19.8 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΜαρία Μπονέλου 1940-2007

Σχετικές αναρτήσεις

Μαρία Μπονέλου 1940-2007

- Advertisement -

Η Μαρία Μπονέλου, γοητευτική και έμπειρη ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου, αγαπημένη σύντροφος – για 40 και πλέον χρόνια – του μεγάλου ηθοποιού Σωτήρη Μουστάκα, έδωσε ένα αξιόλογο παρόν στο θέατρο και στον κινηματογράφο από το 1962 ως το 2000.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1940 και σπούδασε στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Ηρώδειο το 1962, στο έργο «Βασιλεύς Ροδολίνος» του Ι.Α Τρωίλου με το Εθνικό Θέατρο.

Σωτήρης Μουστάκας, Μαρία Μπονέλου
Ο Σωτήρης Μουστάκας και η Μαρία Μπονέλου.

Στη συνέχεια συνεργάστηκε με τους θιάσους: Δημήτρη Παπαμιχαήλ, Αλίκης Βουγιουκλάκης, Λάμπρου Κωνσταντάρα, Στέφανου Ληναίου, Σμαρούλας Γιούλη, Κώστα Βουτσά, Γιώργου Κωνσταντίνου, Ζωής Λάσκαρη κ.α., σε έργα πρόζας που τα περισσότερα έγιναν επιτυχίες.

Ωστόσο, η Μαρία Μπονέλου καθιερώθηκε στην επιθεώρηση, ιδιαίτερα μάλιστα σε παραστάσεις, που μαζί με τον Σωτήρη Μουστάκα, σκόρπισαν άφθονο γέλιο.

Στον κινηματογράφο συμμετείχε σε πολλές ταινίες με χαρακτηριστικούς ρόλους. Με τη Φίνος Φιλμ ξεκίνησε τη συνεργασία της το 1963 και μέχρι το 1971 έπαιξε σε επτά ταινίες με πιο χαρακτηριστικές εμφανίσεις της στις: «Ένας Ιππότης για τη Βασούλα», «Αμόκ», κ.α.

Κόρη της Μαρίας Μπονέλου και του Σωτήρη Μουστάκα είναι η ηθοποιός Αλεξία Μουστάκα.

Το 2000, κατά τη διάρκεια της συμμετοχής της στην επιθεώρηση «Μιλένιουμ 2000» στο θέατρο Περοκέ, ξεκίνησαν προβλήματα χρόνιας ασθένειας, με αποτέλεσμα να σταματήσει τις επαγγελματικές της εμφανίσεις.

«Η μητέρα μου ήταν πολλά χρόνια άρρωστη (Αλτσχάιμερ) και το περίμενα, το είχα συνειδητοποιήσει», έλεγε πριν από δυο χρόνια η κόρη της και κόρη του Σωτήρη Μουστάκα, Αλεξία Μουστάκα.

Άνθρωποι κοντά στο αγαπημένο ζευγάρι, σημείωναν πως ο Σωτήρης Μουστάκας έφευγε σε περιοδεία μόνο υπό τον όρο, να επιστρέφει στην Αθήνα ανά τρεις ημέρες, για να μη μένει μόνη της η Μαρία Μπονέλου. Ως την τελευταία στιγμή της ζωής του δεν έφευγε από το πλευρό της.

Καθηλωμένη στο κρεβάτι, η Μαρία Μπονέλου δεν είχε καταφέρει να βρεθεί, ούτε στην κηδεία του πολυαγαπημένου της συζύγου. Τον Αύγουστο του 2007, μόλις τρεις μήνες μετά το χαμό του αγαπημένου της Σωτήρη Μουστάκα, έφυγε από τη ζωή και κηδεύτηκε δημοσία δαπάνη στο Χαλάνδρι.

Μαρία Μπονέλου: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1961Έξω οι κλέφτες
1963Αμόκ
1963Χτυποκάρδια στο Θρανίο
1964Η βίλλα των οργίων
1967Κάτι κουρασμένα παληκάρια
1967Κολωνάκι διαγωγή μηδέν
1967Ο κόσμος τρελλάθηκε
1967Ο σπαγγοραμμένος
1968Ένας ιππότης για τη Βασούλα
1968Εκείνοι που ξέρουν ν’ αγαπούν
1968Θα τα κάψω τα λεφτά μου
1969Η ωραία του κουρέα
1969Ξύπνα κορόιδο
1969Τα Δυο Πόδια σ’ ένα Παπούτσι
ΈτοςΤίτλος ταινίας
1970Ο αχαϊρευτος
1971Μια Ελληνίδα στο χαρέμι
1980Γεύση από Ελλάδα
1980Καθένας με την τρέλλα του
1981Η Νονά
1982Εγώ και το πουλί μου
1986Ο θυρωρός της νύστας
1986Ο σεξοβόμβος
1987Έλα Μιμή στον τόπο σου
1987Ο κύριος Λιμενάρχης
1987Ολέ ολέ γειά σου Ελλάδα κουρελέ
1988Ανδρέα προχώρα
1988Εραστής για 11 νύχτες
1988Εραστής για κλάματα
1988Τι είδε η Φιλιππινέζα
1988Τόλμη και αφασία
1989Καπετάν Φουρτούνας

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

- Advertisement -
Προηγούμενο άρθροΔημήτρης Μπισλάνης 1933-1977
Επόμενο άρθροΜπουρνόζου Πίτσα

Σχετικές αναρτήσεις

Χριστίνα Καλογερίκου 1885-1968

Η Χριστίνα Καλογερίκου γεννήθηκε το 1885 από γονείς ηθοποιούς, τον Παντελή και την Ελπινίκη Ρούσσου.Η Χριστίνα Καλογερίκου παντρεύτηκε τρεις φορές. Η πρώτη ήταν με...

Νέλλη Γκίνη 1949-

Η Νέλλη Γκίνη είναι Ελληνίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια. Γεννήθηκε στον Πειραιά στις 5 Σεπτεμβρίου 1949 και εργάστηκε από πολύ νωρίς ως ηθοποιός σε παιδικές...

Κουρουκλή Ζωίτσα

Η Ζωίτσα Κουρούκλη γεννήθηκε το 1937 και ξεκίνησε σαν παιδί θαύμα παίζοντας και τραγουδώντας στο θέατρο, μέχρι που την ανακάλυψε ο Μίμης Πλέσσας στα...

Τελευταίες αναρτήσεις