Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος μιλάει για τη ζωή του (βίντεο)

Διονύσης Παπαγιαννόπουλος
Advertisement

Ο αγαπημένος θεατρικός και κινηματογραφικός ηθοποιός, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος μιλάει για τη ζωή του στο Διακοπτό, θυμάται τα παιδικά και μαθητικά του χρόνια και τις πρώτες του ερασιτεχνικές θεατρικές προσπάθειες. Περιγράφει το πάθος που είχε για το θέατρο και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε προκειμένου να ακολουθήσει τις θεατρικές σπουδές, κυρίως λόγω των αντιδράσεων της οικογένειάς του.

Advertisement

Μιλάει για τα χρόνια του στο Εθνικό Θέατρο από το 1938, τη μαθητεία δίπλα στον Ροντήρη, τον Βεάκη και τον Παπαγεωργίου, τη συνεργασία με την Μαρίκα Κοτοπούλη από το 1940 και έπειτα. Εξηγεί τη δυσκολία των ηθοποιών να ανταπεξέλθουν ταυτόχρονα στις υποχρεώσεις τους στο ραδιόφωνο, το θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο.

Αστειευόμενος μιλάει για τους ρόλους του ως πατέρας και τα χαστούκια που έχει δώσει στις νεαρές ηθοποιούς, ενώ υπογραμμίζει τη μέθοδο που ακολουθεί για τις συγκεκριμένες σκηνές. Θυμάται επίσης πως μετά από μια πρόσκληση από τον Ντίνο Ηλιόπουλο να παίξουν σε μαζί σε μία κωμωδία, άλλαξε η καριέρα του με προτάσεις για περισσότερους ρόλους.

Ο Παπαγιαννόπουλος εξηγεί το ενδιαφέρον του για συγκεκριμένους χαρακτήρες και περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο ο ίδιος προσεγγίζει και μελετάει τους ρόλους του. Αναφέρεται επίσης στο ρόλο του μπάρμπα-Γιώργη στην τηλεοπτική σειρά Λούνα Παρκ και μοιράζεται διάφορα περιστατικά που έχουν συμβεί αναφορικά με την ταύτισή του με το συγκεκριμένο ρόλο. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης παρακολουθούμε αποσπάσματα από τη θεατρική παράσταση «Κρουαζιέρα των τρελών», στο θέατρο Ρουαγιάλ, με πρωταγωνιστές τους Παπαγιαννόπουλο, Βάσο Αδριανό, Μαρία Αλιφέρη και Γιάννη Μαλούχο, αλλά και από την τηλεοπτική σειρά «Λούνα Παρκ».

Σκηνοθεσία: Ντίνος Μαυροειδής
Ρεπορτάζ: Σούλα Αλεξανδροπούλου
Πρώτη τηλεοπτική προβολή: 12 Σεπτεμβρίου 1979

Προηγούμενο άρθροΘανάσης Βέγγος: Η συγκινητική ομιλία του στα παιδιά Δημοτικού σχολείου το 2006
Επόμενο άρθροΡένα Βλαχοπούλου: Σπάνια συνέντευξη το 1978