22.7 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ελένη Προκοπίου: Ο επίγειος παράδεισος της στο Ξυλόκαστρο

Στο πανέμορφο Ξυλόκαστρο και κυριολεκτικά πάνω στο...

Ήξερες ότι ο Θόδωρος Κατσαδράμης…

Ο Θόδωρος Κατσαδράμης γεννήθηκε στη Δόξα Αρκαδίας...

Έφυγε από τη ζωή ο Θόδωρος Κατσαδράμης

Δυστυχώς άλλη μία απώλεια για τον καλλιτεχνικό...
ΑρχικήHθοποιοίΆννα Ιασωνίδου 1944-

Σχετικές αναρτήσεις

Άννα Ιασωνίδου 1944-

- Advertisement -

Η Άννα Ιασωνίδου είναι ηθοποιός του κινηματογράφου και του θεάτρου. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1944. Ήταν υποψήφια Σταρ Ελλάς το 1964 (με το ψευδώνυμο «Βόρειος Ήπειρος») χωρίς να πάρει κάποιο τίτλο (κέρδισε η Κορίνα Τσοπέϋ).
Τελείωσε το Αρσάκειο και στη συνέχεια φοίτησε στη Νομική Αθηνών.Όμως την κέρδισε το θέατρο που αγαπούσε από παιδί κι έτσι μπήκε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

Αμέσως μόλις αποφοίτησε έπαιξε πρωταγωνίστρια στο θίασο Ντ. Ηλιόπουλου στο “Γκλόρια”.
Στη συνέχεια έκανε περιοδείες με τον σύζυγό της ηθοποιό, Σπύρο Παππά (1928-2010), αδελφό του γνωστού τραγουδοποιού Λάκη Παππά και το θίασο τους σε όλη την Ελλάδα.

Άννα Ιασωνίδου: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1970Γύρω μας γκρεμίστηκαν όλα 
1970Η ζωή μου στα χέρια σου 
1970Καλάβρυτα 1821
1972Στην Πόλη αγαπηθήκαμε 
1973Η Αλίκη της σύγχρονης γενιάς 
ΈτοςΤίτλος ταινίας
1963Μίσος 
1965Όταν σημάνουν οι καμπάνες 
1965Καημοί στη φτωχογειτονιά 
1965Κλαίω και σ’ αναζητώ 
1965Ο μεγάλος όρκος 
1965Παντρεύουν την αγάπη μου 
1965Του χωρισμού ο πόνος 
1965Φτωχολογιά 
1966Αιχμάλωτοι του Πεπρωμένου 
1966Δεν είμαι ατιμασμένη 
1966Η Έξοδος του Μεσολογγίου 
1966Η μοίρα μας χτύπησε σκληρά 
1966Ο αδελφός μου ο λόρδος 
1967Άγρια Πάθη 
1967Ήθελε να γίνει βασιλιάς 
1967Αν μιλούσε το παρελθόν μου 
1967Κολωνάκι διαγωγή μηδέν 
1968Ένας Κλέφτης… Με Φιλότιμο 
1968Μείνε κοντά μου αγαπημένε 
1968Ο παληάτσος 
1969Για την τιμή και τον έρωτα 
1969Μενούσης: Ο λεβέντης της Ηπείρου 
1969Ο όρκος του νεκρού αδελφού 

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Θάλεια Ματίκα 1978-

Η Θάλεια Ματίκα γεννήθηκε στην Αθήνα στις 04 Ιουλίου του 1978. Αφού αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή Αθηνών, σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Θεατρικές...

Ναταλία Τσαλίκη 1956-

Η Ναταλία Τσαλίκη γεννήθηκε στην Αθήνα στις 15 Σεπτεμβρίου του 1956 και είναι Ελληνίδα ηθοποιός.Παρακολούθησε το πρώτο έτος στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών αλλά εγκατέλειψε καθώς έψαχνε πιο δημιουργικά πράγματα. Τελείωσε τη...

Μέλπω Ζαρόκωστα 1933-

Εκλεκτή ηθοποιός, συγγραφέας και στιχουργός, η πολυσχιδής Μέλπω Ζαρόκωστα ασχολήθηκε με την ίδια σοβαρότητα και υπευθυνότητα σε όλα τα είδη των δραστηριοτήτων της.Γεννήθηκε στον...

Τελευταίες αναρτήσεις