17.5 C
Athens

Βουτσάς Κώστας

Παρόμοια αρθρα

Κώστας Βουτσάς
Ο Κώστας Βουτσάς γεννήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 1931 στο Βύρωνα,  αλλά από πολύ μικρή ηλικία πήγε στη Θεσσαλονίκη, όπου πήγε σχολείο και δραματική σχολή και γι’αυτό πατρίδα του θεωρεί τη Θεσσαλονίκη.
Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Μακεδονικού Ωδείου απ’ όπου αποφοίτησε το 1953.

Υπήρξε σύζυγος της ηθοποιού και χορεύτριας Έρρικας Μπρόγερ με την οποία απέκτησε μια κόρη, τη Σάντρα. Έχει άλλες δύο κόρες από τον δεύτερο γάμο με τη Θεανώ Παπασπύρου, τη Νικολέτα και τη Θεοδώρα, με την τελευταία να ακολουθεί τα δικά του βήματα στο χώρο της ηθοποιίας. Ο θετός γιος του (από προηγούμενο γάμο της τρίτης γυναίκας του Εύης Καραγιάννη, πρώην μοντέλου και ηθοποιού), Άνθιμος Ανανιάδης, είναι επίσης ηθοποιός.

Το 2015 ο Κώστας Βουτσάς έκανε σχέση με τη 47 χρόνια μικρότερή του ηθοποιό Αλίκη Κατσαβού, με την οποία παντρεύτηκε στις 27 Φεβρουαρίου 2016 και στις 23 Ιουλίου του ίδιου έτους απέκτησαν ένα γιο, τον Φοίβο.

Έχει στηρίξει και ψηφίσει πολλάκις το ΚΚΕ, ως φόρο τιμής στον πατέρα του.
Έφυγε από τη ζωή στις 26 Φεβρουαρίου του 2020.
Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίαςΡόλος
1953Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται (ταινία, 1953)
1958 Η κυρά μας η μαμήΣωτήρης
1959Για την αγάπη της βοσκοπούλαςΛάμπρος
1960Το αγόρι που αγαπώΠέτρος
1961Ο σκληρός άνδραςΠατάτας
Ο ΚατήφοροςΧαράλαμπος Γκίζας – Μπίσμπιρας
Η Αλίκη στο ναυτικόναύτης
1962Οι γυναίκες θέλουν ξύλοΕυθύμιος
Ο Θόδωρος και το δίκαννοΜιχάλης
Νόμος 4000Ρένος Καρανίκας
Μερικοί το προτιμούν κρύοΚλεόπας
Η Αθήνα τη νύχταΟ εαυτός του
ΑστροναύτεςΠολύκαρπος
1963 Ο φίλος μου ο ΛευτεράκηςΛευτέρης Τσαμπαρδής / Μπάμπης Ντάβος
Η ψεύτραΦίλιππας
Ζητείται τίμιοςΠαντελής
Ένα κορίτσι για δύοΆρης – Αριστείδης
Εμείς τα μπατιράκιαΠαυσανίας
1964Ό,τι θέλει ο ΛαόςΜιστόκλης
Κάτι να καίειΚλέαρχος
Οι κληρονόμοιΣωτήρης Μιχαλούδης
Η χαρτοπαίχτραΛάκης Οικονομίδης
1965Το πρόσωπο της ημέραςΓρηγόρης Μαυροφρύδης
Τέντυ μπόι αγάπη μουΆρης Ματσακούλιας
Ραντεβού στον αέραΚώστας Παπαρήγας
Όχι, κύριε Τζόνσον
Κορίτσια για φίλημαΚώστας Καλιακούδας
Ένα έξυπνο, έξυπνο μούτροΜάχος – Τηλέμαχος
1966Ξυπόλητος πρίγκηψΚώστας Σωτηριάδης
1967Οι θαλασσιές οι χάντρεςΚώστας Μασούρος
Νύχτα γάμουΙάκωβος Ιορδανίδης
Γαμπρός απ’ το ΛονδίνοΚώστας Παπαδόπουλος / Jack Taylor
1968Το πιο λαμπρό μπουζούκιΦανούρης Μπρόκολας
Ο ψεύτηςΚώστας και Πέτρος Τρανός, ψευτογιατρός Εμπορικού Ναυτικού
Μια κυρία στα μπουζούκιαΓιώργος Κονταξής
Για ποιον χτυπά η κουδούναΚώστας
Ο γόηςΜπάμπης Χριστογιαννακοπουλόπουλος
1969Το θύμαΜιχάλης Κουτσοπέταλος, αγελαδοτρόφος
Η παριζιάναπελάτης ξενοδοχείου
Ένας άφραγκος ΩνάσηςΑγησίλαος Ωνάσης, υπάλληλος
Ο άνθρωπος της καρπαζιάςΑνέστης Φάκας
Το ανθρωπάκιΕυθύμιος Κοπέογλου
1970Εγώ ρεζίλεψα τον ΧίτλερΓρηγόρης Τσάβος και Υπολοχαγός Von Ruben
Ο δασκαλάκος ήταν λεβεντιάΕυλάμπιος Μαντέκας, ο δάσκαλος
1971Αγάπησα μια πολυθρόναΓρηγόρης Καρούζος
Πίσω μου σ’ έχω σατανάΟδηγός αυτοκινήτου – κομπάρσος
Εθελοντής στον έρωταΘωμάς Ραΐζης
1972Ο αντιφασίστας
Επτά χρόνια γάμου

