Κακκαβάς Κώστας

on

Ο Κώστας Κακκαβάς είναι Έλληνας ηθοποιός του κινηματογράφου και του θεάτρου.
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1936 και φοίτησε στη σχολή του Εθνικού Θεάτρου απ’ όπου πήρε άδεια ηθοποιού ως εξαιρετικό ταλέντο.

Πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση ήταν στην ταινία “Στέλλα” (1955) του Μιχάλη Κακογιάννη όπου πήρε μέρος με το ψευδώνυμο Κώστας Καράλης.

H_Liza_to_skase_6 Κακκαβάς Κώστας Κακκαβάς Κώστας

Ακολούθησε η μία και μόνη συνεργασία του με τη Φίνος Φιλμς στον “Αγαπητικό της βοσκοπούλας” (1955).Στη συνέχεια πρωταγωνίστησε σε πολλές ταινίες, κυρίως μελοδραματικές.
Στις αρχές της δεκαετίας του ’70 εγκατέλειψε τον κινηματογράφο. Επανήλθε στο σινεμά το 1996 με την ταινία του Νίκου Ζερβού “Ο Βαρώνος” και ακολούθησαν 2 ακόμη ταινίες, η “Συμφωνία χαρακτήρων” (1998) της Λουκίας Ρικάκη και “Στη σκιά του Λέμμυ Κώσιον” (2002) του Νίκου Ζερβού.

Συμπρωταγωνίστησε ακόμη στο μονόπρακτο “Η αγγελία” του Γιώργου Σκούρτη στη σειρά της ΕΡΤ “Ελληνικά μονόπρακτα” (2006).

Screenshot_9_9 Κακκαβάς Κώστας Κακκαβάς Κώστας
Φιλμογραφία   

  • Στέλλα (1955) [Αντώνης]
  • Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας (1955) [Λιάκος]
  • Της τύχης τα γραμμένα (1957) [Δημήτρης]
  • Το τρελοκόριτσο (1958) [Αλέκος Νικολαΐδης]
  • Αμαρυλλίς (το κορίτσι της αγάπης) (1959) [Στέφανος Στεργίου]
  • Γαμήλιες περιπέτειες (1959) [Τζιμ Πομ]
  • Η Λίζα το ‘σκασε (1959) [Γιώργος Βασιλείου]
  • Κρυστάλλω (1959) [Λάμπρος]
  • Λαός και Κολωνάκι (1959) [Πέτρος Ραγάκος]
  • Ναυάγια της ζωής (1959) [Νίκος Καρνάκας]
  • Ταξίδι με τον έρωτα (1959) [Ιάσων]
  • Η σταχτοπούτα (1960) [Κώστας Κωστίδης]
  • Κρουαζιέρα στη Ρόδο (1960) [Κώστας]
  • Πλούσιοι χωρίς λεφτά (1960)
  • Η κατάρα της μάνας / Η υπόσχεση (1961) [Στάμος Λιάκουρας]
  • Μυρτιά (1961) [Δημήτρης]
  • Στέγνωσαν τα δάκρυά μας (1961) [Δημήτρης]
  • Αναστασά (1962)
  • Η μεγάλη θυσία (1962) [Κώστας]
  • Ο ταξιτζής (1962) [Ρένος / Κώστας Κακκαβάς]
  • Του Κουτρούλη ο γάμος (1962) [Δημήτρης Λυμπεράκης]
  • Αγάπησα και πόνεσα (1963) [Λάκης]
  • Είναι σκληρός ο χωρισμός (1963) [Δημήτρης Σταματίου]
  • Ζητείται τίμιος (1963) [Κώστας]
  • Λίγο πριν ξημερώσει (1963) [Τώνης]
  • Μάνα γιατί με γέννησες / Έτσι ήταν η ζωή μου (1963) [Μάνος Λίτινας]
  • Τύφλα να ‘χει ο Μάρλον Μπράντο (1963) [Στέφανος Αυγερινός]
  • Κάθε καημός και δάκρυ (1964) [Άγγελος Πετράς]
  • Άγγελοι χωρίς φτερά (1965)
  • Περιφρόνα με γλυκιά μου (1965) [Βαγγέλης]
  • Έχω δικαίωμα να σ’ αγαπώ (1966) [Νικήτας Βονασέρας]
  • Λουίζα (1966)
  • Νυμφίος ανύμφευτος (1967) [Τέλης Ζαφειρίου]
  • Ένας κλέφτης… με φιλότιμο (1968) [Κώστας]
  • Καταραμένη ώρα / Τραγούδησέ μου μανούλα (1968) [Μάριος Χρηστίδης]
  • Μενούσης ο λεβέντης της Ηπείρου (1969)
  • Ο βαρώνος (1996)
  • Συμφωνία χαρακτήρων (1998)
  • Στη σκιά του Λέμμυ Κώσιον (2002)
Προηγούμενο άρθροΚακαβούλη Ειρήνη
Επόμενο άρθροΚαλαντζής Σάββας
Ελληνικός Κινηματογράφος Κακκαβάς Κώστας
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
57,644ΥποστηρικτέςΚάντε Like
8,883ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,081ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δείτε και αυτα

Γκίωνης Φίλιππος Κακκαβάς Κώστας

Γκίωνης Φίλιππος

Ο Φίλιππος Γκιώνης σπούδασε στην επαγγελματική σχολή θεάτρου του Νίκου Μπίνα και αποφοίτησε το 1982. Εμφανίστηκε σε δεκάδες ταινίες και βιντεοκασέτες. Έπαιξε στο θέατρο με...
Ζήκας Χριστόφορος Κακκαβάς Κώστας

Ζήκας Χριστόφορος

Γραβλιώτου Μάρω Κακκαβάς Κώστας

Γραβλιώτου Μάρω