17.7 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΕρρίκος Μπριόλας 1933-2018

Σχετικές αναρτήσεις

Ερρίκος Μπριόλας 1933-2018

O Ερρίκος Μπριόλας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 19 Οκτωβρίου του 1933 και ήταν ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.

Η οικογένειά του ήταν αυτοκινητιστές και ο Ερρίκος Μπριόλας ακολούθησε το επάγγελμα και έγινε οδηγός ταξί, μέχρι που η δεύτερη γυναίκα του (πελάτισσά του στο ταξί) τον παρότρυνε να γίνει ηθοποιός.

vasileiadou mpriolas
Ο Ερρίκος Μπριόλας και η Γεωργία Βασιλειάδου!

Έπαιξε σε πολλές ελληνικές ταινίες ρόλους «ζεν πρεμιέ» και λόγω της εμφάνισης και του ταλέντου του έγινε πολύ δημοφιλής, ιδίως μεταξύ των νεαρών κοριτσιών. Αργότερα εμφανίστηκε και στο Θέατρο. Στην τηλεόραση συμμετείχε στις σειρές, “Δέκα Λεπτά Κήρυγμα” (2000) και “Η Ώρα η Καλή” (2004). Στα χρόνια της βιντεοταινίας (1985-1990) συμμετείχε σε 19 παραγωγές.

Έφυγε από τη ζωή στις 20 Ιουνίου του 2018 μετά από σύντομη νοσηλεία στο νοσοκομείο, κατά την οποία ήταν ιδιαίτερα καταπονημένος.

Ερρίκος Μπριόλας: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1961Διαβόλου κάλτσα 
1961Φτωχαδάκια και λεφτάδες 
1962Λαφίνα 
1962Ο χρυσός και ο τενεκές 
1963Ίλιγγος 
1963Αμαρτωλά Χέρια 
1963Ανήσυχα νιάτα 
1963Πολυτεχνίτης κι’ Ερημοσπίτης 
1963Το μεγάλο μυστικό 
1964Κάθε λιμάνι και καημός 
1964Κατατρεγμένοι της μοίρας 
1964Οι νταήδες 
1964Στη σκιά μιας άλλης 
1965Βάνα 
1965Θύελλα σε παιδική καρδιά 
1965Το Λάθος 
1965Το ρομάντζο μιας καμαριέρας 
1966Αιχμάλωτοι του Πεπρωμένου 
1966Δοσατζού: Επιχείρησις γαμπρός 
1966Μαζί σου για πάντα 
1966Πλήγωσες την Αγάπη μου 
1966Προξενήτρα πράκτωρ 017
1967Αν Όλες οι Γυναίκες του Κόσμου 
1967Δρόσω η αρχοντοπούλα 
1967Η Κόρη μου η Ψεύτρα 
1967Νόμος της ζωής 
1967Ουδείς Αναμάρτητος 
1967Πειραιάς ώρα 7,30′
1968Η λυγερή 
1968Κατηγορούμενη απολογήσου 
1968Λάουρα 
1968Μεγάλες αγάπες 
1968Στη ζωή μαζί σου πόνεσα 
1968Ωραία Αιγιώτισσα 
1969Ας με κρίνουν οι ένορκοι 
1969Για την τιμή και τον έρωτα 
1969Επίσημη αγαπημένη 
1969Κυνηγημένη προσφυγοπούλα 
1969Μαριώ η κατατρεγμένη βοσκοπούλα 
ΈτοςΤίτλος ταινίας
1970Γύρω μας γκρεμίστηκαν όλα 
1970Κατηγορώ τους δυνατούς 
1970Σταυραετοί στα Μετέωρα 
1971Η κραυγή της αλήθειας 
1971Κολασμένη φύση 
1971Μια γυναίκα φεύγει 
1971Οι Μαυρόλυκοι του Βουνού και του Κάμπου 
1983Ο στόχος 
1985Μια Μαρία… σε τιμή ευκαιρίας 
1986Κορόιδο γαμπρός και κερατάς 
1986Μια τρύπα στο νερό 
1986Χάρισέ μου το γουνάκι σου 
1987Άγνωστος Πόλεμος 2: Ο Άνθρωπος με τα Δυο Πρόσωπα
1987Ένας πιλότος για πέταμα 
1987Η κωμωδία του έρωτα 
1987Η πλούσια και το γκαρσόνι 
1987Ο κατάσκοπος ήταν Πόντιος 
1987Οικογένεια τρα-λα-λα… 
1987Σωτήρης ο κροκοδειλάκιας 
1987Χωρισμένοι και οι δυο 
1988Μας…τελείωσες 
1988Ξαφνικός πειρασμός 
1988Πορτοφολά αγάπη μου 
1989Ένοχος 
1989Η μεγάλη ρεμούλα 
1989Κατά φαντασίαν εραστής 
1990Μια σαραντάρα ίσον με δυο εικοσάρες 
1990Ολόχρυσο μανούλι 
ΈτοςΤίτλος σειράςΚανάλι
1972|1972Απόρρητος φάκελος 27ΥΕΝΕΔ
1974|1974Πολεμικές ιστορίες ΥΕΝΕΔ
1977|1977Πορφύρα και Αίμα ΥΕΝΕΔ
1978|1978Ναυτικές ιστορίες ΥΕΝΕΔ
1982|1982Ορκιστείτε παρακαλώ ΥΕΝΕΔ
1984|1984Αληθινές ιστορίες ΕΡΤ
1990|1990Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του ΕΤ1
1990|1990Ο πρωτότοκος ΕΤ2
1991|1991Τα εφτά κακά της μοίρας μου Mega 
1992|1992Και οι Τέσσερεις Ήταν Υπέροχες Mega
1993|1993Άρχεται η συνεδρίασις ΕΤ2
1994|1994Αραχτοί και λάιτ ΑΝΤ1
2000|2000Δέκα λεπτά κήρυγμα Mega
2004|2004Η ώρα η καλή Mega

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθροΜπονάτσος Βλάσσης
Επόμενο άρθροΝάνα Παπαδάκη

Σχετικές αναρτήσεις

Λιονάκης Στέλιος

Ο Στέλιος Λιονάκης γεννήθηκε στα Χανιά το 1936. Σπουδαίος καρατερίστας που είχε υπηρετήσει για δεκαετίες το θεατρικό σανίδι με ρόλους που κάλυπταν μια τεράστια...

Κοτσίρης Λάμπρος

Ο ηθοποιός Λάμπρος Κοτσίρης, ένας από τους σεμνούς και αθόρυβους ανθρώπους του θεάτρου γεννήθηκε το 1917 στην Αθήνα.Σπούδασε στη δραματική σχολή του σκηνοθέτη Γιαννούλη...

Λυγίζος Μήτσος

Ο Μήτσος Λυγίζος γεννήθηκε το 1912 (αναφέρεται και το 1914) στην Αθήνα και πέθανε στις 18 Σεπτεμβρίου του 1993.Ποιητής, μελετητής, σκηνοθέτης και ηθοποιός. Σε...

Τελευταίες αναρτήσεις