Οι κληρονόμοι του Καραμπουμπούνα

Παραγωγής: Ακρόπολις Φιλμ
Πρεμιέρα: 01 Ιανουαρίου 1959
Παραγωγός: Γιάννης Χατζόπουλος
Φωτογραφία: Γιάννης Χατζόπουλος
Συγγραφέας: Πέτρος Γιαννακός
Σεναρίο: Πέτρος Γιαννακός

Κωμωδία
1959

Ηθοποιοί: Πέτρος Γιαννακός, Κούλης Στολίγκας, Σπεράντζα Βρανά, Νίκος Ρίζος, Σταύρος Ιατρίδης, Έλσα Ρίζου, Νέλλη Παππά, Τάκης Μηλιάδης, Ταϋγέτη, Γιώργος Βενέτης, Τάκης Βάβαλης, Ιωάννα Μουρούκα, Βάσος Κωστής, Χρήστος Γεωργίου , Δέσποινα Γουναροπούλου, Ν. Δελούδη, Τάκης Παπαθεοδώρου, Στέφανος Σκοπελίτης, Κώστας Σταυρινουδάκης

Περίληψη: Ένας συμβολαιογράφος καλεί στο γραφείο τρία ξαδέρφια: τον Θεόφραστο, τον Τέλη και τον Κοκκοβιό Καραμπουμπούνα και τους γνωστοποιεί το θάνατο ενός μακρινού θείου τους από το Σικάγο, ο οποίος τους άφησε κληρονομιά εξήντα χιλιάδες δολάρια, υπό τον όρο να ιδρύσουν μια εταιρεία από κοινού. Ο Τέλης, ο πιο έξυπνος, έχει δικό του φωτογραφείο και στοχεύει, με τη βοήθεια της μνηστής του Μπουμπούς, να φάει ολόκληρη την κληρονομιά. Δυο φίλες της Μπουμπούς, η Μίρκα και η Τζένη, επιστρατεύονται, διπλαρώνουν τους αφελείς και το σχέδιο φαίνεται να πηγαίνει καλά. Όμως τα δύο κορίτσια έχουν αγαπήσει τον Θεόφραστο και τον Κοκκοβιό και τώρα μετανιώνουν. Τελικά η κληρονομιά μοιράζεται σύμφωνα με τους όρους της διαθήκης και όλα γίνονται μέλι-γάλα.
Παρασκήνιο: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1959-1960 και έκοψε 14.724 εισιτήρια. Ήρθε στην 44η θέση σε 52 ταινίες.

Ελληνικός Κινηματογράφος Οι κληρονόμοι του Καραμπουμπούνα
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!

Similar Articles

Comments