31.4 C
Athens
Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήHθοποιοίΑλεξάνδρα Λαδικού 1933-

Σχετικές αναρτήσεις

Αλεξάνδρα Λαδικού 1933-

- Advertisement -

Η Αλεξάνδρα Λαδικού είναι Ελληνίδα ηθοποιός. Γεννήθηκε στην Καβάλα στις 26 Ιανουαρίου του 1933 (το IMDB αναφέρει το 1935). Το 1953, συμμετείχε στα καλλιστεία και κέρδισε τον τίτλο Β’ Μις Ελλάς, ενώ βγήκε αναπληρωματική Μις Κόσμος την ίδια χρονιά στην αντίστοιχη διεθνή διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο.

Αποφοίτησε από το Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν το 1960, με το οποίο και εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο στην “Αυλή των θαυμάτων” του Ιάκωβου Καμπανέλλη.

ladikou katrakis
Αλεξάνδρα Λαδικού και Μάνος Κατράκης.

Συνεργάστηκε με το Λαϊκό Θέατρο του Μάνου Κατράκη, τους θιάσους του Πέτρου Φυσσούν, των Γιάννη ΦέρτηΞένιας Καλογεροπούλου, με τους σκηνοθέτες Μ. Λυγίζο, Π. Κατσέλη, Ντ. Δημόπουλο κ.ά.

Τα τελευταία χρόνια, συνεργάζεται με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, ενώ έχει ανεβάσει θεατρικές παραστάσεις και με δικό της θίασο. Από το 1996, διδάσκει και έχει αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση στη δραματική σχολή του Διομήδη Φωτιάδη.

Σε εκδήλωση της 29ης Μαρτίου 1999 από το Κέντρο Μελέτης και Έρευνας του Ελληνικού Θεάτρου (Θεατρικό Μουσείο), απονεμήθηκε στην ίδια και την Κάκια Αναλυτή το Έπαθλο, “Κυβέλη” για τη διαρκή προσφορά τους.

Η Αλεξάνδρα Λαδικού ήταν υποψήφια Ευρωβουλευτής στις εκλογές της 25 Μαΐου του 2014 με το κόμμα του Δημ. Καζάκη, ΕΠΑΜ.

Αλεξάνδρα Λαδικού: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος παράστασης
1963Άνθρωπος για όλες τις εποχές 
1976Ο επόμενος 
1989Ένας Μήνας στην Εξοχή 
1992Η μικρή μας πόλη 
ΈτοςΤίτλος ταινίας
1962Οι υπερήφανοι 
1962Ποτέ δε σε ξέχασα 
1962Τα Χριστούγεννα του αλήτη 
1963Τα Κόκκινα Φανάρια 
1964Η Κύπρος στις φλόγες 
1964Μονεμβασιά 
1965Οι Νέοι Θέλουν να Ζήσουν 
1965Το μπλόκο 
1965Το ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη 
1966Αχάριστη 
1966Δάφνις και Χλόη ’66
1966Δεν είμαι ατιμασμένη 
1966Εμείς οι αμαρτωλοί 
1966Ο γυρισμός του στρατιώτη 
1967Αν Όλες οι Γυναίκες του Κόσμου 
1967Χώμα και αίμα 
1968Λάουρα 
1968Παρένθεση 
1970Όμορφες μέρες 
1970Δεν υπάρχουν λιποτάκτες 
1970Ο μεγάλος ένοχος 
1975Στα δίχτυα του τρόμου 
1994Ο δραπέτης του φεγγαριού 
1998Μια Αιωνιότητα και Μια Μέρα 
ΈτοςΤίτλος σειράςΚανάλι
1971|197113ο ανακριτικό γραφείοΕΙΡΤ
1973|1973Στα δίχτυα του τρόμου ΕΙΡΤ 
1975|1975Ο βασιλιάς και το άγαλμα ΥΕΝΕΔ
1976|1976Λέσχη μυστηρίου: Δεκαέξι ώρες πριν την εκτέλεση ΕΡΤ
1976|1976Λέσχη μυστηρίου: Μια μέρα νωρίτερα ΕΡΤ
1983|1983Η Αρχαία Σκουριά ΕΡΤ2
1990|1990Η Αλτάνα της Πάργας ΕΤ2
1995|1995Ανατομία ενός εγκλήματος: Σαλώμη ΑΝΤ1
1996|1996Βραδινές καμπάνες ΕΤ1
2005|2005Μωβ-Ροζ ΑΝΤ1

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες

- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Ζωή Κουρούκλη 1937-2018

Η Ζωή Κουρούκλη γεννήθηκε το 1937 και ξεκίνησε σαν παιδί θαύμα παίζοντας και τραγουδώντας στο θέατρο, μέχρι που την ανακάλυψε ο Μίμης Πλέσσας στα...

Κίττυ Αρσένη 1935-2013

Η Κίττυ Αρσένη γεννήθηκε το 1935 στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς στις 8 Φεβρουαρίου του 1935 και ήταν σκηνοθέτρια, ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και...

Ράνια Ιωαννίδου 1936-

Η Ράνια Ιωαννίδου γεννήθηκε 1936 στην Αθήνα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Μιχάλη Κουνελάκη (Ελληνικό Ωδείο). Το βαφτιστικό της είναι Ουρανία Ιωαννίδου. Υπήρξε σύζυγος...

Τελευταίες αναρτήσεις