22.7 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ελένη Προκοπίου: Ο επίγειος παράδεισος της στο Ξυλόκαστρο

Στο πανέμορφο Ξυλόκαστρο και κυριολεκτικά πάνω στο...

Ήξερες ότι ο Θόδωρος Κατσαδράμης…

Ο Θόδωρος Κατσαδράμης γεννήθηκε στη Δόξα Αρκαδίας...

Έφυγε από τη ζωή ο Θόδωρος Κατσαδράμης

Δυστυχώς άλλη μία απώλεια για τον καλλιτεχνικό...
ΑρχικήHθοποιοίΑνδρέας Μπάρκουλης 1936-2016

Σχετικές αναρτήσεις

Ανδρέας Μπάρκουλης 1936-2016

- Advertisement -

Ο Ανδρέας Μπάρκουλης ήταν Έλληνας ηθοποιός του κινηματογράφου, του θεάτρου και της τηλεόρασης. Υπήρξε ένας από τους εμβληματικούς ζεν πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου .

Ο Ανδρέας Μπάρκουλης γεννήθηκε στον Πειραιά στις 4 Αυγούστου 1936. Γονείς του ο Βασίλης και η Μαρίκα, διδάσκαλοι. Σπούδασε υποκριτική και κατά την αποφοίτησή του χαρακτηρίστηκε εξαιρετικό ταλέντο. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο το 1956 και στον κινηματογράφο το αμέσως επόμενο έτος με την ταινία Μαρία Πενταγιώτισσα.

Ένα μικρό διάστημα της ζωής του ο Ανδρέας Μπάρκουλης το πέρασε στις ΗΠΑ, όπου ασχολήθηκε επαγγελματικά με το τραγούδι. Υπήρξε ένας από τους γοητευτικότερους ζεν πρεμιέ της δεκαετίας του ’60.

Ανδρέας Μπάρκουλης 1936-2016
Ο Ανδρέας Μπάρκουλης.

Για χάρη του δημιουργήθηκε το θρυλικό σλόγκαν «Κορίτσια ο Μπάρκουλης!» και η φωτογραφία του υπήρχε σε κάθε κοριτσίστικη σχολική τσάντα τη δεκαετία του ‘60.

Η πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο έγινε το 1956 με τον “Κορυδαλλό” του Ζαν Ανούιγ και στον κινηματογράφο ένα χρόνο αργότερα στην ταινία του Κώστα Ανδρίτσου “Μαρία η Πενταγιώτισσα“, δίπλα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη. Το θελκτικό παρουσιαστικό του, η ευγενική φυσιογνωμία και η φυσική του γοητεία, γρήγορα τον καθιέρωσαν ως τον πιο δημοφιλή πρωταγωνιστή του ελληνικού κινηματογράφου της εποχής εκείνης.

Ο Ανδρέας Μπάρκουλης έπαιξε σε περισσότερες από εκατό ταινίες, ερμηνεύοντας σπουδαίους ρόλους σε δραματικές ταινίες, όπως “Κοινωνία ώρα Μηδέν” (1966), “Κοντσέρτο για πολυβόλα” (1967), “Όλγα Αγάπη μου” (1968), αλλά και κωμωδίες, όπως “Ο Μιμίκος και η Μαίρη (1958), “Μια Ιταλίδα στην Ελλάδα” (1958), “Διακοπές στην Αίγινα” (1958), “Η Μουσίτσα” (1959), “Μην είδατε τον Παναή” (1962), “Το Δόλωμα” (1964), “Τζένη Τζένη” (1965), “Ησαΐα μη Χορεύεις” (1969), “Μια τρελή τρελή σαραντάρα” (1970) και η “Θεία μου η χίπισσα” (1970).

Ανδρέας Μπάρκουλης 1936-2016
Ο Ανδρέας Μπάρκουλης και η Αλίκη Βουγιουκλάκη στην ταινία ” Η Μουσίτσα 1959″ (Αρχείο: Μουσικό Θέατρο)

Σε άλλο σημείο του βιβλίου ο Ανδρέας Μπάρκουλης αναφέρεται στην εμπειρία του στην Αμερική και αποκαλύπτει “γιατί δεν ξαναφόρεσα ποτέ την περούκα. Εκεί μόνο αισθάνθηκα άντρας. Έμπαινα στη μαυράδικη ντισκοτέκ και δεν γύριζε κανένας να δει τον “Κορίτσια ο Μπάρκουλης”. Γύριζαν να δουν αυτόν που ήμουνα, και είχα, δόξα τω Θεώ, πολύ νταλαβέρι εκεί.

