Ο τυχεράκιας

Παραγωγής: Δαμασκηνός-Μιχαηλίδης
Πρεμιέρα: 11 Νοεμβρίου 1968
Παραγωγός: Κλέαρχος Κονιτσιώτης
Φωτογραφία: Ντίνος Κατσουρίδης
Συγγραφέας: Λάκης Μιχαηλίδης
Σεναρίο: Λάκης Μιχαηλίδης

Κωμωδία
1968

Ηθοποιοί: Κώστας Χατζηχρήστος (Θύμιος), Μιράντα Ζαφειροπούλου, Νίκος Ρίζος (Σταύρος), Έλσα Ρίζου (Σουζάνα), Νίκος Φέρμας, Χρήστος Καλαβρούζος, Σπύρος Κωνσταντόπουλος, Απόστολος Σουγκλάκος, Γιώργος Οικονόμου , Γιώργος Τζιφός, Θανάσης Γκιώκας, Γιώργος Κοσμίδης, Τάκης Σαμπαζιώτης, Σταύρος Κλεώπας, Δημήτρης Καρυστινός, Νότης Πιτσιλός, Χρηστάκης (τραγούδι)

Περίληψη: Ο Θύμιος, ένας επαρχιώτης, έρχεται στην Αθήνα και πιάνει δουλειά στο σουβλατζίδικο ενός συγχωριανού του (Κώστας Φέρμας). Ο Θύμιος κερδίζει το ΠΡΟ-ΠΟ. Τότε ο Σταύρος και η Σουζάνα προσπαθούν να τον εκμεταλλευτούν με μαθήματα αριστοκρατικής συμπεριφοράς. Όταν καταφθάνουν από το χωριό τα αδέλφια της αγαπημένης του, ο Θύμιος επιστρέφει στην τάξη και γλυτώνει από τους επιτήδειους και τους απατεώνες.
Παρασκήνιο: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1968-1969 και έκοψε 134.985 εισιτήρια. Ήρθε στην 47η θέση σε 108 ταινίες.

Ελληνικός Κινηματογράφος Ο τυχεράκιας
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΤα δολλάρια της Ασπασίας
Επόμενο άρθροΨυχραιμία Ναπολέων

Similar Articles

Comments