Ψυχραιμία Ναπολέων

Παραγωγής: Σπηλιώτης Φιλμ
Πρεμιέρα: 01 Ιανουαρίου 1968
Παραγωγός:
Φωτογραφία: Θανάσης Σπηλιώτης
Συγγραφέας: Θεόδωρος Τέμπος
Σεναρίο: Θεόδωρος Τέμπος

Κωμωδία
1968

Ηθοποιοί: Νίκος Σταυρίδης (Ναπολέων), Νίκος Ρίζος (Λεωνίδας), Ζέτα Αποστόλου (Κική), Μαρίνα Παυλίδου (Λιλή), Δέσποινα Παναγιωτίδου (πεθερά), Γιάννης Νικολαϊδης (Ανδροκλής Τρακαδαρόπουλος), Ζωή Βουδούρη (Τασία), Δ. Καρύδης, Βασίλης Γεωργιάδης , Ηλίας Καπετανίδης, Ανδρέας Λιναρδάτος (Ιωσήφ Ιορδανόπουλος, εφοριακός), Νίκος Αλεξίου (Λαλάκης), Γιώργος Μητσάκος (μπουζούκι), Γιάννης Καλατζής (τραγούδι)

Περίληψη: Δύο φίλοι και συνεταίροι (Νίκος Σταυρίδης και Νίκος Ρίζος) πλήττουν με τη ζωή που διάγουν και αποφασίζουν να παντρευτούν και να κάνουν οικογένειες. Γνωρίζουν δύο κοπέλες, τις ερωτεύονται και παντρεύονται. Όμως, γρήγορα οι γυναίκες τους αρχίζουν να τους καταπιέζουν και να τους φορτώνουν με όλες τις δουλειές του σπιτιού. Σιγά σιγά, το σόι των γυναικών τους εγκαθίσταται στο σπίτι τους. Οι δύο φίλοι, όμως, δεν θα αργήσουν να ανατρέψουν τις συνθήκες και να γίνουν κυρίαρχοι του παιχνιδιού.
Παρασκήνιο: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1967-1968 και έκοψε 101.489 εισιτήρια. Ήρθε στην 54η θέση σε 99 ταινίες.

Ελληνικός Κινηματογράφος Ψυχραιμία Ναπολέων
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΟ τυχεράκιας
Επόμενο άρθροΟ κούκλος

Similar Articles

Comments