30.4 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
Κατηγορία:

Δόκτωρ Ζι-Βέγγος 1967-1968

Πληροφορίες ταινίας

Έτος: 1968
Κυκλοφορία: 01 Ιανουαρίου 1968
Διάρκεια: 76'
Είδος: Κωμωδία
Σκηνοθεσία: Θανάσης Βέγγος
Σενάριο: Νίκος Τσιφόρος
Συγγραφέας: ***
Φωτογραφία: Ντίνος Κατσουρίδης
Μουσική συνθεση: Γιώργος Ζαμπέτας
Εταιρία παραγωγης: Φίνος Φιλμ, ΘΒ Ταινίες γέλιου
Παραγωγός: Θανάσης Βέγγος
Τραγούδι: Γιώργος Ζαμπέτας, Μανταλένα
Χορευτές: Φώτης Μεταξόπουλος

Ηθοποιοί: Θανάσης Βέγγος, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Χρήστος Τσαγανέας, Νίτσα Τσαγανέα, Νόρα Κατσέλη, Κώστας Τύμβιος, Μάρσα Νεστορίδου, Κούλα Αγαγιώτου, Περικλής Χριστοφορίδης, Ρένα Πασχαλίδου, Βαγγέλης Παπαθανασόπουλος, Λάμπρος Αχείμαστος, Δημήτρης Σούλης, Τ. Τσαλαβρέτα, Χ. Μιχαλόπουλος, Κ. Σαββίδου, Φραγκούλης Φραγκούλης, Δημήτρης Σημηριώτης, Μαρία Παλαιολόγου, Σπύρος Μαλούσης, Γιώργος Λιαράκος, Χρίστος Παπαδόπουλος, Κώστας Παπαδόπουλος

Η ταινία, “Δόκτωρ Ζι-Βέγγος” προβλήθηκε τη σαιζόν 1967-1968 και έκοψε 268.968 εισιτήρια. Ήρθε στην 27η θέση σε 99 ταινίες.

-Η Μανταλένα ερμηνεύει το τραγούδι, “Άκου τα Αηδόνια” σε στίχους Χαράλαμπου Βασιλειάδη-Τσάντα και μουσική, Γιώργου Ζαμπέτα.

-Η ταινία είναι συμπαραγωγή της “Φίνος Φιλμ” και της “ΘΒ Ταινίες γέλιου”. Η διανομή και εκμετάλλευση της ταινίας δεν ανήκει στη “Φίνος Φιλμ.

Περίληψη της ταινίας, “Δόκτωρ Ζι-Βέγγος’

Η ταινία προλογίζεται με την ιστορία του Θανάση, “Θανάσης Βέγγος” που δεν μπορεί να μείνει σε μία δουλειά, καθώς κάνει όλο γκάφες. Μετά τον πρόλογο, κι ενώ ο Θανάσης, κουβαλά κάτι πάστες, πατάει μέσα στα γλυκά ενός μεταφορέα γλυκών, πυροδοτώντας μία μουσικοχορευτική μάχη με τον μεταφορέα, πετώντας ο ένας στον άλλον γλυκά.

Η ταινία συνεχίζει με τον Θανάση να εργάζεται σε ένα κουρείο, όταν κάποια στιγμή τελειώνει το οινόπνευμα, ο Θανάσης, τρέχει σε ένα παρακείμενο ιατρείο να ζητήσει λίγο. Εκεί, καθώς περιμένει να του ανοίξουν, τον βλέπει ο Απόστολος (Διονύσης Παπαγιαννόπουλος) ο οποίος χρειαζόταν έναν ιατρό, για να σώσει το κορίτσι του, την Μπέλλα (Μάρθα Νεστορίδου) που αποπειράται να αυτοκτονήσει, επειδή δεν της επιτρέπουν να πάρει εκείνον που αγαπά, τον Αύγουστο, έναν φτωχό λογιστή.

doctor zi veggos 1

Οι γονείς της Μπέλλας δεν τον θέλουν για γιαμπρό τους, εκτός κι αν γίνει αρχιλογιστής. Ο Θανάσης, χωρίς να μπορεί να πει λέξη, βρίσκεται στο σπίτι του Απόστολου, ώστε να εξετάσει την Μπέλλα. Κατόπιν, η Μπέλλα του εκμυστηρεύεται την ιστορία της και ο Θανάσης προτίθεται να τη συνδράμει, με την Μπέλλα πλέον να είναι χαρούμενη. Βλέποντας αυτό, ο Απόστολος μαγεύεται από τις ικανότητες του ιατρού, καθώς πολλοί προσπάθησαν να κάνουν καλά το κορίτσι του, αλλά κανείς, έως τώρα, δεν τα κατάφερε.