Όταν ζούσα στην Αμερική έκανα παρέα σχεδόν αποκλειστικά με έγχρωμους. Τότε φορούσα ακόμα περούκα και όλοι με αποκαλούσαν “silver man”. Ένα βράδυ, λοιπόν, που έπινα σε ένα μαγαζί, βλέπω ένα υπέροχο θηλυκό με ξυρισμένο κεφάλι να με… παίζει.

Δεν τολμούσα να πλησιάσω μη βρεθώ ξαφνικά με κανένα μαχαίρι καρφωμένο στην πλάτη μου. Στο τέλος μού κάνει νόημα και πάμε στην τουαλέτα. Της είπα πως ήταν κούκλα και πως θέλω να της κάνω έκπληξη. Τράβηξα την περούκα και τα έχασε. Την έβαλα στην τσέπη και από τότε δεν την ξαναφόρεσα ποτέ. Άρχισα να βρίσκω κάτι βαθύτερο μέσα μου, μάλλον έναν εαυτό που μόλις μου συστηνόταν. Γεια σου μάγκα μου. Είσαι πιο πολλά από όσα νόμιζες…”.

Το 1973, ο Ανδρέας Μπάρκουλης είχε μία υπόθεση με ναρκωτικά τον έφερε αντιμέτωπο με τη δικαιοσύνη. Προφυλακίστηκε, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση και το 1974 έφυγε στην Αμερική.

Εκεί ο Ανδρέας Μπάρκουλης ασχολήθηκε με το τραγούδι και όταν επέστρεψε στην Ελλάδα, το 1983, αφοσιώθηκε στο ποιοτικό θέατρο, ερμηνεύοντας με μοναδική ευαισθησία σπουδαίους ρόλους μέχρι το τέλος της δεκαετίας του ‘80. Προβλήματα υγείας, όμως, τον απομάκρυναν σχετικά νωρίς από το θέατρο, ενώ συνέχισε με σποραδικές εμφανίσεις στην τηλεόραση τη δεκαετία του ‘90.

Ανδρέας Μπάρκουλης
Ο Ανδρέας Μπάρκουλης και η Αλέκα Στρατηγού.

Ο Ανδρέας Μπάρκουλης είχε παντρευτεί τέσσερις φορές κι είχε αποκτήσει τρία παιδιά τη Βίκυ τον Ανδρέα και το Νικόλαο – Γεώργιο. Ζούσε με την τελευταία του σύζυγο, την Μαρία και τον γιο τους Νικόλα στο Νέο Ηράκλειο, και τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Ο γάμος του με την Αλέκα Στρατηγού

Καλό κορίτσι, μεγάλη Αγάπη, τα πάθη μας χώρισαν… Έζησα καλά με την Αλέκα, ήταν από τους νεανικούς έρωτες αυτούς που ξυπνάς και πιστεύεις πώς όλα είναι αγνά, όμορφα και μεθαύριο θα καλυτερεύσουν κι άλλο. Ήταν δέκα χρόνια μεγαλύτερή μου. Την λάτρεψα την Αλέκα!

Μετά την ταινία “Η χαρτοπαίχτρα” άρχισε να μοιάζει με την καθημερινότητά μας. Η Αλέκα έπαιζε μερόνυχτα κι εγώ βολτάριζα με γκομενίτσες, αθώα φλερτ, χωρίς να επιδιώκω το σεξ, μήπως και την ταρακουνήσω…. ‘Ενα βράδυ το τελευταίο μας, την προσκάλεσα για φαγητό, της ανακοίνωσα πώς δεν αντέχω άλλο να αναμετριέμαι με την τράπουλα κι έφυγα…” αναφέρει στην βιογραφία του ο Ανδρέας Μπάρκουλης για την Αλέκα Στρατηγού!

