22 C
Athens
Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Ποιος Θανάσης 1968-1969

Η ταινία, "Ποιος Θανάσης" προβλήθηκε τη σαιζόν...

Θου-Βου φαλακρός πράκτωρ – Επιχείρησις: Γης μαδιάμ 1969-1970

Η ταινία, "Θου-Βου φαλακρός πράκτωρ - Επιχείρησις:...

Ένα ασύλληπτο κορόιδο 1968-1969

Η ταινία, "Ένα ασύλληπτο κορόιδο" προβλήθηκε τη...
Κατηγορία:

Ένα μπουζούκι αλλοιώτικο από τ’ άλλα 1970-1971

Πληροφορίες ταινίας

Έτος: 1970
Κυκλοφορία: 01 Ιανουαρίου 1970
Διάρκεια: 80' Λεπτά
Είδος: Κωμωδία
Σκηνοθεσία: Κώστας Χατζηχρήστος
Σενάριο: Βασίλης Χριστοδούλου
Συγγραφέας: Βασίλης Χριστοδούλου
Φωτογραφία: Νίκος Μήλας
Μουσική συνθεση: Γιώργος Κατσαρός
Εταιρία παραγωγης: Ιωαννίδης Φιλμ
Παραγωγός: Νίκος Ιωαννίδης
Τραγούδι: Κώστας Βολιώτης
Χορευτές: Καίτη Βουτσάκη

Ηθοποιοί: Κώστας Χατζηχρήστος, Ντίνα Τριάντη, Λένα Κοψίνη, Νίκος Φέρμας, Γιώργος Βελέντζας, Κώστας Μεντής, Τζούλια Αργυροπούλου, Νίκος Τσούκας, Νίκος Τσουκαλάς, Δήμητρα Σερεμέτη, Κώστας Παπαχρήστος, Γιώργος Γρηγορίου, Σόνια Δήμου, Μαριάνα Κούνδουρου, Αταλάντη Κλαπάκη, Στέλλα Νέρη, Μπάμπης Ανθόπουλος, Γιώργος Τζιφός, Βαγγέλης Τραϊφόρος, Κώστας Προβελέγγιος, Γιάννης Λιακάκος, Βασίλης Κατσούλης, Άννυ Ραζή, Γιάννα Μήτρου, Ελίζα Σένκε, Σούλα Διακάτου, Κώστας Ρήγας

Η ταινία, “Ένα μπουζούκι αλλοιώτικο από τ’ άλλα” προβλήθηκε τη σαιζόν 1970-1971 και έκοψε 32.887 εισιτήρια. Ήρθε στην 77η θέση σε 87 ταινίες.

-Τελευταία από μια σειρά 8 φορών που ο Κώστας Χατζηχρήστος ανέλαβε και τη σκηνοθεσία μιας ταινίας του. Ο Κώστας Βολιώτης ερμηνεύει ζωντανά το Λέω να Φύγω, και το Εγώ Εσύ και η Αθήνα (μαζί με τη Στέλλα Βαφειάδου), αμφότερα του Γιώργου Κατσαρού.

Μια κωμωδία με χαλαρό χιούμορ, τον Κώστα Χατζηχρήστο μακριά από την εποχή που χάριζε γέλιο και με κεντρικό μήνυμα ότι τα μπουζούκια είναι ανώτερα της κλασικής μουσικής. Βρισκόμαστε στη δεκαετία του 1970, καταμεσής της χούντας, και αυτά είναι τα μόνα νοήματα που μπορούσε μια ελληνική ταινία να προσφέρει.

Κατά τα άλλα, ο Χατζηχρήστος είναι σκιά του γνωστού βλάχικου χαρακτήρα που πριν κάποια χρόνια έμοιαζε να έχει τελειοποιήσει, δείχνει σε κάποια σημεία ακόμα και να κουράζεται κι ο ίδιος από τα γυρίσματα. Ως σκηνοθέτης της ταινίας, “Ένα μπουζούκι αλλοιώτικο από τ’ άλλα” υπάρχουν σημεία που φαίνεται να δώσει μια δική του δόση τρέλας (ειδικά στη θεατράλ σκηνή του δικαστηρίου), αλλά ως εκεί.

Καλύτερη η Ντίνα Τριάντη σε δεύτερο ρόλο, σε ένα φιλμ που δεν προσφέρει πολλά γενικά στον τομέα της ερμηνείας. Ούτε όμως και της μουσικής, με τη φωνή του Κώστα Βολιώτη να μην κάνει τη διαφορά.

Περίληψη της ταινίας, “Ένα μπουζούκι αλλοιώτικο από τ’ άλλα”

Ο Κώστας Καραβεδούρας (Κώστας Χατζηχρήστος), μαέστρος της μπάντας του Δήμου μιας επαρχιακής κωμόπολης, έρχεται στην Αθήνα για να κάνει καριέρα στην κλασική μουσική. Στο σπίτι του ξαδέλφου του, Δημήτρη (Γιώργος Βελέντζας), όπου μένει προσωρινά, κάνει γνωριμία με την Τζένη (Λένα Κοψίνη), κόρη της σπιτονοικοκυράς του.

Ξοδεύει όλες τις οικονομίες του με την Τζένη, ξεχνώντας τελείως την Ασήμω (Ντίνα Τριάντη), την αρραβωνιαστικιά του. Μη θέλοντας να γίνει μπουζουξής, κάνει δουλειές του ποδαριού και ντύνεται μέχρι και γυναίκα. Ο ιδιοκτήτης του κέντρου, όπου εργάζεται σαν γκαρσόνι, τον πείθει να γίνει τελικά μπουζουξής. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα γίνεται πλούσιος και διάσημος, καλεί την Ασήμω να έρθει στην Αθήνα, την παντρεύεται, και μαζί επιστρέφουν θριαμβευτικά στο χωριό τους.

Στην ίδια κατηγορια

Δυο αγάπες δυο κόσμοι

Πλοκή: Η φτωχή και συμμαζεμένη υπάλληλος Καίτη γνωρίζεται σε μια εκδρομή μ' ένα νεαρό...

Μαντώ Μαυρογένους 1971-1972

Η ταινία, "Μαντώ Μαυρογένους" προβλήθηκε τη σαιζόν 1971-1972 και έκοψε 201.626 εισιτήρια. Ήρθε στην...

Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες 1959-1960

Η ταινία, "Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες" προβλήθηκε τη σαιζόν 1959-1960 και έκοψε 59.436 εισιτήρια. Ήρθε...

Νόμος 4000 (1962-1963)

Η ταινία, "Νόμος 4000" προβλήθηκε τη σαιζόν 1962-1963 και έκοψε 118.841 εισιτήρια. Ήρθε...

Περισσότερα απο αυτη την κατηγορία