Ραντεβού στον αέρα

Το “Ραντεβού στον αέρα” είναι μια μουσική κωμωδία της Φίνος Φιλμ σε σενάριο και σκηνοθεσία του Γιάννη Δαλιανίδη. Προβλήθηκε για πρώτη φορά στους κινηματογράφους στις 31 Ιανουαρίου 1966.

Ραντεβού στον αέρα
Σκηνή από την ταινία, “Ραντεβού στον αέρα”.

Ο δημοσιογράφος και αρθρογράφος του ellinikoskinimatografos.gr Χρήστος Κωνσταντίνου, έψαξε και βρήκε άγνωστες πτυχές της ταινίας, “Ραντεβού στον αέρα” και μας τις αποκαλύπτει…

1ον. Στην Γαλλία και συγκεκριμένα στο Παρίσι ταξίδεψε μόνο η Ελένη Προκοπίου όπου γύρισε κάποιες χορευτικές σκηνές. Μαζί με την ίδια, το συνεργείο, τον σεναριογράφο και σκηνοθέτη Γιάννη Δαλιανίδη ήταν και ο Φιλ. Φίνος.

2ον. Η σκηνή που ο Κώστας Βουτσάς ειναι στο αεροπλάνο και πετάει είναι αληθινή, μόνο που στο πίσω κάθισμα ειναι κρυμμένος ο κανονικός πιλότος.

3ον. Την χρονιά που βγήκε στους κινηματογράφους κατέκτησε την πρώτη θέση στα εισιτήρια ενώ εισπρακτικά είναι η τρίτη πιο πετυχημένη μουσική ταινία του Γιάννη Δαλιανίδη μετά το, “Κάτι να καίει” και το “Κορίτσια για φίλημα“.

4ον. Τα πανέμορφα ρούχα που φορούσε η Ελένη Προκοπίου είχε ράψει ο σχεδιαστής μόδας Φιλήμων.

Διαβάστε επίσης : Επτά αποκαλύψεις για την ταινία Ο Ηλίας του 16ου

5ον. Το τραγούδι, “Έχω στενάχωρη καρδιά” η Ρένα Βλαχοπούλου το πρωτοτραγούδησε τρία χρόνια πριν στην ταινία, “Μερικοί το προτιμούν κρύο“. Μεγάλη επιτυχία όμως έγινε όταν με το μοναδικό της στυλ το ερμηνευσε στο, “Ραντεβού στον αέρα”.

6ον. Η ταινία ήταν συμπαραγωγή της Φίνος Φιλμ με την ΔαμασκηνόςΜιχαηλίδης.

7ον. Η σκηνή όπου μια μια οι πρωταγωνίστριες χορεύουν και τραγουδούν την επιτυχία, “Μένουμε πάντα παιδιά” γυρίστηκε πολύ δύσκολα καθώς έπρεπε να προλάβουν να μην πέσει ο ήλιος. Γι’ αυτό και ξεκίνησαν το γύρισμα πολύ νωρίς το πρωί.