3 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΔενδρινός Νίκος

Σχετικές αναρτήσεις

Δενδρινός Νίκος

Νίκος Δενδρινός

Ο Νίκος Δενδρινός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1926 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Ωδείου Αθηνών.

Εργάστηκε ως υπεύθυνος του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Ιστορίας του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.

Από τη θέση αυτή πραγματοποίησε πολυάριθμες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, με θέματα από την ιστορία της Ελληνικής Αεροπορίας.

Μέλος του Σ.Ε.Η. και της Ένωσης Συνταξιούχων Ηθοποιών.

Από το 1966 έως το 1976, έλαβε μέρος σε 27 παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου.

Πέθανε στην Αθήνα στις 26 Ιουλίου 1996.
Φιλμογραφία
Ο κλοιός (1987) [στρατηγός]
Ο στόχος (1983)
Υπόγεια διαδρομή (1983)
Ελευθέριος Βενιζέλος 1910-1927 (1980)
Ο ήλιος του θανάτου (1978)
Παύλος Μελάς (1974)
Οι εραστές του ονείρου (1974)
Θέμα συνειδήσεως (1973)
Οι γενναίοι πεθαίνουν δύο φορές (1973) [Ηλίας Κομνηνός]
Αστερισμός της Παρθένου (1973)
Η Ρένα είναι “οφ-σάιντ” (1972)
Ο επαναστάτης ποπολάρος (1971)
Υπερήφανοι αετοί (1971)
Οι αμαρτωλοί (1971)
Σ’ αγαπώ (1971)
Η ζωή μου στα χέρια σου (1970)
Εν ονόματι του νόμου (1970)
Η ζούγκλα των πόλεων (1970)
Υπολοχαγός Νατάσα (1970)
ΟΧΙ (1969)
Το μαύρο στάχυ (1968)
Το χρήμα ήταν βρώμικο (1967)
Είμαι αθώος (1960)
Χαλιμά (1954)

Προηγούμενο άρθροΔεληγιάννης Αλέκος
Επόμενο άρθροΔεσύλλας Μιχάλης

Σχετικές αναρτήσεις

Κουρουκλή Ζωίτσα

Η Ζωίτσα Κουρούκλη γεννήθηκε το 1937 και ξεκίνησε σαν παιδί θαύμα παίζοντας και τραγουδώντας στο θέατρο, μέχρι που την ανακάλυψε ο Μίμης Πλέσσας στα...

Κοτανίδης Γιώργος

O Γιώργος Κοτανίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 5 Φεβρουαρίου 1945 και είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας.Τελείωσε το δημοτικό στη Δράμα και το γυμνάσιο στη...

Βεντουράτος Ανδρέας

Ηθοποιός, σκηνοθέτης, ποιητής και θεατρικός συγγραφέας από τη Σμύρνη όπου γεννήθηκε το 1921.Σπούδασε νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και δραματική τέχνη στη σχολή του Κάρολου...

Τελευταίες αναρτήσεις