24.4 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΜπάμπης Αλατζάς 1949-2014

Σχετικές αναρτήσεις

Μπάμπης Αλατζάς 1949-2014

Ο Μπάμπης Αλατζάς ήταν Έλληνας ηθοποιός,γνωστός από τους ρόλους του σε τηλεοπτικές σειρές.
Γεννήθηκε το 1949 στη Μυτιλήνη. Αποφοίτησε από τη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και μέχρι το 1991 ασχολήθηκε ανελλιπώς με το θέατρο. Ξεκίνησε την καριέρα του με σκηνοθέτη τον Γιώργο Χριστοδουλάκη, ανιψιό του Αλέξη Μινωτή, που μόλις είχε επιστρέψει από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μαζί με άλλους ηθοποιούς, που είχαν επιστρέψει επίσης από τις ΗΠΑ, ανέβασαν στην Κρήτη τον «Ερωτόκριτο», ενώ στη συνέχεια δούλεψε με τον Μάνο Κατράκη και με τη θεατρική ομάδα «Το Θέατρο του Πειραιά», μέλος της οποίας παρέμεινε έως το 1991.
Το 1979 ξεκίνησε και η καριέρα του στην τηλεόραση, με πρώτο μεγάλο ρόλο την εμφάνισή του στον «Συμβολαιογράφο» της ΕΡΤ-1. Έκτοτε συμμετείχε σε δεκάδες τηλεοπτικές σειρές, τόσο της δημόσιας, όσο και της ιδιωτικής τηλεόρασης, αναπτύσσοντας συνεργασίες με σκηνοθέτες, όπως ο Μανούσος Μανουσάκης και ο Στράτος Μαρκίδης.

Ο Μπάμπης Αλατζάς πέθανε στη Μυτιλήνη στις 16 Νοεμβρίου 2014, καταβεβλημένος από τον καρκίνο, σε ηλικία 65 ετών.
Τα τελευταία δύο χρόνια είχε επιστρέψει στη γενέτειρά του για να βρίσκεται κοντά στους δικούς του ανθρώπους.

Μπάμπης Αλατζάς: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1974Λεσβιακός Αύγουστος 
1978Παράσταση για Ένα Ρόλο 
1987Η μεγάλη απεργία: Τα Λαυρεωτικά 
1987Ο λαχαναγορίτης 
1988Με ένοχα βήματα 
1988Μια παρθένα για μένα 
1994Ο κήπος του Θεού 
2006Ο έτσι 
2010I love Καρδίτσα 
2010Ταξίδι στη Μυτιλήνη 
2012Λάρισα Εμπιστευτικό 
ΈτοςΤίτλος σειράςΚανάλι
1979|1979Ο Συμβολαιογράφος ΕΡΤ
1980|1980Οι Άθλιοι των Αθηνών ΕΡΤ
1981|1981Ο Κίτρινος Φάκελλος ΕΡΤ
1982|1982Τα Λαυρεωτικά ΕΡΤ
1983|1983Η Κάθοδος ΕΡΤ
1983|1983Η λάμψη των άστρων ΕΡΤ2
1984|1984Αλέξιος Καλλέργης ΕΡΤ2
1986|1986Τα φώτα της πόλης ΕΡΤ2
1990|1990Η Αλτάνα της Πάργας ΕΤ2
1990|1990Μια παρθένα για μένα ΑΝΤ1
1994|1994Τμήμα ηθών: Οι παλιοί μας φίλοι ΑΝΤ1
1994|1994Το μονοπάτι της αγάπης ΑΝΤ1
1996|1996Λόγω τιμής Mega
1996|1996Οι επαγγελματίες: Το μοιρολόι του σκύλου Mega
1997|1997Το τίμημα του πάθους ΑΝΤ1
1997|1997Ψίθυροι καρδιάς Mega 
1998|1998Άγγιγμα ψυχής ΑΝΤ1
1998|1998Τρικυμία ΑΝΤ1
1999|1999Αριστοτέλης ο άριστος Mega
2000|2000Έρωτας Κλέφτης ΑΝΤ1
2000|2000Αθώος ή ένοχος: Το δίλημμα ΑΝΤ1
2001|2001Δροσουλίτες Star
2002|2002Φιλί Ζωής ΑΝΤ1
2003|2003Ακροβατώντας Alpha
2003|2003Αν θυμηθείς τ’ όνειρό μου Mega
2003|2003Λένη Mega
2004|2004Μη μου λες αντίο ΑΝΤ1
2006|2006Της αγάπης μαχαιριά ΑΝΤ1
2007|2007Για την Καρδιά Ενός Αγγέλου Alpha
2007|2007Ο γητευτής ΑΝΤ1
2009|2009Μόνο Μια Φορά Sigma TV

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες

Προηγούμενο άρθροΑθανασίου Μαργαρίτα
Επόμενο άρθροΆλβα Ιωάννα

Σχετικές αναρτήσεις

Αρζόγλου Κώστας

Ο Κώστας Αρζόγλου είναι Έλληνας ηθοποιός.Γεννήθηκε στις 31 Οκτωβρίου 1947. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στη Δραματική Σχολή του...

Τόνυ Άντονυ 1948-2014

Ο Τόνυ Άντονυ είχε στο ενεργητικό του πολλές συμμετοχές στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Το πραγματικό του όνομα ήταν Αντώνης Κόνιαρης, και...

Μιχαλακόπουλος Γιώργος

Γιώργος Μιχαλακόπουλος Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1938. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν, το 1961. Διετέλεσε και καθηγητής της Δραματικής Σχολής του...

Τελευταίες αναρτήσεις