Μαυρέας Κυριάκος

on

Ο Κυριάκος Μαυρέας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1902 και ήταν Έλληνας ηθοποιός.
Ο Μαυρεάς ήταν αυτοδίδακτος και πολύπλευρο ταλέντο.
Εμφανίσθηκε στη θεατρική σκηνή αρχικά ως τενόρος στο θίασο Παπαϊωάννου με την επιθεώρηση «Παναθήναια» το 1920.
Αργότερα μεταπήδησε σε κωμικούς ρόλους όπου και στράφηκε στην απόδοση διαφόρων τύπων της εποχής.
Διακρίθηκε ως ηθοποιός της επιθεώρησης, ενώ συμμετείχε σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες.
Ο Μαυρέας άφησε επίσης στη δισκογραφία πολλές κωμικές ηχογραφήσεις την δεκαετία του 1930.
Πέθανε στις 9 Αυγούστου 1958 από καρκίνο και κηδεύτηκε στο Α’ Νεκροταφείο.
Φιλμογραφία
Όταν ο σύζυγος ταξιδεύει (1938)
Νύχτα χωρίς ξημέρωμα (1939)
Διπλή θυσία (1945)
Η ανθοπώλις των Αθηνών (1945)
Δολάρια και όνειρα (1956)
Τα μαναβάκια (1957)[μεταμφιεσμένος στην Αννεζώ την υπηρέτρια της Μαίρης]

Προηγούμενο άρθροΜαρούδα Νίτσα
Επόμενο άρθροΜαυρομάτη Ελένη
Ελληνικός Κινηματογράφος Μαυρέας Κυριάκος
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
57,747ΥποστηρικτέςΚάντε Like
8,903ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,081ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δείτε και αυτα

Λαλοπούλου Μαίρη Μαυρέας Κυριάκος

Λαλοπούλου Μαίρη

Η ηθοποιός Μαίρη Λαλοπούλου είχε μια αξιόλογη καριέρα στο θέατρο και τον κινηματογράφο.Είναι γνωστή στο κοινό από τις ταινίες στις οποίες συμμετείχε, με πιο...
Πρωτοψάλτη Λήδα Μαυρέας Κυριάκος

Πρωτοψάλτη Λήδα

Βασιλικιώτη Έρση Μαυρέας Κυριάκος

Βασιλικιώτη Έρση