Γκίνη Νέλλη

on

Η Νέλλη Γκίνη είναι Ελληνίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια.
Γεννήθηκε στον Πειραιά στις 5 Σεπτεμβρίου 1949 και εργάστηκε από πολύ νωρίς ως ηθοποιός σε παιδικές παραστάσεις, ξεκινώντας από 12 ετών και για 3 χρόνια, ενώ μετά έδωσε εξετάσεις και πέρασε στη θεατρική σχολή του Κώστα Μιχαηλίδη.

10815668_969633719717830_1129303124_n Γκίνη Νέλλη Γκίνη Νέλλη

Σε ηλικία 15 ετών έκανε το πρώτο της υπερατλαντικό ταξίδι μαζί του, καθώς και με το Athens Drama Company, ως μέλος του χορού. Καθώς όμως έτυχε να κλείσει η σχολή αυτή 2 χρόνια μετά, πήγε τότε στη σχολή του Εθνικού Ωδείου, κοντά στο δάσκαλο Θάνο Τράγκα, όπου διδάχθηκε και μουσική, και αποφοίτησε από εκεί.
Μεγάλη της αγάπη το θέατρο, που υπηρέτησε και υπηρετεί μέχρι και σήμερα, ενώ μαζί με το θέατρο ασχολήθηκε και με το τραγούδι σαν σόου γούμαν. Έλαβε μέρος σε πολλές ταινίες του ελληνικού σινεμά, ιδίως κατά τις δεκαετίες του 1970 και του 1980.

10799519_969633726384496_695354162_n Γκίνη Νέλλη Γκίνη Νέλλη

Παράλληλα, εμφανίστηκε και σε τηλεοπτικές σειρές, όπως Η Γειτονιά μας, Λιάπκιν, Καλημέρα Ζωή, Στράς, Εγκλήματα κ.α.

Στην προσωπική της ζωή, διατηρούσε μακροχρόνια σχέση με το συνθέτη Μιχάλη Ζαμπέτα, γιό του Γιώργου Ζαμπέτα, αλλά δεν παντρεύτηκαν ποτέ.

Η Νέλλη Γκίνη έχει αποκτήσει ένα παιδί.

6_320x240-36 Γκίνη Νέλλη Γκίνη Νέλλη

Φιλμογραφία

  • Ματωμένη γη (1967) ….. Ελένη
  • Μεγάλες αγάπες (1968) ….. Αλέκα
  • Η ζωή μου στα χέρια σου (1970) Άννα
  • Ο Μανωλιός στην Ευρώπη (1971) ….. μέλος του συγκροτήματος
  • Πίσω μου σ’ έχω σατανά ….. μια φίλη
  • Υποβρύχιο: Παπανικολής (1971)
  • Ο φαφλατάς (1971)
  • Ο άνθρωπος που γύρισε από τη ζέστη (1972) …… τραγουδίστρια σε νυχτερινό κέντρο
  • Τι 30… τι 40 …. τι 50 ….. (1972) ….. Δόμνα
  • Οι απάνθρωποι (1972) ……
  • Πως καταντήσαμε Σωτήρη (1972) ….. Καίτη
  • Όργια σε τιμή ευκαιρίας (1973) ….. Ελένη Ζαμάνο
  • Η μεγάλη απόφαση (1977) …. Πόλυ Πατρινού
  • Τζακ ο καβαλλάρης (1979) ….. Αντονέλα
  • Κορόιδο Ρωμιέ!…. (1981) ….. Τζένη
  • Τα παιδιά της πιάτσας (1981) …… Καίτη
  • Ο Λαμπρούκος μπαλαντέρ (1981) ….. Μαρίνα
  • Ο σεξοκυνηγός (1981) ….. Ερμιόνη
  • Πάμε για καφέ;! (1981)
  • Πανικός στα σχολεία (1982) ….. Μιράντα
  • Αγάπησα έναν Πόντιο (1986) ….. Δέσποινα
  • Με τον Ορφέα τον Αύγουστο (1995) ….
  • Ο έτσι (2006) ……
Προηγούμενο άρθροΓκιζά Αμαλία
Επόμενο άρθροΓκουζούλης Νίκος
Ελληνικός Κινηματογράφος Γκίνη Νέλλη
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
59,088ΥποστηρικτέςΚάντε Like
9,487ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,081ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δείτε και αυτα

elena nathanail Γκίνη Νέλλη

Ναθαναήλ Έλενα

0
Δημοφιλής ελληνίδα ηθοποιός, από τις πιο όμορφες και ξεχωριστές παρουσίες της εγχώριας σόουζ-μπιζ. Διακρίθηκε, κυρίως, για τους κινηματογραφικούς ρόλους της. Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε στις...
Γιώργος Ρώης Γκίνη Νέλλη

Γιώργος Ρώης

Θειόπουλος Μίμης Γκίνη Νέλλη

Θειόπουλος Μίμης

Μεσσάλας Γιώργος Γκίνη Νέλλη

Μεσσάλας Γιώργος