22.3 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΓιάννης Μαλούχος 1932-

Σχετικές αναρτήσεις

Γιάννης Μαλούχος 1932-

Ο Γιάννης Μαλούχος γεννήθηκε, στις 13 του Σεπτέμβρη 1932, στη Δημητσάνα. Μέλος πολύτεκνης οικογένειας θα χάσει νωρίς τον πατέρα του, που θα τον εκτελέσουν οι Γερμανοί στην Κατοχή. Μετά την απελευθέρωση θα βρεθεί στην Αθήνα και θα ριχτεί στη βιοπάλη για να καταφέρει να επιβιώσει.

Γιάννης Μαλούχος 1932-
Ο Γιάννης Μαλούχος στη ταινία, “Η Αλίκη στο ναυτικό”

Από μικρός είχε πάθος με τον Καραγκιόζη και το θέατρο. Απόφοιτος της δραματικής σχολής του Κώστα Μιχαηλίδη, θα κάνει πολλά μικρά «περάσματα» από ταινίες και θα συμμετέχει σε μπουλούκια περιοδεύοντας ανά την Ελλάδα, κυνηγώντας το μεροκάματο.

Η ευκαιρία που κυνηγούσε ο Γιάννης Μαλούχος ήρθε όταν ο Αλέκος Σακέλλαριος τον επιλέγει για την ταινία του «Η Αλίκη στο ναυτικό», την πρώτη έγχρωμη ταινία της Φίνος Φιλμ. Όπως έχει διηγηθεί κατά καιρούς ο ίδιος η πρωταγωνίστρια δεν τον ήθελε, και για τον λόγο σταμάτησαν τα γυρίσματα, αλλά η επιμονή του Σακελλάριου τον επιβάλει και η ταινία ολοκληρώνεται. Ο ίδιος χρόνια μετά δεν κρατάει κακίες και δηλώνει ότι χρωστάει τα πάντα στον Σακελλάριο.

Θα παίξει σε πολλές ταινίες, πάντα δεύτερους ρόλους, όπου ξεχωρίζει με τη χαρακτηριστική φυσιογνωμία και το ταλέντο του, αλλά και στο θέατρο, δίπλα σε σπουδαίους ηθοποιούς όπως ο Δημήτρης Χορν, ο Θανάσης Βέγγος και άλλοι.

Ο Γιάννης Μαλούχος έχει έναν αδελφό, τον επίσης ηθοποιό Βασίλη Μαλούχο και πολλοί τους μπερδεύουν ακόμα και σήμερα παρακολουθώντας τις παλιές ασπρόμαυρες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου.

Ο Γιάννης Μαλούχος σταμάτησε σχετικά νωρίς την καριέρα του ως ηθοποιός λόγω προβλημάτων υγείας. Ο ίδιος δηλώνει ότι θα μπορούσε να γίνει πρωταγωνιστής, αν το επεδίωκε και ρίχνει ευθύνες στον εαυτό του και στις «συμπάθειες» και «αντιπάθειες» που όπως έχει πει επικρατούν στο χώρο.

Έχοντας τραγουδήσει στην ταινία και στη ζωή το διάσημο «Τράβα μπρος και χαμογέλα» του Μάνου Χατζιδάκι, ο Γιάννης Μαλούχος, παρά την προχωρημένη ηλικία και τις όποιες πικρίες από τα χρόνια της κινηματογραφικής του καριέρας, δεν χάνει το κουράγιο και το χαμόγελό του.