Ο Ανδρέας Μπάρκουλης και το άδοξο τέλος της σχέσης του με την Καίτη Γκρέη

Όσο για την Καίτη Γκρέη, σύμφωνα με το περιοδικό CIAO έζησαν μαζί ένα χρόνο και την ζήτησε από την μαμά της την ώρα που τηγάνιζε ψάρια. “Ο αρραβώνας μας αποτέλεσε μεγάλο γεγονός της εποχής… Μέχρι που οι επόμενες ασωτίες μου μας απομάκρυναν πλέον οριστικά. Πριν οριστικοποιηθεί αυτή μου η απόφαση το ναι της Καίτης και το διαζύγιό μου, με συνέλαβαν με την γνωστή κατηγορία του χασίς…”.

Η Καίτη Γκρέυ στην αυτοβιογραφία της, “Αυτή είναι η ζωή μου”, που κυκλοφόρησε το 1983, αποκαλύπτει τον δεσμό της με τον Ανδρέα Μπάρκουλη και όπως φαίνεται, παρά τις φήμες που κυκλοφορούσαν τότε για το… μακρύ χέρι του, της φέρθηκε τρυφερά! Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, το ειδύλλιό τους άρχισε με το… κυνηγητό του δημοφιλούς πρωταγωνιστή.

Συγκεκριμένα, η λαϊκή τραγουδίστρια αναφέρει ότι ο Μπάρκουλης διέδιδε στο καλλιτεχνικό περιβάλλον πως τα είχε μαζί της, γεγονός που μόλις το πληροφορήθηκε την έβγαλε από τα ρούχα της και του παρήγγειλε μέσω του κοινού τους φίλου Κώστα Κακκαβά πως δεν είναι άντρας… Μια βραδιά, την εποχή που η Γκρέυ τραγουδούσε στο κέντρο “Καλαμίτσα” της Θεσσαλονίκης, μπήκε ξαφνικά στη σάλα ο Ανδρέας Μπάρκουλης και της ζήτησε να βγουν έξω να μιλήσουν.

Μόλις είχα τελειώσει την παράσταση με πλησίασε ένας σερβιτόρος και μου είπε πως ο Μπάρκουλης με περίμενε στο αμάξι του να μου μιλήσει” αναφέρει η τραγουδίστρια. “Βγήκα έξω από το κέντρο και πήγα κοντά στο αμάξι του. Έσκυψα πάνω από το παράθυρο και του ζήτησα να μου εξηγήσει γιατί είπε αυτό το πράγμα στον Κώστα Κακκαβά. “Δεν είμαι ανθρωποφάγος” είπε εκείνος “έλα μέσα στο αυτοκίνητο να καθίσεις και τα λέμε”. Μόλις άνοιξα την πόρτα και δεν είχα καθίσει καλά-καλά, έβαλε μπρος -είχε ένα MG- και έφυγε από το μαγαζί.

Επειδή είχα ακούσει πολλά για τον Μπάρκουλη, ότι δέρνει γυναίκες και άλλα τέτοια, φοβήθηκα… Είδα ότι με έβγαζε έξω απ’ τη Θεσσαλονίκη. Σταμάτησε σε μια ερημιά κι εκεί μιλήσαμε. Τον ρώτησα γιατί διαδίδει τέτοια πράγματα για εμένα και μου είπε ότι είναι ερωτευμένος.

Ανδρέας Μπάρκουλης 1936-2016
Ο Ανδρέας Μπάρκουλης και η Τζένη Καρέζη.

Από την ζωή του όμως πέρασαν και πολλές άλλες, επώνυμες γυναίκες ανάμεσά τους η Ματούλα, η Τζένη Καρέζη και η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Στην αυτοβιογραφία του αναφέρεται και στο χαστούκι που του είχε δώσει η Αλίκη Βουγιουκλάκη στην ταινία “Έρωτας στους αμμόλοφους. Το χαστούκι ήταν τόσο φυσικό, που ο ηθοποιός έφυγε από το πλάνο -όπως έπρεπε- από την δύναμη της Αλίκης.

Η σχέση του με την Τζένη Καρέζη δημιουργήθηκε στην ταινία “Τζένη, Τζένη“.Ο έρωτας τους τελείωσε όταν η ηθοποιός πήγε στην Γαλλία για σπουδές και απομακρύνθηκαν.

