28.1 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΝίκος Δενδρινός 1926-1996

Σχετικές αναρτήσεις

Νίκος Δενδρινός 1926-1996

Ο Νίκος Δενδρινός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1926 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Ωδείου Αθηνών.

Εργάστηκε ως υπεύθυνος του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Ιστορίας του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας. Από τη θέση αυτή πραγματοποίησε πολυάριθμες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, με θέματα από την ιστορία της Ελληνικής Αεροπορίας.

Μέλος του Σ.Ε.Η. και της Ένωσης Συνταξιούχων Ηθοποιών. Από το 1966 έως το 1976, έλαβε μέρος σε 27 παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου. Πέθανε στην Αθήνα στις 26 Ιουλίου 1996.

Νίκος Δενδρινός: Φιλμογραφία

Ο κλοιός (1987) [στρατηγός]
Ο στόχος (1983)
Υπόγεια διαδρομή (1983)
Ελευθέριος Βενιζέλος 1910-1927 (1980)
Ο ήλιος του θανάτου (1978)
Παύλος Μελάς (1974)
Οι εραστές του ονείρου (1974)
Θέμα συνειδήσεως (1973)
Οι γενναίοι πεθαίνουν δύο φορές (1973) [Ηλίας Κομνηνός]
Αστερισμός της Παρθένου (1973)
Η Ρένα είναι “οφ-σάιντ” (1972)
Ο επαναστάτης ποπολάρος (1971)
Υπερήφανοι αετοί (1971)
Οι αμαρτωλοί (1971)
Σ’ αγαπώ (1971)
Η ζωή μου στα χέρια σου (1970)
Εν ονόματι του νόμου (1970)
Η ζούγκλα των πόλεων (1970)
Υπολοχαγός Νατάσα (1970)
ΟΧΙ (1969)
Το μαύρο στάχυ (1968)
Το χρήμα ήταν βρώμικο (1967)
Είμαι αθώος (1960)
Χαλιμά (1954)

Ευχαριστούμε πολύ το greekactor.blogspot.com για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθροΑλέκος Δεληγιάννης 1915-1980
Επόμενο άρθροΜιχάλης Δεσύλλας 1943-2018

Σχετικές αναρτήσεις

Χατζηκουτσέλης Πάνος

Ο Πάνος Χατζηκουτσέλης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 5 Δεκεμβρίου του 1945. Έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην τηλεόραση, στην σειρά «Αναδυόμενη», το 1978 από...

Ντόρα Αναγνωστοπούλου 1936-1997

Η Ντόρα Αναγνωστοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1936 και πέθανε το 1997 . Σπούδασε στη Δραματική Σχολή Πέλου Κατσέλη και πήρε την άδεια άσκησης επαγγέλματος...

Γιώργος Βουτσίνος 1932-

Ο Γιώργος Βουτσίνος γεννήθηκε στον Πειραιά στις 16 Αυγούστου του 1932 και είναι Έλληνας ηθοποιός και σκηνοθέτης, γνωστότερος για τη συμμετοχή του σε τηλεοπτικές σειρές. Συνεργάστηκε πολύ στο ξεκίνημα της καριέρας του με...

Τελευταίες αναρτήσεις