Αγάπη μου παλιόγρια

Νικόλα ΜαντζολίνιΑλέκος Φωτίου

Λουκάς

1973Ο αισιόδοξος
Είκοσι γυναίκες κι εγώ

Τον αράπη κι αν τον πλένεις

Ένας τρελός, τρελός αεροπειρατής

Χρήστος ΑντύπαςΚώστας Φιλίππου

Αντώνης Πικραμένος / Μοχάμεντ

Στέφανος Δρακάκης

1975Ο τρομοκράτης
Ένα τανκ στο κρεββάτι μου
Κώστας ΠαπακώσταςΚώστας Παπαδήμας, ψιλικατζής
1979Τζακ ο καβαλάρηςΤζακ
1980Ο Κώτσος στην ΕΟΚ
Ο Κώτσος και οι εξωγήινοι
ΚώτσοςΚωστας Κοντόπουλος – Κρόνιουμ
1981Ο τελευταίος άντρας
Ο Κώτσος έξω από το ΝΑΤΟ
Κοσμάς ΠρίνοςΚώστας (Κώτσος)
1982Αλλαγή και το λουρί της μάναςΠαπαρούνας, Σταύρος, Αρχιμανδρίτης Δωρόθεος, κυρία Δόμενα
1983Σερίφης ο μηχανοφάγος
Η δημοκρατία του νέφους
Γρηγόρης
1984Ο έρωτας του ΟδυσσέαΟδυσσέας
1985Τα τούβλαΚώστας / Κώτσος / Μπίνας
1986Οι Πόντιοι
Είναι γάτα ο Γιατρός

Αγάπησα έναν Πόντιο

Ο Ιππότης της λακκούβας

Κωστίκας ΠαναΐδηςΤάσος Χατζηκώστας, γιατρός

Κωστίκας Παναΐδης / γιαγιά

Μιχάλης Ανοιχτομάτης

1987Ο δίγαμος
120 ντεσιμπέλ

Πολυεθνικός γαμπρός

Ανδρέας Δρακόπουλοςστο πάρκο με μια μυγοπαγίδα

Οδυσσέας Ιθακήσιος

1989Γρίπη Αγάπη μουΓεράσιμος
1990Γαμπρός με το ζόριΗ κόκκινη ΜαργαρίταΧάρης ΠρίντζοςΑλέκος
1996Προς την ελευθερία
1999Κάθε ΣάββατοΘανάσης Πάλλας
2002Γύρω-γύρω όλοι
2007Γυναικείες συνωμοσίεςΓιώργος, παππούς
2008Bank bangΕρμόλαος Οικονόμου
2009Η νήσος
Ο διαχειριστής
παππούς Αποστόληςκύριος Ισίδωρος
2010Ρόδα, τσάντα και κοπάνα 5Πιτ Παράς, λυκειάρχης
2011Νησος 2
Πόντιοι νέαν γενεάν
παππούς ΑποστόληςΚωστίκας Παναΐδης
2012Λάρισα εμπιστευτικό
2013ΑκάλυπτοςΣουλτάνος
2014Πέμπτη & 12

