Ρένα Βλαχοπούλου: Σπάνια συνέντευξη το 1978

Ρένα Βλαχοπούλου
Advertisement

Στο επεισόδιο αυτό της σειράς ντοκιμαντέρ, αφιερωμένο στην Ρένα Βλαχοπούλου, σε σκηνοθεσία Μάχης Λιδιωρικιώτη και δημοσιογραφική επιμέλεια της Σούλας Αλεξανδροπούλου, η Ρένα Βλαχοπούλου παραχωρεί συνέντευξη και μιλάει για την υποκριτική, το ταλέντο της, το θεατρικό είδος της επιθεώρησης, την αλλαγή προς μία πιο συντηρητική προσέγγιση στην επιθεώρηση και την διαισθητική μέθοδο που εφαρμόζει σε οτιδήποτε κάνει.

Advertisement
vlaxopoulou rena

Σχολιάζει τη σχέση της με την επιτυχία και τη δημοσιότητα και υπογραμμίζει τη σημασία της αγάπης του κόσμου. Η Ρένα Βλαχοπούλου μιλάει για τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει την υποκριτική, και τον χορό μέσα από τον αυτοσχεδιασμό, ενώ σχολιάζει το σύγχρονο κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Περιλαμβάνονται αποσπάσματα συνεντεύξεων του Γιάννη Δαλιανίδη και του Αλέκου Σακελλάριου, οι οποίοι μιλούν για τη γνωριμία τους, τη συνεργασία με την Ρένα Βλαχοπούλου και το ταλέντο της στο τραγούδι και την κωμωδία. Παρακολουθούμε επίσης αποσπάσματα από την επιθεώρηση της Ρένας Βλαχοπούλου «Τρίχες και Τρίχες… Τρίχες» σε κείμενα των Κώστα Νικολαΐδη και Πυθαγόρα Παπασταματίου, σκηνοθεσία και χορογραφία Φώτη Μεταξόπουλου και μουσική του Ζακ Ιακωβίδη, η οποία «ανέβηκε» στο θέατρο Δελφινάριο το καλοκαίρι του 1978.

Πρώτη τηλεοπτική προβολή: 25 Οκτωβρίου 1978
Σκηνοθεσία: Μάχη Λιδωρικιώτη
Δημοσιογραφική επιμέλεια: Σούλα Αλεξανδροπούλου

Προηγούμενο άρθροΟ Διονύσης Παπαγιαννόπουλος μιλάει για τη ζωή του (βίντεο)
Επόμενο άρθροΝτοκουμέντο: Η επίσημη έναρξη της ελληνικής τηλεόρασης το 1966 με την Ελένη Κυπραίου