Γιάννης Μαλούχος: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1957Μανούλα θέλω να ζήσεις 
1959Όσο Υπάρχουν Γυναίκες 
1960Η Νάνσυ την… ψώνισε! 
1960Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες 
1960Το Κλωτσοσκούφι 
1960Το Ραντεβού της Κυριακής 
1960Το αγρίμι 
1961Διαβόλου κάλτσα 
1961Δουλέψτε για να φάτε 
1961Η Αλίκη στο Ναυτικό 
1961Η Λίζα και η Άλλη 
1961Λάθος στον έρωτα 
1962Άγγελοι του πεζοδρομίου 
1962Δέκα μέρες στο Παρίσι 
1962Η Ελληνίδα και ο Έρωτας 
1962Η νύφη το ‘σκασε 
1962Μη βαράτε όλοι μαζί 
1962Μην Ερωτεύεσαι το Σάββατο.. 
1962Οι τρεις σωματοφύλακες 
1962Οργή 
1962Πονεμένη μητέρα 
1962Τα κοθώνια του θρανίου 
1962Το καλοκαίρι της οργής 
1962Το πιθάρι 
1962Φτωχοί κομπιναδόροι  
1963Ένας βλάκας… με πατέντα! 
1963Αθώα ή ένοχη 
1963Ανάμεσα σε δυο αγάπες 
1963Αστέρια στο βούρκο 
1963Εμείς τα μπατιράκια 
1963Πρώτο καρδιοκτύπι 
1963Σκάνδαλα στο νησί του έρωτα 
1963Τα παιδιά της Μανταλένας 
1963Τα παληόπαιδα 
1963Το τυχερό πανταλόνι 
1964Αυτοί που ξέχασαν το Θεό 
1964Ζωή Γεμάτη Πόνο 
1964Οι επικίνδυνοι 
1964Οι φτωχοδιάβολοι 
1964Τρία κορίτσια από την Αμέρικα 
1965Παίξε μπουζούκι μου γλυκό 
1965Τρεις καρδιές ένας χτύπος 
1968Ο ναύτης του Αιγαίου 
1969Προκόπης ο απρόκοπος 
ΈτοςΤίτλος ταινίας
1970Ένας Κίτσος στα μπουζούκια 
1970Ένας χίππυς με τσαρούχια 
1970Η ανταρσία των 10
1971Μια νταντά και τέζα όλοι 
1974Παύλος Μελάς 
1979Μονά … ζυγά δικά μου… 
1979Τα παιδιά της πιάτσας 
1979Τζακ ο καβαλλάρης 
1980Γεύση από… Ελλάδα! 
1980Ο Κώτσος στην Ε.Ο.Κ. 
1980Ο ποδόγυρος 
1981Ο Λαμπρούκος μπαλλαντέρ 
1982Κέρατο στο κέρατο 
1982Τα σαϊνια 
1985Ο τσίχλας και ο κανένας 
1987Νάτος! Γάτος! και Βαρβάτος!! 
1987Ο θάνατός σου, η ζωή μου 
1988Αχ τι μου ‘κανες Βασίλη 
ΈτοςΤίτλος σειράςΚανάλι
1970|1970Ο κύριος συνήγορος ΥΕΝΕΔ
1972|1972Ο ύπνος και ο ξύπνιος ΥΕΝΕΔ
1972|1972Πάτερ φαμίλιας ΥΕΝΕΔ
1977|1977Ιστορίες χωρίς δάκρυα ΕΡΤ
1978|1978Ναυτικές ιστορίες ΥΕΝΕΔ
1978|1978Ο Ταξιτζής: Ένα Αντρόγυνο υπό Διάλυση ΥΕΝΕΔ
1978|1978Ο Ταξιτζής: Ο έμπορος της τσίχλας ΥΕΝΕΔ
1978|1978Ο ταξιτζής: Η μάνα ΥΕΝΕΔ
1979|1979Ο ταξιτζής: Το θύμα ΥΕΝΕΔ
1979|1979Ο ταξιτζής: Το οκτάωρο ΥΕΝΕΔ
1979|1979Το Ημερολόγιο Ενός Θυρωρού ΥΕΝΕΔ 
1980|1980Τα παλιόπαιδα τ’ ατίθασα: Πρόσκληση σε γεύμα ΕΡΤ
1984|1984Βραδυά επιθεώρησης ΕΡΤ
1985|1985Κλέφτες και αστυνόμοι σε δράση ΕΡΤ
1997|1997Ο κακός Βεζύρης Mega
2010|2010Η πολυκατοικία: Ήταν μια φορά μια βεντέτα… Mega

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθροΒασίλης Μαλούχος 1936-2022
Επόμενο άρθροΆννα Μαντζουράνη 1935-1991

Σχετικές αναρτήσεις

Στέφανος Στρατηγός 1923-2006

Ο Στέφανος Στρατηγός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1923 και ήταν γιος των ηθοποιών Βασιλείου και Αμαλίας Στρατηγού. Αδελφές του ήταν οι επίσης ηθοποιοί Αλέκα και...

Καλογερόπουλος Νίκος

Ο Νίκος Καλογερόπουλος (1952 - ) είναι Έλληνας ηθοποιός, σκηνοθέτης, σεναριογράφος, ποιητής και τραγουδοποιός.Είναι περισσότερο γνωστός για τον πρωταγωνιστικό του ρόλο, στη βραβευμένη ταινία...

Γιάννης Μιχαλόπουλος 1927-2016

Ο Γιάννης Μιχαλόπουλος γεννήθηκε στα Εξάρχεια της Αθήνας το 1927 και ήταν ηθοποιός και ενδυματολόγος. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Πήρε το...

Τελευταίες αναρτήσεις