11.6 C
Athens
Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήHθοποιοίΈρρικα Μπρόγιερ 1942-2020

Σχετικές αναρτήσεις

Έρρικα Μπρόγιερ 1942-2020

- Advertisement -

Η Έρρικα Μπρόγιερ γεννήθηκε στην Αθήνα στις 17 Νοεμβρίου του 1942 από Έλληνα πατέρα και μητέρα με καταγωγή από την Αυστρία. Παιδί του ηθοποιού Τέλη Ανθίδη (Αριστοτέλης Μαστραπάς), τόσο η ίδια όσο και η αδελφή της Μαργαρίτα, κράτησαν το επίθετο της μητέρας τους για την καριέρα τους.

mproger 2
Η Έρρικα Μπρόγιερ και ο Κώστας Καρράς στη ταινία, “Η Παριζιάνα”.

Η Έρρικα Μπρόγιερ μεσουράνησε στο χώρο του ελληνικού κινηματογράφου, ως ντουέτο με την αδελφή της, αλλά και αργότερα μόνη της. Το 1961, οι δύο αδελφές έκαναν το ντεμπούτο τους ως δίδυμο στο τραγούδι και το χορό ενώ μόλις ένα χρόνο αργότερα έκαναν την εμφάνισή τους στην ταινία, “Όταν λείπει η γάτα” του Αλέκου Σακελλάριου.

Η Έρρικα Μπρόγιερ συμμετείχε σε πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, όπως: “Τα 201 καναρίνια” (1964), “Ο ανήφορος” (1964), “Ο ανεμοστρόβιλος” (1964), “Η Παριζιάνα” (1969), “Πίσω μου σ’ έχω σατανά” (1971), “Αγάπησα μια πολυθρόνα” (1971), “17 σφαίρες για έναν άγγελο, η αληθινή ιστορία της Ηρώς Κωνσταντοπούλου” (1981), “Οι απέναντι” (1981).

mproger 3
Η Έρρικα Μπρόγιερ με τον Κώστα Βουτσά.

Στην ταινία, “Τα 201 καναρίνια” γνωρίστηκε με τον ηθοποιό, Κώστα Βουτσά. Έπειτα από δύο χρόνια παντρεύτηκαν και απέκτησαν την κόρη τους, Σάντρα. Ωστόσο, ο γάμος τους δεν κράτησε πολύ. Σε δεύτερο γάμο παντρεύτηκε τη δεκαετία του ’90 τον Γιάννη Μαρινάκη ο οποίος πέθανε λίγα χρόνια μετά το γάμο τους.

Η Έρρικα Μπρόγιερ έφυγε από τη ζωή σε νοσοκομείο της Αθήνας μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο στις 05 Ιανουαρίου του 2020 σε ηλικία 77 ετών.

Έρρικα Μπρόγιερ: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1962Όταν λείπη η γάτα 
1962Ο Θόδωρος και το δίκανο 
1963Ο φίλος μου ο Λευτεράκης 
1964Αν έχεις τύχη 
1964Ανεμοστρόβιλος 
1964Δις διευθυντής 
1964Κόσμος και κοσμάκης 
1964Ο ανήφορος 
1964Τα 201 καναρίνια
1964Τρία κορίτσια από την Αμέρικα 
1965Κάλλιο πέντε και στο χέρι 
1965Τέντι μπόι αγάπη μου 
1965Το πρόσωπο της ημέρας 
1967Νυμφίος ανύμφευτος 
1967Ο χαζομπαμπάς 
1968Οι άντρες δεν λυγίζουν ποτέ 
1968Το πιο λαμπρό μπουζούκι 
1969Η παριζιάνα 
ΈτοςΤίτλος ταινίας
1971Αγάπησα μια πολυθρόνα 
1971Μια γυναίκα, μια αγάπη, μια ζωή 
1971Πίσω μου σ’ έχω σατανά 
1972Η Ρένα είναι όφ-σάιντ 
1980Έξοδος κινδύνου 
1980Ο ποδόγυρος 
198117 Σφαίρες για Έναν Άγγελο
1981Ο Λαμπρούκος μπαλλαντέρ 
1981Οι Απέναντι 
1987Ο πιλάφας 
1987Σωτήρης ο κροκοδειλάκιας 
1988Ανδρέα προχώρα 
1989Η φεμινίστρια 
ΈτοςΤίτλος παράστασης
1963Ο 13ος θεός
1966Ραντεβού στις κάλπες 
1973Όλα τα μασάει ο Κουταλιανός 
1975Απριλιανά Μπαλλέτα 
1977Οι λόρδοι της λόρδας 
1992Ελλάς Ελλήνων νηστικών 
2019Η Παριζιάνα 
- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Ζωή Ρηγοπούλου 1956-

Η Ζωή Ρηγοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956 και είναι ηθοποιός. Κόρη των επίσης ηθοποιών Κάκιας Αναλυτή και Κώστα Ρηγόπουλου.Απόφοιτος της δραματικής σχολής του...

Νατάσα Μανίσαλη 1961-2016

Η Νατάσα Μανίσαλη γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1961. Αγάπησε από μικρή το θέατρο και σπούδασε στο Εθνικό, όπου συμμετείχε σε σπουδαίες παραστάσεις όπως το...

Εμμανουήλ Καντιώτης 1866-1944

Ο Εμμανουήλ Καντιώτης γεννήθηκε το 1868 και ήταν Έλληνας ηθοποιός με καταγωγή από την Πάρο. Ξεκίνησε ως ψάλτης της μητροπόλεως Παροναξίας, και αργότερα...

Τελευταίες αναρτήσεις