Είσαι στην ΕΟΚ πάθε για την ΕΟΚ

Παραγωγής: Γκρέκα Φιλμ
Πρεμιέρα: 01 Ιανουαρίου 1981
Παραγωγός: Μιχάλης Λεφάκης
Φωτογραφία: Άρης Σταύρου
Συγγραφέας: Γιώργος Μυλωνάς
Σεναρίο: Γιώργος Μυλωνάς

Κωμωδία
1981

Ηθοποιοί: Σταύρος Παράβας (Μιχάλης), Χρόνης Εξαρχάκος (Νώντας, πρόεδρος), Νίκος Τσούκας (ενωματάρχης), Στάθης Ψάλτης (παρουσιάστρια εκπομπής "Τα τετράγωνα της Πούλιας"), Ρένα Βενιέρη (Βαγγελιώ, γυναίκα προέδρου), Πάρις Λαμπράκος, Τάσος Ψωμόπουλος (αγροφύλακας), Ελένη Σάνιου, Μάγδα Τσαγγάνη (Αννούλα), Μαρίνα Καλογήρου , Αύρα Τερζή, Ζωή Ρίζου, Τάνια Μυλωνά, Λευτέρης Ελευθεριάδης (πλασιέ καλλυντικών), Χρήστος Νικολάου, Θωμάς Κωνσταντινίδης (σκηνοθέτης), Χρήστος Δίπλας, Αλέκος Ζαρταλούδης, Νίκος Παπαχρήστος (υπουργός), Μαίρη Κατσιμπάρδη, Άντα Σπανογιάννη, Ανναμπέλα Γερακίτου, Λένα Νικολινάκου, Έφη Τριανταφύλλου, Βανέσσα, Άρης Βουλτσάκης, Δημήτρης Ρουμελιώτης, Δημήτρης Κατσιμάνης, Νίκος Ζήσης, Τάσος Πολυχρονόπουλος, Σπύρος Μαλούσης, Έλενα Ναθαναήλ (Βίκυ, πλασιέ βιβλίων), Γιάννης Βογιατζής (Λεωνίδας), Καίτη Παπανίκα (Μαργαρίτα), Γιώργος Μυλωνάς (γιατρός)

Περίληψη: Η Ελλάδα ετοιμάζεται να μπει στην ΕΟΚ και οι Έλληνες να γίνουν Ευρωπαίοι. Σ’ ένα χωριό, τα Αλώνια, οι κάτοικοι είναι διχασμένοι. Ο σοσιαλιστής Μιχάλης έχει τις αμφιβολίες του, ο αριστερός γραμματέας Λεωνίδας είναι κατηγορηματικός, ο πρόεδρος όμως ο Νώντας, όπως και οι τοπικές αρχές, είναι ένθερμοι υποστηρικτές της ένταξης. Στο χωριό καταφθάνουν δημοσιογράφοι για να καταγράψουν τις απόψεις των κατοίκων, αλλά και διάφοροι πλασιέ για να πουλήσουν τα εμπορεύματά τους. Ο ανδρικός πληθυσμός όμως εκτός από τα κοινά, ασχολείται και με τη Μαργαρίτα, την προκλητική χήρα του χωριού…
Παρασκήνιο: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1980-1981 και έκοψε 102.671 εισιτήρια. Ήρθε στην 13η θέση σε 25 ταινίες. To 1980 η Επιτροπή Ελέγχου την απαγόρευσε λόγω του τίτλου της και της έδωσε άδεια προβολής μόνο όταν αυτός άλλαξε σε ” Είσαι στην ΕΟΚ, μάθε για την ΕΟΚ”. Εκείνη την εποχή αυτό ήταν και το εθνικό σλόγκαν λόγω της εισόδου της Ελλάδας στην ΕΟΚ.

Ελληνικός Κινηματογράφος Είσαι στην ΕΟΚ πάθε για την ΕΟΚ
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΔιακοπές στην Κολλοπετινίτσα
Επόμενο άρθροΗ ζωή ενός ανθρώπου

Similar Articles

Comments