παραγωγός. Ο Κώστας Σπυρόπουλος μπήκε στον χώρο του θεάματος όταν ήταν δέκα ετών. Ξεκίνησε με παιδικές διαφημίσεις και συνέχισε με παιδικό...

Εν ονόματι του νόμου 1969-1970

Η ταινία, "Εν ονόματι του νόμου" προβλήθηκε τη σαιζόν 1969-1970 και έκοψε 330.742 εισιτήρια. Ήρθε στην 16η θέση σε 99 ταινίες. -Η ταινία αποτελεί ένα...

Νίκος Γκουζούλης 1916-1971

Ο Νίκος Γκουζούλης γεννήθηκε το 1916. Παρόλο που αναφέρεται ως μέλος του ΣΕΗ από το 1937, δεν είναι γνωστή η δραστηριότητά του παρά μόνο...

Τελευταίες αναρτήσεις