Ο Ανδρέας Μπάρκουλης έχει αποκαλύψει για την Τζένη Καρέζη: “Το 1966 έπαιξα στην ταινία “Τζένη Τζένη”. Η ταινία είχε εκπληκτική επιτυχία εισπρακτικά κόβοντας πάνω από 560.000 εισιτήρια κατά τις πρώτες προβολές της. Στην ταινία ερωτεύθηκα και ενώθηκα με την Τζένη στην σπηλιά του Μπεκίρη.

Το κινηματογραφικό της όνομα είναι σπηλιά της νεράιδας. Κούκλα μου, κούκλα μου… Τρύπωνα στο σκάφος και έλιωνα στα χείλη της και στις ματάρες της, πέρασαν έτσι κάποιοι μήνες και κυκλοφορούσαμε σαν ζευγάρι και το παραμύθι ζωντάνευε. Όταν έφυγε στην Γαλλία για σπουδές ηθοποιίας απομακρυνθήκαμε”.

Με την Ματούλα γνωρίστηκαν όταν εκείνη ήταν 13 χρονών και ο Ανδρέας Μπάρκουλης έκανε γυρίσματα κοντά στο σπίτι της. Ήταν ο πρώτος άντρας που μπήκε στην ζωή της.

Ο Ανδρέας Μπάρκουλης έκανε ακόμη δυο γάμους. Έναν με άδοξο τέλος και έναν ακόμη το 2001 (παντρεύτηκαν με θρησκευτικό γάμο) με την Μαρία, τη γυναίκα που τον στήριξε τα τελευταία χρόνια. Με την Μαρία έχουν αποκτήσει και ένα γιο, ενώ ο ηθοποιός έχει και δυο ακόμη παιδιά εκτός γάμου.

Η τελευταία επιθυμία Aνδρέα Μπάρκουλη

Η σύζυγος του Aνδρέα Μπάρκουλη, Μαίρη μίλησε στην εκπομπή Αποκαλυπτικά το 2017 για τις τελευταίες στιγμές του αείμνηστου ηθοποιού, αλλά και την τελευταία επιθυμία του πριν φύγει από τη ζωή έχοντας πει:

Άνοιξε τα μάτια κάποια στιγμή, τους έδιωξε όλους από το δωμάτιο και μείναμε οι δυο τους. Του λέω “τι θες; θες κάτι να μου πεις;” και μου λέει “Μαρία θέλω να κάνουμε έρωτα, ξάπλωσε δίπλα μου να σε αγγίξω. Του λέω Αντρέα δεν γίνεται γιατί αναπνευστικά δεν είσαι καλά δεν κάνει. Εκεί κατάλαβα ότι θα έφευγε. Πάω στο σπίτι να μαγειρέψω κάτι στο Νίκο. Με το που έφυγα εγώ άρχισε να παρουσιάζει επιδείνωση. Με παίρνει ο γιατρός τηλέφωνο, μου λέει “Που είσαι Μαρία; Έλα γρήγορα.” Με το που φτάνω στο νοσοκομείο, μου λένε “έφυγε.

Μπήκα μέσα και έτσι όπως τον είδα ακούνητο λέω “Μπα, θα ξανασυνέλθει, θα μιλήσει. Έπεσα κάτω, κατέρρευσα, άρχισα να τον φωνάζω, να του λέω “Γιατί έφυγες, εγώ δεν κουράστηκα να σε φροντίζω, κι άλλα τόσα χρόνια να ζούσες εγώ πάλι εκεί θα ήμουν”. Αλλά εκείνος δεν με άκουγε. Πήρα το παιδί μου, του λέω “Νίκο ο μπαμπάς έφυγε”.

Ο Ανδρέας Μπάρκουλης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών τo 2016 έπειτα από σκληρή μάχη που έδωσε νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο “Αγία Όλγα”.Η τελευταία του σύζυγος του Ανδρέα Μπάρκκουλη, Μαίρη πόσταρε το 2017 ένα συγκινητικό μήνυμα στο facebook και αποκάλυψε τις τελευταίες ώρες του αγαπημένου της.

