Δάφνις και Χλόη

Παραγωγής: Άστρο Φιλμ
Πρεμιέρα: 27 Ιουνίου 1931
Παραγωγός: Γιάννης Καρατζόπουλος
Φωτογραφία:
Συγγραφέας: Ορέστης Λάσκος
Σεναρίο: Ορέστης Λάσκος

Αισθηματική
1931

Ηθοποιοί: Απόλλων Μαρσύας (Δάφνις), Λούσυ Ματλή (Χλόη), Μαρίκα Ραυτοπούλου, Κώστας Παλαιολόγος, Γιάννης Αυλωνίτης (Δρύαντας), Γιάγκος Λαμπράκης (Διονυσιοφάνης), Δ. Σουσαμλής, Τίμος Βιτσώρης, Μαρίκα Ξανθάκη, Ευάγγελος Μενεξής, Γ. Παυλόπουλος, Κορίνα Χατζημιχαήλ (Λυκαίνιο), Γρηγόρης Γεωργιάδης (Λάμονας), Στάλαμ

Περίληψη: Στη Λέσβο, ο βοσκός Λάμωνας βρίσκει κάποια μέρα ένα εγκαταλειμμένο αγοράκι να βυζαίνει μια γίδα και το υιοθετεί, ονομάζοντάς το Δάφνι. Την ίδια περίπου εποχή, ένας άλλος βοσκός, ο Δρύαντας, βρίσκει κι αυτός ένα εγκαταλειμμένο κοριτσάκι κι επίσης το υιοθετεί, ονομάζοντάς το Χλόη. Ο Δάφνις και η Χλόη μεγαλώνουν μαζί και περνώντας το κατώφλι της εφηβείας νιώθουν τα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα. Δεν ξέρουν όμως τι τους συμβαίνει, ώσπου μια όμορφη γυναίκα, που επιθυμεί ερωτικά τον Δάφνι, τον μυεί στα μυστικά του έρωτα. Ο Δάφνις με τη σειρά του μυεί και τη Χλόη. Στο μεταξύ, αποκαλύπτεται ότι ο Δάφνις είναι γιος του άρχοντα Διονυσιοφάνη και η Χλόη κόρη ενός άρχοντα της Λέσβου, του Μεγακλή.
Παρασκήνιο: Δύο χρόνια μετά τον πόλεμο κυκλοφόρησε μια ομιλούσα εκδοχή της ταινίας.

Ελληνικός Κινηματογράφος Δάφνις και Χλόη
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΟ Αστραπόγιαννος
Επόμενο άρθροΥπέροχες νύφες κορόιδα γαμπροί

Similar Articles

Comments