23.8 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Άγνωστες πτυχές της ταινίας, Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται

Η ταινία, "Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται" προβλήθηκε τη...

Ήξερες ότι η Άννα Παναγιωτοπούλου…

Η Άννα Παναγιωτοπούλου ήταν Ελληνίδα ηθοποιός και...

Ποια ηθοποιός κάνει τις υψηλότερες τηλεθεάσεις με τις ταινίες της

Ο Χρήστος Κωνσταντίνου αποκαλύπτει ποια ηθοποιός της...
ΑρχικήHθοποιοίΠέτρος Γιαννακός  1911-1989

Σχετικές αναρτήσεις

Πέτρος Γιαννακός  1911-1989

- Advertisement -

Ο Πέτρος Γιαννακός ήρε μέρος σε αρκετές ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, δίπλα σε πολύ γνωστά ονόματα όπως ο Νίκος Σταυρίδης. Το πραγματικό του όνομα ήταν Γιαννακάκης και ήταν Χανιώτης. Γεννήθηκε το 1911 στα Χανιά και έφυγε από την ζωή στις 16 Ιουνίου του 1989. Σε μια ταινία του Τζαβέλλα του κόλλησε το προσωνύμιο «Κοκοβιός» από τον ομώνυμο ρόλο.

Το κοκοβιός (εκτός από ψάρι) προέκυψε να είναι και το παρατσούκλι του ηθοποιού. Πήρε μέρος σε διάφορους μουσικούς θιάσους, ενώ περιόδευσε επανειλημμένα ανά την Επικράτεια και με δικό του θίασο. Διακρίθηκε επίσης ως επιθεωρησιογράφος και ως τραγουδοποιός λαϊκών επιτυχιών.

ΟΠέτρος Γιαννακός έπαιξε σε πολλές ταινίες ως ηθοποιός αλλά ήταν ακόμα σεναριογράφος και σκηνοθέτης. Το 1954 έγραψε το σενάριο και (μαζί με τον Φ. Φυλακτό) σκηνοθέτησε την κινηματογραφική διασκευή της οπερέτας «Χαλιμά». Πήρε μέρος σε διάφορους μουσικούς θιάσους, ενώ περιόδευσε επανειλημμένα ανά την Επικράτεια και με δικό του θίασο.

Έγραψε την ταινία «Οι δυο μάγκες του Πειραιά» το 1957 και το 1954 την ταινία «Οι παπατζήδες», ενώ έπαιξε και ο ίδιος σε πολλές ταινίες. Εκτός από ηθοποιός και λάτρης του ρεμπέτικου, στις ταινίες του ήταν και ο σκηνοθέτης-σεναριογράφος. Διετέλεσε πρόεδρος της Ένωσης Συνταξιούχων Ηθοποιών, ενώ έχει γράψει και τον ύμνο της ομάδας του ΠΑΟΚ.

Πέτρος Γιαννακός: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1948Μαρίνος Κοντάρας
1948Οχυρό 27
1951Να παιδί να μάλαμα
1952Δυο κοθώνια στο ναυτικό
1953Ο Κοκοβιός πρωτευουσιάνος
1954Οι παπατζήδες
1954Χαλιμά
1957Αλλού το Όνειρο και Αλλού το Θαύμα
1957Τα μαναβάκια
1959Οι κληρονόμοι του Καραμπουμπούνα
1963Ένας βλάκας με πατέντα
1963Οι δυο αλεπούδες
1966Ο πόνος του μπεκρή
1967Κοκοβιός και σπάρος στα δίχτυα της αράχνης
1970Ο αχαϊρευτος

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Κώστας Θεοδόσης

Ο Κώστας Θεοδόσης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1934 και σπούδασε στη Σχολή Θεάτρου Τάκη Μουζενίδη και τραγούδι στο Ωδείο Αθηνών. Η πρώτη του εμφάνιση...

Έξοδος κινδύνου 1980-1981

Η ταινία, "Έξοδος κινδύνου" προβλήθηκε τη σαιζόν 1980-1981 και έκοψε 113.729 εισιτήρια. Ήρθε στην 11η θέση σε 25 ταινίες.-Η Όλγα Καρλάτου ερμηνεύει το τραγούδι,...

Γιώργος Τζιφός 1918-1986

Ο Γιώργος Τζιφός (αναφέρεται και ως Γιώργος Τσιφός , γεννήθηκε το 1918 και ήταν ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου. Γιος του ηθοποιού Σπύρου...

Τελευταίες αναρτήσεις