Κατόπιν, αφού απολύθηκε κι από το κουρείο έπιασε δουλειά σε μία ταβέρνα, ως γκαρσόνι, εκεί συναντά τον Απόστολο. Ένας φίλος του Απόστολου του μιλά εμπιστευτικά και του λέει ότι τον χρειάζεται στο σπίτι, αφότου σχολάσει. Ο Θανάσης δικαιολογεί την παρουσία του εκεί ότι δήθεν τάχα ελέγχει το φαγητό και την ποιότητά του.

Μετά από όλα αυτά, ο Θανάσης βρίσκεται στο σπίτι του Μπάμπη, του φίλου του Απόστολου. Ο Μπάμπης (Χρήστος Τσαγανέας) ήθηλε τον Θανάση, καθώς τον θεώρουσε για ιατρό, να υπογράφει ένα χαρτί που θα κλείνει την κουνιάδα του στο ψυχιατρείο. Η γυναίκα του Μπάμπη είχε έναν πλούσιο πατέρα, ο οποίος άφησε όλη του την περιουσία στις δύο κόρες του την Λευκή και την Ασπασία.

Η Λευκή, όμως, που ήταν ανήλικη δεν μπορούσε να την έχει μέχρι να ενηλικιωθεί, έτσι ο Μπάμπης την έλεγχε, που όταν πια έφτασε σε ηλικία ενηλικίωσης, θέλησε να τη βγάλη τρελή, ώστε να πάρει και το μερίδιο της κουνιάδας της.Παρ’ όλα αυτά, ο Θανάσης συναντά τη Λευκή, η οποία του εξηγεί όλη την υπόθεση, και δέχεται να τη βοηθήσει. Ωστόσο, την ερωτεύεται.

Αφού αναγκάζει με ένα κόλπο τον Μπάμπη να παραδεχτεί ότι ήθελε να τη βγάλει τρελή, πάει στο σπίτι της Λευκής με την προοπτική να γίνει άντρας της. Η Λευκή (Νόρα Κατσέλη) αργότερα τον πάει να ξεγεννήσει μία φίλη της. Και δέχεται μόνο και μόνο για χάρη της. Ωστόσο, ήταν τυχερός καθότι μέχρι να ανέβει στο δωμάτιο η γυναίκα γέννησε ένα αγοράκι, που τόσο πολύ το ήθελε ο άντρας της, μετά από τέσσερις κόρες. Ο σύζυγος λέει στον Θανάση ότι μετά το καλό που του έκανε, θα του δώσει οτιδήποτε του ζητήσει.

Ο Θανάσης πάει στη δουλειά του συζύγου, ο οποίος είναι ο διευθυντής του Αύγουστου (Κώστας Τύμβιος). Ο σύζυγος του δίνει μία επιταγή για να βάλει όσα μηδενικά θέλει, όμως ο Θανάσης τη σκίζει και αναφέρει στον σύζυγο πως θα επιθυμούσε να κάνει αρχιλογιστή τον Αύγουστο και με αυτόν τον τρόπο βοηθά, όπως είχε υποσχεθεί την Μπέλλα. Αργότερα, το ζευγάρι και ο Θανάσης περιμέναν τη Λευκή, που θα του αποκάλυπτε επιτέλους ποιον αγαπά. Ο Θανάσης ήταν σίγουρος πως αγαπά εκείνον.

Όμως, η Λευκή αγαπούσε τον Γιάγκο. Έτσι, απογοητευμένος, αφού έκανε τα πάντα να τους βοηθήσει όλους, χωρίς να μπορεί να βοηθήσει τον εαυτό του, παίρνει τον δρόμο του. Η ταινία τελειώνει με τον Θανάση να δουλεύει σε κουρείο, με ναυτική περιβολή, καθώς ζητούσαν έναν μικρό για το κουρείο.

Στην ίδια κατηγορια

Ψάχνοντας για την Πηνελόπη 1981-1982

Η ταινία, “Ψάχνοντας για την Πηνελόπη” προβλήθηκε τη σαιζόν 1981-1982.Περίληψη της ταινίας, "Ψάχνοντας για...

Κρυστάλλω 1959-1960

Η ταινία, "Κρυστάλλω" προβλήθηκε τη σαιζόν 1959-1960 και έκοψε 49.886 εισιτήρια. Ήρθε στην 15η...

Ένα γελαστό απόγευμα 1979-1980

Η ταινία, "Ένα γελαστό απόγευμα" προβλήθηκε τη σαιζόν 1979-1980 και έκοψε 136.170 εισιτήρια. Ήρθε...

Απ’ τ’ αλώνια στα σαλόνια 1971-1972

Η ταινία, "Απ' τ' αλώνια στα σαλόνια" προβλήθηκε την σαιζόν 1971-1972 και έκοψε 129.940...

Περισσότερα απο αυτη την κατηγορία

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο