17.6 C
Athens
Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήHθοποιοίΝίκος Δενδρινός 1926-1996

Σχετικές αναρτήσεις

Νίκος Δενδρινός 1926-1996

- Advertisement -

Ο Νίκος Δενδρινός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1926 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Ωδείου Αθηνών.

Εργάστηκε ως υπεύθυνος του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Ιστορίας του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας. Από τη θέση αυτή πραγματοποίησε πολυάριθμες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, με θέματα από την ιστορία της Ελληνικής Αεροπορίας.

Μέλος του Σ.Ε.Η. και της Ένωσης Συνταξιούχων Ηθοποιών. Από το 1966 έως το 1976, έλαβε μέρος σε 27 παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου. Πέθανε στην Αθήνα στις 26 Ιουλίου 1996.

Νίκος Δενδρινός: Φιλμογραφία

Ο κλοιός (1987) [στρατηγός]
Ο στόχος (1983)
Υπόγεια διαδρομή (1983)
Ελευθέριος Βενιζέλος 1910-1927 (1980)
Ο ήλιος του θανάτου (1978)
Παύλος Μελάς (1974)
Οι εραστές του ονείρου (1974)
Θέμα συνειδήσεως (1973)
Οι γενναίοι πεθαίνουν δύο φορές (1973) [Ηλίας Κομνηνός]
Αστερισμός της Παρθένου (1973)
Η Ρένα είναι “οφ-σάιντ” (1972)
Ο επαναστάτης ποπολάρος (1971)
Υπερήφανοι αετοί (1971)
Οι αμαρτωλοί (1971)
Σ’ αγαπώ (1971)
Η ζωή μου στα χέρια σου (1970)
Εν ονόματι του νόμου (1970)
Η ζούγκλα των πόλεων (1970)
Υπολοχαγός Νατάσα (1970)
ΟΧΙ (1969)
Το μαύρο στάχυ (1968)
Το χρήμα ήταν βρώμικο (1967)
Είμαι αθώος (1960)
Χαλιμά (1954)

Ευχαριστούμε πολύ το greekactor.blogspot.com για τις πληροφορίες.

- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Μάγια Μελάγια 1928-2014

Η Μάγια Μελάγια, υπήρξε σπουδαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια του μεταπολεμικού ελληνικού ελαφρού, λαϊκού και αρχοντορεμπέτικου τραγουδιού, καθώς και ηθοποιός του θεάτρου, ιδιαίτερα της επιθεώρησης, και...

Γρηγόρης Μπιθικώτσης 1922-2005

Ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης υπήρξε ένας σπουδαίος τραγουδιστές και συνθέτης, που χάρισε στο ελληνικό τραγούδι μερικές από τις συγκλονιστικότερες στιγμές του.Συγκαταλέγεται στους κορυφαίους Έλληνες τραγουδιστές-τραγουδοποιούς....

Άγγελος Γραμμένος 1951-

Ο Άγγελος Γραμμένος είναι Έλληνας ηθοποιός του θεάτρου του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.Γεννήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου του 1951 (άλλη πηγή αναφέρει το 1958) στην...

Τελευταίες αναρτήσεις