31.4 C
Athens
Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήHθοποιοίΜαυρέας Κυριάκος

Σχετικές αναρτήσεις

Μαυρέας Κυριάκος

- Advertisement -

Ο Κυριάκος Μαυρέας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1902 και ήταν Έλληνας ηθοποιός.
Ο Μαυρεάς ήταν αυτοδίδακτος και πολύπλευρο ταλέντο.
Εμφανίσθηκε στη θεατρική σκηνή αρχικά ως τενόρος στο θίασο Παπαϊωάννου με την επιθεώρηση «Παναθήναια» το 1920.
Αργότερα μεταπήδησε σε κωμικούς ρόλους όπου και στράφηκε στην απόδοση διαφόρων τύπων της εποχής.
Διακρίθηκε ως ηθοποιός της επιθεώρησης, ενώ συμμετείχε σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες.
Ο Μαυρέας άφησε επίσης στη δισκογραφία πολλές κωμικές ηχογραφήσεις την δεκαετία του 1930.
Πέθανε στις 9 Αυγούστου 1958 από καρκίνο και κηδεύτηκε στο Α’ Νεκροταφείο.
Φιλμογραφία
Όταν ο σύζυγος ταξιδεύει (1938)
Νύχτα χωρίς ξημέρωμα (1939)
Διπλή θυσία (1945)
Η ανθοπώλις των Αθηνών (1945)
Δολάρια και όνειρα (1956)
Τα μαναβάκια (1957)[μεταμφιεσμένος στην Αννεζώ την υπηρέτρια της Μαίρης]

- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Φυλακές ανηλίκων 1 1982-1983

Η ταινία, "Φυλακές ανηλίκων 1" προβλήθηκε τη σαιζόν 1982-1983 και έκοψε 122.742 εισιτήρια. Ήρθε στην 12η θέση σε 48 ταινίες.-Η ταινία είναι η τελευταία...

Γιώργος Οικονομίδης 1916-1985

Ταλαντούχος, εύστροφος, μορφωμένος και δραστήριος, ο Γιώργος Οικονομίδης, έγραψε στίχους που άφησαν εποχή, ερμήνευσε τραγούδια που έγιναν επιτυχίες, έγραψε σενάρια και θεατρικά έργα, απέδειξε...

Δήμητρα Δημητριάδου

Κύπρια ηθοποιός με αξιόλογη πορεία σε Ελλάδα και Κύπρο. Γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1941 και σπούδασε στο City Literary Institute του Λονδίνου. Από τους...

Τελευταίες αναρτήσεις