Ντάμα σπαθί

Παραγωγής: Δαμασκηνός-Μιχαηλίδης
Πρεμιέρα: 17 Σεπτεμβρίου 1966
Παραγωγός: Ανδρέας Αναστασάτος
Φωτογραφία: Ανδρέας Αναστασάτος
Συγγραφέας: Γιάννης Τζιώτης
Σεναρίο: Γιάννης Τζιώτης

Δραματική
1966

Ηθοποιοί: Έλενα Ναθαναήλ (μοντέλο), Σπύρος Φωκάς (υπάλληλος ξενοδοχείου), Θόδωρος Ρουμπάνης (ναυτικός), Δέσπω Διαμαντίδου, Δήμος Σταρένιος, Άρης Μαλλιαγρός, Μαργαρίτα Γεράρδου, Στίβη Βακιρτζή, Νίνα Βλάχου, Γιάννης Πουλόπουλος (τραγούδι)

Περίληψη: Ένα μοντέλο (Έλενα Ναθαναήλ) βρίσκεται σε διακοπές με τον ναυτικό σύζυγό της (Θόδωρος Ρουμπάνης), και ερωτεύεται τον υπάλληλο (Σπύρος Φωκάς) του ξενοδοχείου όπου διαμένουν. Ομολογεί στον άντρα της τα συναισθήματά της κι εκείνος την εγκαταλείπει. Η νεαρή γυναίκα συνδέεται ερωτικά με τον νεαρό υπάλληλο, ο οποίος την ακολουθεί στην Αθήνα. Εκεί θα κορυφωθεί το πάθος τους αλλά και η κρίση στη ζωή της γυναίκας.
Παρασκήνιο: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1966-1967 και έκοψε 149.477 εισιτήρια. Ήρθε στην 42η θέση σε 117 ταινίες.

Ελληνικός Κινηματογράφος Ντάμα σπαθί
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΞύπνα καημένε Περικλή
Επόμενο άρθροΟ άνθρωπος ρολόϊ

Similar Articles

Comments