Ελληνικός Κινηματογράφος Μπριόλας Ερρίκος
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΜπουλάς Σάκης
Επόμενο άρθροΝάνα Παπαδάκη

Τυχαία Αρθρα

Χάρρυ Κλυνν

Ο Χάρρυ Κλυνν γεννήθηκε στη Καλαμαριά, στις 7 Μαΐου 1940 και το πραγματικό του όνομα ήταν, Βασίλης Τριανταφυλλίδης. Ήταν Έλληνας κωμικός και σατιρικός ηθοποιός,...

Παύλος Ευαγγελόπουλος

Ο Παύλος Ευαγγελόπουλος γεννήθηκε στο Κέδρος της Καρδίτσας στις 15 Ιανουαρίου του 1962 και είναι Έλληνας ηθοποιός του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και του θεάτρου. Αποτέλεσε...

Μπριόλας Ερρίκος

O Ερρίκος Μπριόλας (18 Οκτωβρίου 1934 – …) είναι Έλληνας ηθοποιός.
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1934. Η οικογένειά του ήταν αυτοκινητιστές και ο Ερρίκος ακολούθησε το επάγγελμα και έγινε οδηγός ταξί, μέχρι που η δεύτερη γυναίκα του (πελάτισσά του στο ταξί) τον παρότρυνε να γίνει ηθοποιός. Έπαιξε σε πολλές ελληνικές ταινίες ρόλους «ζεν πρεμιέ» και λόγω της εμφάνισης και του ταλέντου του έγινε πολύ δημοφιλής, ιδίως μεταξύ των νεαρών κοριτσιών. Αργότερα εμφανίστηκε και στο θέατρο όπου παίζει έως σήμερα.
Φιλμογραφία

  • Ένοχος (1989) ….. Δεληγιάννης
  • Ένας πιλότος για πέταμα (1987) …. Πέτρος Αντωνίου
  • Ο στόχος (1983)
  • Κολασμένη φύση (1972) ….. Αλέξης
  • Η κραυγή της αλήθειας (1971)
  • Μια γυναίκα φεύγει (1971) …..Δημήτρης
  • Οι μαυρολύκοι του βουνού και του κάμπου (1071) ….. Δήμος
  • Γύρω μας γκρεμίστηκαν όλα (1970) ….. Πάυλος Δημητρίου
  • Κατηγορώ τους δυνατούς (1970) ….. Αλέκος
  • Σταυραετοί στα μετέωρα (1970) ….. Αλέκος
  • Για την τιμή και για τον έρωτα (1969) ….. λοχαγός Γερασίμου
  • Ας με κρίνουν οι ένορκοι (1969)
  • Επίσημη αγαπημένη (1969) ….. Στάθης Βέργος
  • Κυνηγημένη προσφυγοπούλα (1969) ….. Ανδρέας
  • Μαριώ η κατατρεγμένη βοσκοπούλα (1969)
  • Η λυγερή (1968) ….. Ανδρέας
  • Κατηγορουμένη απολογήσου (1968)
  • Λάουρα (1968)
  • Μεγάλες αγάπες (1968) ….. Αλέκος Βανλής
  • Στη ζωή μαζί σου πόνεσα (1968) …… Νίκος
  • Ωραία αιγιώτισσα (1968) …… Βασίλης
  • Αν όλες οι γυναίκες του κόσμου (1967)….. Αλέξανδρος
  • Δροσώ, η αρχοντοπούλα (1967)
  • Η κόρη μου η ψεύτρα (1967) ….. Ντίνος Απέργης
  • Νόμος της ζωής (1967)
  • Πειραιάς ώρα 7.30 (1967) ….. Λευτέρης
  • Ουδείς αναμάρτητος (1967) ….. Πέτρος
  • Προξενήτρα πράκτωρ 017 (1966)
  • Πλήγωσες την αγάπη μου (1966) ….. Στέλιος
  • Μαζί σου για πάντα (1966) …… Αλέξης Φιλίππου
  • Δοσατζού: επιχείρησις γαμπρός (1966) ….. Μπάμπης
  • Αιχμάλωτοι του πεπρωμένου (1966) ….. Αλέκος Βελλής
  • Βάνα (1965) ….. Πέτρος
  • Το λάθος (1965) ….. Αλέξης
  • Το ρομάντζο μιας καριέρας (1965) ….. Ανδρέας Χατζηπροβατάς
  • Η πρώτη αγάπη (1964)
  • Κάθε λιμάνι και καημός (1964) ….. Γρηγόρης
  • Κατατρεγμένοι της μοίρας (1964)
  • Στη σκιά της άλλης (1964)
  • Θύελλα σε παιδική καρδιά (1964) ….. Σπύρος Κοντοβασίλης
  • Αμαρτωλά χέρια (1963) ….. Κώστας Αργυράκης
  • Το μεγάλο μυστικό – Η αποκάλυψη μιας μάνας ….. Ρένος Ραζής / Φίλιππος Ραζής
  • Ανήσυχα νιάτα (1963) …. Κώστας
  • Ίλιγγος (1963)
  • Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης (1963) …. Ένας πελάτης σε φαρμακείο
  • Λαφίνα (1962) …… Γιώργος Μπούρνοβας
  • Ο χρυσός και ο τενεκές (1962) ….. Μίλτος
  • Φτωχαδάκια και λεφτάδες (1961) ….. Ιάσων
  • Διαβόλου κάλτσα (1961) ….. Τώνης Χαντάς, σχεδιαστής ρούχων

Ευχαριστούμε θερμά το  greekactor.blogspot.gr  για τις πληροφορίες.

Similar Articles

Αρθρα

Χάρρυ Κλυνν

Ο Χάρρυ Κλυνν γεννήθηκε στη Καλαμαριά, στις 7 Μαΐου 1940 και το πραγματικό του όνομα ήταν, Βασίλης Τριανταφυλλίδης. Ήταν Έλληνας κωμικός και σατιρικός ηθοποιός,...

Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 633ο

Ενώστε το παζλ, πείτε μας τον χρόνο που κάνατε και σχολιάστε την φωτογραφία!!!Για περισσότερα παζλ πατήστε ΕΔΩ. Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 633ο

Αγάπη για πάντα

Η ταινία, "Αγάπη για πάντα" προβλήθηκε τη σαιζόν 1969-1970 και έκοψε 266.826 εισιτήρια. Ήρθε στην 23η θέση σε 99 ταινίες. Μετά από 9 χρόνια συνεργασίας...