in

Δενδρινός Νίκος

Δενδρινός Νίκος Δενδρινός Νίκος svg xml charset utf 8  3Csvg xmlns 3D http 3A 2F 2Fwww

Νίκος Δενδρινός

Ο Νίκος Δενδρινός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1926 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Ωδείου Αθηνών.

Εργάστηκε ως υπεύθυνος του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Ιστορίας του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.

Από τη θέση αυτή πραγματοποίησε πολυάριθμες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, με θέματα από την ιστορία της Ελληνικής Αεροπορίας.

Μέλος του Σ.Ε.Η. και της Ένωσης Συνταξιούχων Ηθοποιών.

Από το 1966 έως το 1976, έλαβε μέρος σε 27 παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου.

Πέθανε στην Αθήνα στις 26 Ιουλίου 1996.
Φιλμογραφία
Ο κλοιός (1987) [στρατηγός]
Ο στόχος (1983)
Υπόγεια διαδρομή (1983)
Ελευθέριος Βενιζέλος 1910-1927 (1980)
Ο ήλιος του θανάτου (1978)
Παύλος Μελάς (1974)
Οι εραστές του ονείρου (1974)
Θέμα συνειδήσεως (1973)
Οι γενναίοι πεθαίνουν δύο φορές (1973) [Ηλίας Κομνηνός]
Αστερισμός της Παρθένου (1973)
Η Ρένα είναι “οφ-σάιντ” (1972)
Ο επαναστάτης ποπολάρος (1971)
Υπερήφανοι αετοί (1971)
Οι αμαρτωλοί (1971)
Σ’ αγαπώ (1971)
Η ζωή μου στα χέρια σου (1970)
Εν ονόματι του νόμου (1970)
Η ζούγκλα των πόλεων (1970)
Υπολοχαγός Νατάσα (1970)
ΟΧΙ (1969)
Το μαύρο στάχυ (1968)
Το χρήμα ήταν βρώμικο (1967)
Είμαι αθώος (1960)
Χαλιμά (1954)

Τι νομίζετε;

0 Πόντοι
Upvote Downvote

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Loading…

0
Δενδρινός Νίκος Δενδρινός Νίκος svg xml charset utf 8  3Csvg xmlns 3D http 3A 2F 2Fwww

Δεληγιάννης Αλέκος

Δενδρινός Νίκος Δενδρινός Νίκος svg xml charset utf 8  3Csvg xmlns 3D http 3A 2F 2Fwww

Δήμας Φώτης