Ένα μπουζούκι αλλοιώτικο από τ’ άλλα

Παραγωγής: Ιωαννίδης Φιλμ
Πρεμιέρα: 01 Ιανουαρίου 1970
Παραγωγός: Νίκος Ιωαννίδης
Φωτογραφία: Νίκος Μήλας
Συγγραφέας: Βασίλης Χριστοδούλου
Σεναρίο: Βασίλης Χριστοδούλου

Κωμωδία
1970

Ηθοποιοί: Κώστας Χατζηχρήστος, Ντίνα Τριάντη, Λένα Κοψίνη, Νίκος Φέρμας, Γιώργος Βελέντζας, Κώστας Μεντής, Τζούλια Αργυροπούλου, Νίκος Τσούκας, Νίκος Τσουκαλάς, Δήμητρα Σερεμέτη, Κώστας Παπαχρήστος, Γιώργος Γρηγορίου, Σόνια Δήμου, Μαριάνα Κούνδουρου, Αταλάντη Κλαπάκη, Κώστας Βολιώτης (τραγούδι), Καίτη Βουτσάκη (χορεύτρια χορού της κοιλιάς), Στέλλα Νέρη, Μπάμπης Ανθόπουλος, Γιώργος Τζιφός, Βαγγέλης Τραϊφόρος, Κώστας Προβελέγγιος, Γιάννης Λιακάκος, Βασίλης Κατσούλης, Άννυ Ραζή, Γιάννα Μήτρου, Ελίζα Σένκε, Σούλα Διακάτου, Κώστας Ρήγας

Περίληψη: Ο Κώστας Καραβεδούρας, μαέστρος της μπάντας του Δήμου μιας επαρχιακής κωμόπολης, έρχεται στην Αθήνα για να κάνει καριέρα στην κλασική μουσική. Στο σπίτι του ξαδέλφου του, Δημήτρη, όπου μένει προσωρινά, κάνει γνωριμία με την Τζένη, κόρη της σπιτονοικοκυράς του. Ξοδεύει όλες τις οικονομίες του με την Τζένη, ξεχνώντας τελείως την Ασήμω, την αρραβωνιαστικιά του. Μη θέλοντας να γίνει μπουζουξής, κάνει δουλειές του ποδαριού και ντύνεται μέχρι και γυναίκα. Ο ιδιοκτήτης του κέντρου, όπου εργάζεται σαν γκαρσόνι, τον πείθει να γίνει τελικά μπουζουξής. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα γίνεται πλούσιος και διάσημος, καλεί την Ασήμω να έρθει στην Αθήνα, την παντρεύεται, και μαζί επιστρέφουν θριαμβευτικά στο χωριό τους.
Παρασκήνιο: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1970-1971 και έκοψε 32.887 εισιτήρια. Ήρθε στην 77η θέση σε 87 ταινίες.

Ελληνικός Κινηματογράφος Ένα μπουζούκι αλλοιώτικο από τ’ άλλα
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΤο προξενιό της Άννας
Επόμενο άρθροΤο λαγιαρνί

Similar Articles

Comments