27.7 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΜαυρέας Κυριάκος

Σχετικές αναρτήσεις

Μαυρέας Κυριάκος

Ο Κυριάκος Μαυρέας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1902 και ήταν Έλληνας ηθοποιός.
Ο Μαυρεάς ήταν αυτοδίδακτος και πολύπλευρο ταλέντο.
Εμφανίσθηκε στη θεατρική σκηνή αρχικά ως τενόρος στο θίασο Παπαϊωάννου με την επιθεώρηση «Παναθήναια» το 1920.
Αργότερα μεταπήδησε σε κωμικούς ρόλους όπου και στράφηκε στην απόδοση διαφόρων τύπων της εποχής.
Διακρίθηκε ως ηθοποιός της επιθεώρησης, ενώ συμμετείχε σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες.
Ο Μαυρέας άφησε επίσης στη δισκογραφία πολλές κωμικές ηχογραφήσεις την δεκαετία του 1930.
Πέθανε στις 9 Αυγούστου 1958 από καρκίνο και κηδεύτηκε στο Α’ Νεκροταφείο.
Φιλμογραφία
Όταν ο σύζυγος ταξιδεύει (1938)
Νύχτα χωρίς ξημέρωμα (1939)
Διπλή θυσία (1945)
Η ανθοπώλις των Αθηνών (1945)
Δολάρια και όνειρα (1956)
Τα μαναβάκια (1957)[μεταμφιεσμένος στην Αννεζώ την υπηρέτρια της Μαίρης]

Προηγούμενο άρθροΜαρούδα Νίτσα
Επόμενο άρθροΜαυρομάτη Ελένη

Σχετικές αναρτήσεις

Δόξα Μπέμπα

Η Μπέμπα Δόξα (Αγγελική Αγγελοπούλου), ήταν αυτοδίδακτη Πειραιώτισσα «σουμπρέτα», γεννήθηκε το 1919 και πέθανε στις 10 Οκτωβρίου 2000. Ήταν κόρη ηθοποιών και πήρε το βάπτισμα...

Γκλαβέρης Θεόδωρος

Ο Θεόδωρος Γκλαβέρης γεννήθηκε στις 30 Οκτωβρίου 1944 στην Σίνδο Θεσσαλονίκης. Γιος του Γεώργιου Γκλαβέρη και της Αναστασίας Καραφώτα - Γκλαβέρη. Απόφοιτος της Κρατικής Δραματικής Σχολής...

Με φόβο και πάθος (1971-1972)

Η ταινία, "Με φόβο και πάθος" προβλήθηκε τη σαιζόν 1971-1972 και έκοψε 372.819 εισιτήρια. Ήρθε στην 4η θέση σε 90 ταινίες. -Πρόκειται για την τελευταία...

Τελευταίες αναρτήσεις