Ο επαναστάτης ποπολάρος

Παραγωγής: Φίνος Φιλμ
Πρεμιέρα: 20 Δεκεμβρίου 1971
Παραγωγός:
Φωτογραφία: Νίκος Γαρδέλης
Συγγραφέας: Γιάννης Δαλιανίδης
Σεναρίο: Γιάννης Δαλιανίδης

Κοινωνική
1971

Ηθοποιοί: Κώστας Πρέκας, Μπέτυ Λιβανού, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Παντελής Ζερβός, Κατερίνα Γιουλάκη, Άρης Μαλλιαγρός, Καίτη Ιμπροχώρη, Τέλης Ζώτος, Γιώργος Τσαούσης, Μαίρη Λαλοπούλου, Ανδρέας Φιλιππίδης, Νίκος Δενδρινός, Νίκος Μπιτζάνης, Λούλα Ιωαννίδου, Δώρα Φύτιζα, Αμαλία Λαχανά, Σταύρος Κλεώπας, Τόνια Καζιάνη, Σπύρος Καλογήρου

Περίληψη: Στα τέλη του 19ου αιώνα, στη Ζάκυνθο, υφίσταται η ταξική διάκριση μεταξύ μεγαλογαιοκτημόνων αρχόντων και αστών ποπολάρων. Ένα καλοκαίρι στη Μπόχαλη, στα κτήματα του κόντε Δημαρά, η όμορφη και κακομαθημένη κόρη του Έλντα, γνωρίζεται με έναν γοητευτικό ποπολάρο φοιτητή της νομικής, τον Ζέπο Πεμπονάρη. Με την επιστροφή του στην πόλη, ο Ζέπος, που νομίζει ότι η Έλντα αφενός τον αγαπάει και αφετέρου δεν αποδέχεται τις κοινωνικές διακρίσεις, κάνει το μοιραίο σφάλμα να τη χαιρετήσει δημόσια, κάτι που στους αριστοκρατικούς κύκλους του νησιού θεωρείται μεγάλη προσβολή. Η κοινωνική κατακραυγή και ο όρκος του κόντε Δημαρά να πάρει εκδίκηση, αναγκάζουν τον Ζέπο να φύγει στην Αθήνα. Η αγάπη όμως τον οπλίζει με δύναμη και θάρρος και τον κάνει να επιστρέψει και να εναντιωθεί στην κάστα των ευγενών

Παρασκήνιο: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1971-1972 και έκοψε 212.276 εισιτήρια. Ήρθε στην 18η θέση σε 90 ταινίες.
-Η ταινία βασίζεται στο θεατρικό έργο του Γρηγόριου Ξενόπουλου “Ο Ποπολάρος”.
-Πρόκειται για μια αρκετά ακριβή παραγωγή, με εξωτερικά γυρίσματα στο νησί της Ζακύνθου. Παρά τον μεγάλο σεισμό που έπληξε τη Ζάκυνθο στις αρχές του 1950, ο Δαλιανίδης κατάφερε να αναδείξει τις ομορφιές του νησιού με μοναδικό τρόπο.
-Ο πρωταγωνιστής Κώστας Πρέκας είχε παίξει σε αρκετές ταινίες της Finos Film εκείνη την εποχή, ακολουθώντας τα χνάρια του ανδρικού προτύπου που είχε χαράξει στο μεγάλο πανί ο Νίκος Κούρκουλος.

Ελληνικός Κινηματογράφος Ο επαναστάτης ποπολάρος
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!

Similar Articles

Comments