Βιντεοταινίες

1985Ο ιππότης της λακκούβας
1986Ο μαφιόζοςΟ τρελοξενύχτης

Είναι γάτα ο γιατρός

Αρέσω και κυκλοφορώ

Στους κερατάδες λέμε ναι

1987Πολυεθνικός γαμπρόςΟ μαφιόζος

Ο κουρδιστός εραστής

1988I love θρανίοΚίμων ο νεόπλουτος

Ανδρέα ας πρόσεχες

Ανύπαντρος πατέρας

Διακοπές του κερατά

Ο άνδρας της χρονιάς

Καλοκαιρινός εραστής

Φωτιά στα μπατζάκια μου

Παντρέψτε με κι ας κλαίω

Η ζωή αρχίζει στα σαράντα

Φάγατε, λιανήσατε, τελειώσατε

Πως την λεν τη βαζελίνη τουρκικά

Γλυκειά μου κουτσή από το χαλκούτσι

1989Γρίπη αγάπη μουΟ ερωτιάρης γάτος

Ένα αγκάθι στο θρανίο μου

Ο υπαλληλάκος πάει στον παράδεισο

1990Γαμπρός με το ζόρι

Τηλεοπτικές σειρές

1973ΒαριετέΥΕΝΕΔ
1974Ο ονειροπαρμένοςΥΕΝΕΔ
1975Ο άνθρωπός μαςΥΕΝΕΔ
1979Το ημερολόγιο ενός θυρωρούΥΕΝΕΔ
1980Η μεγάλη παρέλασηΕΡΤ
1985Ο Ανδροκλής και τα λιοντάρια τουΕΡΤ
1986Ο έρωτας του ΟδυσσέαΕΡΤ
1987Κρουαζιέρα στον παράδεισοΕΡΤ
1989Μια βόλτα στο φεγγάριΕΡΤ
1990Ιστορίες χωρίς δάκρυαΑΝΤ1
1991Μπαμπάς και φιλαράκοςΑΝΤ1
1992Οι χλιδάτοιΕΤ1
1993Μια υπέροχη ζωήMega Channel
1999Για μια θέση στον ήλιοΕΤ1
2001Η φωνηΕΤ1
2003Αμαρτίες γονέωνMega Channel
2006Το κόκκινο δωμάτιο: Το διαμάντι του έρωταMega Channel
2007Τυφλόμυγα
Γιούγκερμαν

Ιστορίες για γέλια και για κλάματα

ALPHAΑΝΤ1

ΑΝΤ1

2008Άγρια παιδιάMega Channel
2009Εργαζόμενη Γυναίκα : Η αεροσυνοδός
Επτά Θανάσιμες Πεθερές
ΑΝΤ1Mega Channel
2010Η ΠολυκατοικίαMega Channel
2010-2011Προς την ελευθερίαΕΤ1
2011-2012Άσπρα μπαλόνιαSigma tv
2012-2014Με τα παντελόνια κάτωMega Channel
2017Το Σόι Σου: Επεισόδιο 3 (4ος Κύκλος)Alpha TV
2018Δέκα μικροί μήτσοιΑΝΤ1

Θέατρο

ΈτοςΤίτλος θεατρικής παράστασης
1969Αγάπη μου παλιόγρια
Ο Στρατής παραστράτησε
1989Για ψήφου πήδημα
Τρελλάντα… Λαμπάντα
1990Πίσω μου σ’έχω… κόρη μου
1995Πρόσεχε την ντουλάπα
1996Αιγαίο… Βαγκέο
1998Ότι πείτε υπουργέ μου
Σφήκες
Ο ΑρχοντοχωριάτηςΜε τη γυναίκα του φίλου μου
1999Ευρώ… ομελέτα κι έρχεται ΝΑΤΟ
2000Η Σαλώμη φιλούσε υπέροχα
Με τη γυναίκα του φίλου μου
Σημ…ηττηθήκαμε
2001Εδώ γίνεται της Σοφοκλέους
Η παπουτσωμένη Ντόρα
Το μαντολίνο του ναυαγού Σημίτη
2002Ο παπάς και το λιβάνι, το Σημίτη θα τρελάνει
2003Πολιτική κουζίνα
2006Μπαμπά, μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή
2008Νου Δου Fun Park
2012-13Ο παππούς έχει πίεση
2013SUGAR – Μερικοί το προτιμούν καυτό
2014-15Σμύρνη μου αγαπημένη
2016Το μήλο
2017Ζωή και κότα με χαβίτς και κορκοτά

el.wikipedia.org

- Advertisement -
Προηγούμενο άρθροΒουλγαρίδης Βαγγέλης
Επόμενο άρθροΒουτσινά Ρένα

Περισσότερα άρθρα

Σε αυτη κατηγορία

Γκάτση Νανά

Η Νανά Γκάτση (Κατσιώτου) γεννήθηκε στην Αθηνά το 1920.Σουμπρέτα, η οποία διακρίθηκε ως «νουμερίστα» σε επιθεωρήσεις και «βαριετέ».Το καλοκαίρι του 1944 εμφανίστηκε με επιτυχία...

Ράντου Ελένη

Η Ελένη Ράντου γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου του 1963 στο Αιγάλεω Αττικής, αν και η καταγωγή της είναι από τα Χανιά.Μετά το σχολείο, φοίτησε στη Δραματική...

Χαραλαμπόπουλος Βασίλης

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος γεννήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου του 1970 στην Αθήνα και είναι Έλληνας ηθοποιός. Το 1992 αποφοίτησε από την Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών ενώ το...

Τελευταία άρθρα