“23/8/2016…Γύρω στις .11.30 π.μ ευδιάθετος τραγουδάς στο γιατρό σου Γιάννη Ιωαννίδη το συγκεκριμένο τραγούδι που είχες ζητήσει το προηγούμενο βράδυ να στο πει η Ρένα η Κουμιώτη που είχε έρθει να σε επισκεφτεί για άλλη μία φορά μαζί με τη Μάρω τη Μπουρδάκου… σε κάνουμε μπάνιο με τον Ανδρέα το νοσοκόμο ενώ ζητάς επίμονα εξιτήριο…. δύο ώρες μετά η ψυχή σου πέταξε ελεύθερη μακριά μας…

Ανδρέας Μπάρκουλης: Εργολαβία

ΈτοςΤηλεοπτική σειράΡόλος
1973Οι έμποροι των εθνώνΜάρκος Σανούτος
1986Το δίλημμα 
1990Το μυστικό του Άρη ΜπονσαλέντηΆρης Μπονσαλέντης – Βασίλης Μαυρίδης
1991Το γαλάζιο διαμάντι 
1993Αμαρτίες γονέωνΤιμολέων Κλέαρχος

ΈτοςΤαινίαΡόλος
1957Μαρία ΠενταγιώτισσαΔημήτρης Τουρκάκης
1957Τρία παιδιά βολιώτικα 
1958Όλα για το παιδί της (Είμαι το παιδί σου μανούλα) 
1958Ο Μιμίκος και η ΜαίρηΜιχάλης Μιμίκος
1958Μια Ιταλίδα στην ΕλλάδαΝίκος Μακρυγιάννης
1958Μακριά από τον κόσμοΕυγένιος Καρμής
1958Το κορίτσι της αμαρτίαςΓιώργος
1958Οι καβγατζήδες 
1958Έρωτας στους αμμόλοφους 
1958Διακοπές στην ΑίγιναJean
1958To τρελοκόριτσο 
1959Ο Θύμιος τα’ κανε θάλασσαΛάκης Βρανάς
1959Πσιτ…κορίτσια! 
1959Το παραστράτημα μιας αθώαςΔημήτρης
1959Όταν το μίσος κυβερνάΑνδρέας Δημόπουλος
1959Ναυάγια της ζωήςΝίκος
1959Η μουσίτσαΔημήτρης
1959Η λίμνη των στεναγμώνΜουχτάρ
1959Ο Γιάννος και η ΠαγώναΓιάννος
1959Ένας βλάκας και μισόςΑντώνης
1959Έγκλημα στο ΚολωνάκιΔημήτρης Φλωράς
1959Μπουμπουλίνα 
1959Ανθισμένη αμυγδαλιάΓεώργιος Δροσίνης
1960Τσακιτζής, ο προστάτης των φτωχών 
1960Στρατιώτες δίχως στολή 
1960Η Σταχτοπούτα 
1960Το νησί της αγάπηςΑνδρέας
1960Δον Ζουάν για κλάματα (Μωρό μου)Γιώργος
1960Μετά την αμαρτίαΓιώργος
1960Λύτρωσε με αγάπη μουΆλκης
1960Το κορίτσι του δρόμου 
1960Κασσιανή υμνωδόςΘεόφιλος
1960Χριστίνα (ταινία)Δημήτρης Χρυσόπουλος
1960Το αγόρι που αγαπώΔημήτρης Ραζής
1960Η Χιονάτη και τα επτά γεροντοπαλίκαρα 
1961Στο κατώφλι της αμαρτίας 
1961Τα νιάτα θέλουν έρωταΜιχάλης Μαρκεζής
1961Μην κλάψεις για μένα 
1961Ματωμένα στέφαναΔήμος
1961Μάνα μου, παραστράτησαΠέτρος
1961ΚαραγκούναΓιώργης
1961Ήρθες αργάΜιχάλης Περώτης
1962ΠεζοδρόμιοΓιώργος
1962Όταν ξυπνά το παρελθόνΣτέφανος Γαϊτης
1962Κλάψε φτωχή μου καρδιά 
1962Υπέροχη οπτσία 
1962Ο γερο-Δήμος (Καταραμένη γενιά) 
1962Εξομολογήσεις μιας μητέραςΑνδρέας Βλάδης
1962Η ελληνίδα και ο έρωταςΑφηγητής
1962Έγκλημα στην Ομόνοια 
1962Ο διάβολος και η ουρά του 
1962Αγνή και ατιμασμένηΠέτρος
1962Αγάπη γραμμένη με αίμα 
1962Μην είδατε τον Παναή; 
1963Τον βρήκαμε τον Παναή 
