Ένας βλάκας με πατέντα

Παραγωγής:
Πρεμιέρα: 01 Ιανουαρίου 1963
Παραγωγός: Ανδρέας Λαμπρινός
Φωτογραφία: Στέλιος Ραμάκης
Συγγραφέας: Φραγκίσκος Μανέλλης
Σεναρίο: Φραγκίσκος Μανέλλης

Κωμωδία
1963

Ηθοποιοί: Βασίλης Αυλωνίτης, Φραγκίσκος Μανέλλης, Νίκος Ρίζος, Πέτρος Γιαννακός, Γκιζέλα Ντάλι, Γιάννης Μαλούχος (Πελοπίδας), Αλίκη Βέμπο, Γιώργος Γαβριηλίδης, Τζόλυ Γαρμπή, Λαυρέντης Διανέλλος, Σταύρος Ιατρίδης, Βασίλης Καϊλας, Μαρίκα Κρεββατά, Μαρίκα Νέζερ, Δημήτρης Νικολαϊδης , Σαπφώ Νοταρά, Έφη Οικονόμου, Σταύρος Παράβας, Νανά Σκιαδά, Σμάρω Στεφανίδου, Νίκος Φέρμας, Γιούλα Σκανδάλη (Μαρίνα), Ράλλης Αγγελίδης, Γιώργος Βλαχόπουλος, Κία Μπόζου, Υβόνη Βλαδίμηρου, Γιάννης Μωραϊτης

Περίληψη: Καθώς ο Πελοπίδας τριγυρίζει πεινασμένος στους δρόμους για να βρει κάτι να φάει, μια παρεξήγηση γίνεται αιτία να θεωρηθεί κλέφτης. Για να ξεφύγει από τους διώκτες του, τρυπώνει σε ένα τρίκυκλο που είναι γεμάτο με φρούτα, αλλά συλλαμβάνεται επ’ αυτοφώρω και ακολούθως έρχεται στα χέρια με τον ιδιοκτήτη του τρίκυκλου, επειδή έφαγε τα φρούτα. Το ξαναβάζει στα πόδια. Κάνει ωτοστόπ σε ένα φορτηγό. Ο οδηγός τυχαίνει να είναι συγχωριανός του και ξέρει καλά το παρελθόν του κυνηγημένου. Ο Πελοπίδας ήταν από μικρό παιδί στη βιοπάλη. Εξαιτίας όμως της αφέλειάς του όλοι τον είχαν “του κλότσου και του μπάτσου”, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να κρατήσει ούτε τη Μαρίνα, την ψυχοκόρη του θείου του Θεοδόση, με την οποία αγαπιόντουσαν. Η επιστροφή του στο χωριό τον βάζει σε νέες περιπέτειες που τον κάνουν να θέλει μέχρι και να αυτοκτονήσει. Αυτή τη φορά, όμως, οι παρεξηγήσεις λύνονται ευνοϊκά, αφού καταφέρνει να κερδίσει τη Μαρίνα.
Παρασκήνιο: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1963-1964 και έκοψε 52.360 εισιτήρια. Ήρθε στην 62η θέση σε 92 ταινίες.

Ελληνικός Κινηματογράφος Ένας βλάκας με πατέντα
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!

Similar Articles

Comments