12 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΜαυρέας Κυριάκος

Σχετικές αναρτήσεις

Μαυρέας Κυριάκος

Ο Κυριάκος Μαυρέας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1902 και ήταν Έλληνας ηθοποιός.
Ο Μαυρεάς ήταν αυτοδίδακτος και πολύπλευρο ταλέντο.
Εμφανίσθηκε στη θεατρική σκηνή αρχικά ως τενόρος στο θίασο Παπαϊωάννου με την επιθεώρηση «Παναθήναια» το 1920.
Αργότερα μεταπήδησε σε κωμικούς ρόλους όπου και στράφηκε στην απόδοση διαφόρων τύπων της εποχής.
Διακρίθηκε ως ηθοποιός της επιθεώρησης, ενώ συμμετείχε σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες.
Ο Μαυρέας άφησε επίσης στη δισκογραφία πολλές κωμικές ηχογραφήσεις την δεκαετία του 1930.
Πέθανε στις 9 Αυγούστου 1958 από καρκίνο και κηδεύτηκε στο Α’ Νεκροταφείο.
Φιλμογραφία
Όταν ο σύζυγος ταξιδεύει (1938)
Νύχτα χωρίς ξημέρωμα (1939)
Διπλή θυσία (1945)
Η ανθοπώλις των Αθηνών (1945)
Δολάρια και όνειρα (1956)
Τα μαναβάκια (1957)[μεταμφιεσμένος στην Αννεζώ την υπηρέτρια της Μαίρης]

Προηγούμενο άρθροΜαρούδα Νίτσα
Επόμενο άρθροΜαυρομάτη Ελένη

Σχετικές αναρτήσεις

Η αμαρτία της ομορφιάς (1972-1973)

Η ταινία, "Η αμαρτία της ομορφιάς" προβλήθηκε τη σαιζόν 1972-1973 και έκοψε 126.930 εισιτήρια. Ήρθε στην 13η θέση σε 64 ταινίες.-Η ταινία έχει εμπνευστεί...

Ευαγγελίδης Γιάννης

Ο Γιάννης Ευαγγελίδης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 4 Αυγούστου 1936, στο Δήμο Βύρωνα, και τελείωσε το ΙΓ΄ Γυμνάσιο Αρρένων Αθηνών.Σπούδασε θέατρο στη Δραματική Σχολή...

Σμαρούλα Γιούλη

Η Σμαρούλα Γιούλη ήταν μια ιδιαίτερη καλλιτεχνική προσωπικότητα, που ξεκίνησε την καριέρα της ως παιδί-θαύμα και κατάφερε να διακριθεί τόσο στο θέατρο όσο και...

Τελευταίες αναρτήσεις