1963Μάνα, γιατί με γέννησες (Έτσι ήταν η ζωή μου)Κυριάκος Βάγιας
1963Λίγο πριν ξημερώσειΝίκος
1963Η καρδιά της μάναςΚώστας
1963Φυγή 
1964Τρία κορίτσια από το Αμέρικα 
1964Σχολή για σοφερίνες 
1964Ενωμένοι στη ζωή και στο θάνατοΔρόσος
1964Το δόλωμα 
1964Αλύγιστη στη ζωή‘Άκης
1965Και οι… 14 ήταν υπέροχοι 
1966Ο ξυπόλητος πρίγκιπαςΕλ Ρασίντ
1978Κρουαζιέρα του τρόμουΧάρης
1966Κοινωνία ώρα μηδένΣέργιος
1966Τζένη-ΤζένηΝίκος Μαντάς
1967Βίβα ΡέναΑντόνιο
1967Ο σπαγκοραμμένοςΓιώργος
1967Μιας πεντάρας νιάταΔημήτρης Βαλάσκος
1967Κονσέρτο για πολυβόλαΙταλός κατάσκοπος
1968Πολύ αργά για δάκρυαΑλέξης Βρεττός
1968Όλγα, αγάπη μουΑλέκος
1968Το μαύρο στάχυ (Παλάτια στην άμμο) 
1968Στα σύνορα της προδοσίας 
1969Το σταχολόγιο 
1969Όταν η πόλις πεθαίνειΘωρής
1969Ησαΐα μη χορεύειςΧάρης
1969Γυμνοί στο δρόμο 
1969Ένας άφραγκος ΩνάσηςΙάσονας Ζούμπερης
1969Αστέρια στο βούρκο της ακολασίας 
1969Ο Άγιος Νεκτάριος 
1970Η ζούγκλα των πόλεων 
1970Η θεία μου η χίπισσαΣτέφανος Κριεζής
1970Πρόκλησις 
1970Ο προδότης πρέπει να πεθάνει 
1970Μια ζωή χωρίς αγάπηΆγγελος
1970Μια τρελή τρελή σαραντάραΤάκης
1970Κρίμα το μπόι σουΔημήτρης Ροδανάς
1970Ένας τρελός γλεντζέςΝτίνος Καλιαμπέσης
1971Ζητείται επειγόντως γαμπρόςΆγγελος Φλωράς
1971Υπερήφανοι αετοί 
1971Ιδιωτική μου ζωή (Μεγάλη ζωή)Αστυνομικός ερευνητής
1971Ένας υπέροχος άνθρωποςΝίκος
1971Η εφοπλιστίναΤζακ
1972Πιο θερμή και απ’ τον ήλιο (Μπρος πίσω, Επιστροφή στην μοναξιά)Γιώργος Σταύρου
1972Έρωτας και προδοσίαΑλέξης Μουρούζης
1972Ο εχθρός του λαούΒλαχόπουλος
1972Διαμάντια στο γυμνό σου σώμα (Διαμάντια στο γυμνό κορμί της)Γκρέκος
1973Τα παιδιά των λουλουδιών (Ληστεία στο καζίνο της Ρόδου)Άντι
1973Ένα ελεύθερο κορίτσι (Ένα φανταστικό κορίτσι) 
1973Οι απάνθρωποιΚερτ
1974Σπίτι στους βράχους 
1978Η βαλίτσα του παπάΆλκης
1982Η ερωμένηΆρης Πλάτωνας
1989Μ’ αγαπάς; 
2001Αλέξανδρος και Αϊσέ 

- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Δέσπω Διαμαντίδου 1916-2004

H Δέσπω Διαμαντίδου γεννήθηκε στον Πειραιά στις 13 Ιουλίου 1916. Η καταγωγή της ήταν απο την Pωσία. Δεν φοίτησε ποτέ σε ελληνικό σχολείο και...

Μουσούρης Σπύρος

Ο Σπύρος Μουσούρης γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στην Επαγγελματική Σχολή Θεάτρου. Γεννήθηκε το 1907 και πέθανε στις 5 Απριλίου 1965. Το 1944 έλαβε μέρος...

Νίκος Φέρμας 1905-1972

Ο Νίκος Φέρμας ήταν ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου, από τους πιο σημαντικούς δευτεραγωνιστές του ελληνικού κινηματογράφου, με περίπου 150 ταινίες στο ενεργητικό...

Τελευταίες αναρτήσεις