Κυριακάτικο ξύπνημα

Παραγωγής: Μήλας Φιλμ
Πρεμιέρα: 11 Ιανουαρίου 1954
Παραγωγός:
Φωτογραφία: Alevise Orfanelli
Συγγραφέας: Μιχάλης Κακογιάννης
Σεναρίο: Μιχάλης Κακογιάννης

Αισθηματική
1954

Ηθοποιοί: Έλλη Λαμπέτη (Μίνα), Γιώργος Παππάς (Παύλος Καραγιάννης), Δημήτρης Χορν (Αλέξης), Τασσώ Καββαδία, Σαπφώ Νοταρά, Μαργαρίτα Παπαγεωργίου, Χρυσούλα Πατεράκη, Γιώργος Ιορδανίδης, Κική Πέρση

Περίληψη: Η νεαρή Μίνα, ένα κυριακάτικο πρωινό πηγαίνει για μπάνιο σε μια απόμερη ακτή. Εκεί, δύο αλητόπαιδα της αρπάζουν την τσάντα. Μέσα στην τσάντα υπάρχει ένα λαχείο. Τα παιδιά πουλάνε το λαχείο στον Αλέξη. Το λαχείο κερδίζει τον πρώτο αριθμό και η Μίνα διεκδικεί με πείσμα τα κέρδη της, κάτοχος όμως του λαχείου είναι ο Αλέξης ο οποίος και θα εισπράξει τα χρήματα. Ο Αλέξης έχει αρχίσει να συμπαθεί τη Μίνα και της προσφέρει το ένα τρίτο των κερδών. Εκείνη είναι ανένδοτη και τα θέλει όλα δικά της. Ξεκινά δικαστικό αγώνα, αλλά ο συνετός δικηγόρος της, ο Παύλος Καραγιάννης (Γιώργος Παππάς), όπως και ο ακαταμάχητος έρως που γεννιέται ανάμεσα στους δύο νέους, κάνουν το θαύμα τους και τους ενώνουν για πάντα.
Παρασκήνιο: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1953-1954 και έκοψε 103.252 εισιτήρια. Ήρθε στην πρώτη θέση ανάμεσα σε 21 ταινίες.
-Η ταινία ήταν παραγγελία του Δημήτρη Χορν, προς τον φίλο του Κύπριο σκηνοθέτη(Μιχάλης Κακογιάννης) και είχε στόχο να διαφημίσει το θεατρικό θίασο που είχε με την Έλλη Λαμπέτη και τον Γιώργο Παππά.
-Η παραγγελία καθόριζε, τρεις ισοδύναμους ρόλους, κάτι που τήρησε ο Κακογιάννης.
-Τα εξωτερικά γυρίστηκαν στην Αθήνα, ενώ τα εσωτερικά στα στούντιο Νάχας, στο Κάιρο της Αιγύπτου.

Ελληνικός Κινηματογράφος Κυριακάτικο ξύπνημα
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΈνας βλάκας με πατέντα
Επόμενο άρθροΟ αδελφός μου ο τροχονόμος

Similar Articles

Comments