11.8 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΝίκος Δενδρινός 1926-1996

Σχετικές αναρτήσεις

Νίκος Δενδρινός 1926-1996

Ο Νίκος Δενδρινός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1926 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Ωδείου Αθηνών.

Εργάστηκε ως υπεύθυνος του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Ιστορίας του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας. Από τη θέση αυτή πραγματοποίησε πολυάριθμες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, με θέματα από την ιστορία της Ελληνικής Αεροπορίας.

Μέλος του Σ.Ε.Η. και της Ένωσης Συνταξιούχων Ηθοποιών. Από το 1966 έως το 1976, έλαβε μέρος σε 27 παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου. Πέθανε στην Αθήνα στις 26 Ιουλίου 1996.

Νίκος Δενδρινός: Φιλμογραφία

Ο κλοιός (1987) [στρατηγός]
Ο στόχος (1983)
Υπόγεια διαδρομή (1983)
Ελευθέριος Βενιζέλος 1910-1927 (1980)
Ο ήλιος του θανάτου (1978)
Παύλος Μελάς (1974)
Οι εραστές του ονείρου (1974)
Θέμα συνειδήσεως (1973)
Οι γενναίοι πεθαίνουν δύο φορές (1973) [Ηλίας Κομνηνός]
Αστερισμός της Παρθένου (1973)
Η Ρένα είναι “οφ-σάιντ” (1972)
Ο επαναστάτης ποπολάρος (1971)
Υπερήφανοι αετοί (1971)
Οι αμαρτωλοί (1971)
Σ’ αγαπώ (1971)
Η ζωή μου στα χέρια σου (1970)
Εν ονόματι του νόμου (1970)
Η ζούγκλα των πόλεων (1970)
Υπολοχαγός Νατάσα (1970)
ΟΧΙ (1969)
Το μαύρο στάχυ (1968)
Το χρήμα ήταν βρώμικο (1967)
Είμαι αθώος (1960)
Χαλιμά (1954)

Ευχαριστούμε πολύ το greekactor.blogspot.com για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Βασίλης Μαλούχος 1936-2022

Ο Βασίλης Μαλούχος γεννήθηκε στη Δημητσάνα Αρκαδίας στις 14 Ιανουαρίου του 1936 και ήταν ηθοποιός - σκηνοθέτης. Σπούδασε στη δραματική σχολή του Δημήτρη Ροντήρη,...

Απόλλων Γαβριηλίδης

Ο Απόλλων Γαβριηλίδης ήταν χορογράφος και χορευτής, παρτενέρ της Τούλας Δημητρίου. Πέθανε το 1966. Φιλμογραφία Ως ηθοποιός Ο θείος από τον Καναδά (1959) Σαν θέλει η νύφη κι...

Περικλής Χριστοφορίδης 1907-1983

Περικλής Χριστοφορίδης: Το πιο γνωστό μέλος της καλλιτεχνικής οικογένειας Χριστοφορίδη. Παππούς του ήταν ο παλιός ηθοποιός Περικλής Χριστοφορίδης και γιαγιά του η ηθοποιός Ελένη...

Τελευταίες αναρτήσεις