11.2 C
Athens
Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2023

Υπάρχει και φιλότιμο: Το σκηνοθετικό λάθος στην ταινία

Aθάνατος ελληνικός κινηματογράφος. Λατρεμένος Λάμπρος Κωνσταντάρας. Κάποιοι...

Τα πανάκριβα αυτοκίνητα που οδηγούσαν οι σταρ στις ελληνικές ταινίες (βίντεο)

Ο παλιός ελληνικός κινηματογράφος, ήταν το φυτώριο...

Υπολοχαγός Νατάσσα: Η εκκλησία που γυρίστηκε η σκηνή με τα πολυβόλα

Η ταινία, "Υπολοχαγός Νατάσσα" προβάλλεται κάθε χρόνο...
ΑρχικήHθοποιοίΧρήστος Δοξαράς 1935-2018

Σχετικές αναρτήσεις

Χρήστος Δοξαράς 1935-2018

Ο Χρήστος Δοξαράς γεννήθηκε στην Πάτρα το 1935 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Εθνικού Ωδείου και κινηματογράφο στην ΑΣΚΕ.

Τη δεκαετία του 1970 απομακρύνθηκε από τη σκηνή και ανέπτυξε ευρύτατη συγγραφική δραστηριότητα, η οποία επεκτάθηκε επί σειρά ετών σε κινηματογράφο, τηλεόραση και ραδιόφωνο. Ήταν αυτός που μετέφερε αριστουργηματικά τo μυθιστόρημα “Λωξάντρα” της Μαρίας Ιορδανίδου στην τηλεόρασή. Η «Λωξάντρα» το 1980 στην ΕΡΤ αποτελεί ίσως την πιο πιστή διασκευή αυτοβιογραφικού μυθιστορήματος.

Χρήστος Δοξαράς

Ο Χρήστος Δοξαράς που την επιμελήθηκε, κράτησε σχεδόν τα πάντα από το βιβλίο κι έτσι αν το διαβάσει κάποιος, είναι σαν να έχει δει και τη σειρά (και το αντίστροφο).

Για περισσότερες βιογραφίες πατήστε ΕΔΩ.

Είχε γράψει τα σενάρια για πολλές επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές όπως “Χαμογελάστε παρακαλώ” το 1983 στην ΕΡΤ, “Οικογένεια Βλαμένου” στην ΕΡΤ το 1986 του Δ. Ψαθά σε σενάριο Χρ. Δοξαρά, “Μιά απίθανη γιαγιά” το 1991/ΕΤ2, “το λευκό σταυρόλεξο” 1986 στην ΕΡΤ, “Η παγίδα” 1987 απ το βιβλίο του Μαν. Κορρέ σε σενάριο Χρ. Δοξαρά στην ΕΤ1,”Το ημερολόγιο ενός θυρωρού” 1979 στην ΥΕΝΕΔ κ.α.

Ο Χρήστος Δοξαράς έφυγε από τη ζωή στις 03 Ιανουαρίου του 2018 σε ηλικία 83 ετών.

Χρήστος Δοξαράς: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1961Ο παλληκαράς 
1961Το παιδί του μεθύστακα 
1962Έγκλημα στην Ομόνοια 
1964Η βίλλα των οργίων 
1964Λόλα 
1965Περιπέτειες με τους Forminx 
1965Το πρόσωπο της ημέρας 
1965Υπάρχει και φιλότιμο 
1966Όλοι οι άνδρες είναι ίδιοι 
1966Η 7η Ημέρα της Δημιουργίας
1966Κοινωνία ώρα μηδέν 
1966Οι άγγελοι της αμαρτίας 
1966Φίφης ο ακτύπητος 
19675 Γυναίκεs για Έναν Άνδρα
1967Βίβα Ρένα 
1967Γαμπρός απ’ το Λονδίνο 
1967Καλώς ήλθε το δολλάριο 
1967Οι θαλασσιές οι χάντρες 
1967Το κορίτσι της οργής 
1968Για ποιόν χτυπά η… κουδούνα 
1968Γοργόνες και Μάγκες 
1968Η Αγάπη μας 
1968Η Ζηλιάρα 
1968Μια κυρία στα μπουζούκια 
1968Ο Μικές Παντρεύεται 
1968Ο τσαχπίνης 
1969Ένας άφραγκος Ωνάσης 
1969Ξύπνα Βασίλη 
1969Ο άνθρωπος που γύρισε από τα πιάτα!.. 
1969Πεθαίνω κάθε ξημέρωμα 
1969Τα Δυο Πόδια σ’ ένα… Παπούτσι! 
1970Η ζούγκλα των πόλεων 
1970Ο Σταύρος είναι πονηρός 
1970Το όνειρο της Κυριακής 
1990Το επόμενο θύμα 
ΈτοςΤίτλος σειράςΚανάλι
1972|1972Αξιωματικός υπηρεσίας ΕΙΡΤ
1972|1972Η Γειτονιά μας ΥΕΝΕΔ
1973|1973Έτσι είν’ η ζωή… ΥΕΝΕΔ
1973|1973Βίβα Κατερίνα ΥΕΝΕΔ
1973|1973Η Συνωμοσία της Σιωπής ΕΙΡΤ
1973|1973Πατέρες της Λευτεριάς ΕΙΡΤ
1974|1974Ανθρώπινες Ιστορίες ΥΕΝΕΔ
1975|1975Άσε τον Κόσμο να Γελάσει ΥΕΝΕΔ
1977|1977Καταδίωξη ΥΕΝΕΔ
1977|1977Μια υπέροχη γλωσσού ΕΡΤ
1979|1979Εισβολή Από Άλλο Πλανήτη ΕΡΤ
1979|1979Το Ημερολόγιο Ενός Θυρωρού ΥΕΝΕΔ
1979|1979Το παιχνίδι ΕΡΤ
1980|1980Λωξάντρα ΕΡΤ
1981|1981Οι Σκλάβοι στα Δεσμά τους ΕΡΤ
1983|1983Χαμογελάστε παρακαλώ ΕΡΤ
1985|1985Φρουτοπία ΕΡΤ
1986|1986Μικρογραφίες: Κουφόβραση ΕΡΤ
1986|1986Οικογένεια Βλαμένου ΕΡΤ
1986|1986Το λευκό σταυρόλεξο ΕΡΤ
1987|1987Μικρογραφίες: Η παγίδα ΕΤ1
1989|1989Σταύρωση Χωρίς Ανάσταση ΕΤ1
1991|1991Μια Απίθανη Γιαγιά ΕΤ2

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Κάτια Αθανασίου -2018

Η Κάτια Αθανασίου γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Κάλυμνο. Η μεγαλύτερή της αδελφή, η Μαργαρίτα Αθανασίου έγινε ηθοποιός για να την ακολουθήσει στη...

Μαυρέας Κυριάκος

Ο Κυριάκος Μαυρέας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1902 και ήταν Έλληνας ηθοποιός. Ο Μαυρεάς ήταν αυτοδίδακτος και πολύπλευρο ταλέντο. Εμφανίσθηκε στη θεατρική σκηνή αρχικά ως...

Νίκος Φέρμας 1905-1972

Ο Νίκος Φέρμας ήταν ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου, από τους πιο σημαντικούς δευτεραγωνιστές του ελληνικού κινηματογράφου, με περίπου 150 ταινίες στο ενεργητικό...

Τελευταίες αναρτήσεις