Παρά το γεγονός ότι είχε πολύχρονη καριέρα με επιτυχίες κυρίως στην τηλεόραση όταν εκείνη βρισκόταν στα πρώτα χρόναι λειτουργίας της στην Ελλάδα, αλλά και στο θέατρο, το κοινό έχει ταυτίστι τον Χρήστο Πολίτη με τον ρόλο του Γιάγκου Δράκου της θρυλικής «Λάμψης» του Νίκου Φώσκολου.

Εξάλλου μην ξεχνάμε πως έπαιζε στη σειρά ασταμάτητα από την πρεμιέρα το φθινόπωρο του 1991 μέχρι το τελευταίο εππεισόδιο το καλοκαίρι του 2005 κι ήταν ο μόνος ηθοποιός από το ααρχικό καστ που έμεινε μέχρι το τέλος.

Ωστόσο, αν και γνωρίζουμε πολλά πράγματα για τον δημοφιλή ηθοποιό, μέχρι σήμερα ίσως αρκετοί να μην ήξεραν πως το «Πολίτης» δεν είναι το αληθινό επίθετό του, αλλά αντίθετα το κανονικό επίθετο ήταν «Πιατουλάκης», το οποίο άλλαξε από πολύ νεαρή ηλικία.

Στο εν λόγω «μυστικό» αναφέρθηκαν στην εκπομπή ΦΜ Live, ξεφυλλλίζοντας ένα τεύχος του περιοδικού Φαντάζιο από τις αρχές της δεκαετίας του ’70, ενώ αναγράφεται και στην ελληνική έκδοση της Wikipedia.

Προηγούμενο άρθροΝίκος Ξεπαπαδάκος
Επόμενο άρθροΤόλης-Μαρινέλλα μέρος 1ο
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!