Στέλλα

Παραγωγής: Μήλας Φιλμ
Πρεμιέρα: 04 Απριλίου 1955
Παραγωγός:
Φωτογραφία: Κώστας Θεοδωρίδης
Συγγραφέας: Μιχάλης Κακογιάννης
Σεναρίο: Μιχάλης Κακογιάννης

Δραματική
1955

Ηθοποιοί: Μελίνα Μερκούρη (Στέλλα), Γιώργος Φούντας (Μίλτος), Αλέκος Αλεξανδράκης, Βούλα Ζουμπουλάκη, Κώστας Κακκαβάς, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Τασσώ Καββαδία, Χριστίνα Καλογερίκου, Σοφία Βέμπο, Νίκος Φέρμας, Νίτσα Παππά, Χρυσούλα Πατεράκη, Γ. Πομώνης

Περίληψη: Η Στέλλα είναι τραγουδίστρια στο κέντρο Παράδεισος, που διευθύνει η Μαρία και έχει δεσμό με τον Αλέκο, γόνο πλούσιας οικογένειας. Για μια ακόμη φορά, αυτή θα είναι που θα θέσει τέρμα στο δεσμό τους, πριν έρθει η φθορά. Ο Αλέκος θα σκοτωθεί σε ένα ατύχημα. Η Στέλλα αρχικά θα αποφύγει την στενή πολιορκία του ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, Μίλτου. Αργότερα θα υποκύψει στη γοητεία του. Όμως θα θέσει τους δικούς της όρους προκειμένου να συνεχιστεί η σχέση τους.
Παρασκήνιο: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1955-1956 και έκοψε 134.142 εισιτήρια. Ήρθε στην πρώτη θέση ανάμεσα σε 24 ταινίες. Αντλεί στοιχεία από την “Κάρμεν”, αλλά εμπνεύστηκε κυρίως από το ερωτικό δράμα του Ιάκωβου Καμπανέλλη, “Η Στέλλα με τα Κόκκινα Γάντια”.

Ελληνικός Κινηματογράφος Στέλλα
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΤης κακομοίρας
Επόμενο άρθροΜίνι, φούστα και καράτε

Similar Articles

Comments