12 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΜπατίστα Λουίζα

Σχετικές αναρτήσεις

Μπατίστα Λουίζα

Η Λουίζα Μπατίστα (Ελεούσα Λάππα) γεννήθηκε στη Λαμία το 1932. Ηθοποιός κυρίως του Μουσικού θεάτρου ενώ έπαιξε επίσης στον κινηματογράφο και την τηλεόραση.
Άρχισε την καριέρα της από τη Θεσσαλονίκη στα θέατρα “Χατζώκου” και “Στρατιωτικό”, μαζί με τον Κώστα Βουτσά την Κίτσα Παπαδοπούλου (Μαρινέλλα) και άλλους.
Το 1957 πήρε άδεια άσκησης επαγγέλματος ηθοποιού ως εξαιρετικό ταλέντο από την αρμόδια εκείνη την εποχή, επιτροπή του υπουργείου Πολιτισμού και εμφανίστηκε στο θέατρο “Περοκέ”.
Έπαιξε σε όλα τα μεγάλα θέατρα της Αθήνας, όπως Ακροπόλ, Παπαϊωάννου, Πάρκ και έλαβε μέρος σε μεγάλες περιοδείες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Φιλμογραφία
Η κυρά μας η μαμμή (1958)
Το κοροϊδάκι της δεσποινίδος (1960) [Λούσι]
Η Ρένα είναι «οφ-σάιντ» (1972
Ένα τανκς στο… κρεββάτι μου (1975)
Ο τρομοκράτης (1975)
Ο φαλακρός μαθητής (1979)
Τα παιδιά της πιάτσας (1979)
Ο Κώτσος στην Ε.Ο.Κ. (1980)
Πίσω πόρτα (2000) [Κούλα]

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr   και την σελίδα Μουσικό Θέατρο για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθροΑνδρέας Μπάρκουλης 1936-2016
Επόμενο άρθροΜπέρτος Γιάννης

Σχετικές αναρτήσεις

Καλογερόπουλος Νίκος

Ο Νίκος Καλογερόπουλος (1952 - ) είναι Έλληνας ηθοποιός, σκηνοθέτης, σεναριογράφος, ποιητής και τραγουδοποιός.Είναι περισσότερο γνωστός για τον πρωταγωνιστικό του ρόλο, στη βραβευμένη ταινία...

Η χαρτορίχτρα 1967-1968

Η ταινία, "Η χαρτορίχτρα" προβλήθηκε τη σαιζόν 1967-1968 και έκοψε 319.844 εισιτήρια. Ήρθε στην 21η θέση ανάμεσα σε 99 ταινίες.Περίληψη της ταινίας, "Η χαρτορίχτρα"Ο...

20 γυναίκες κι’ εγώ (1973-1974)

Η ταινία, "20 γυναίκες κι' εγώ" προβλήθηκε τη σαιζόν 1973-1974 και έκοψε 129.099 εισιτήρια. Ήρθε στην 4η θέση σε 44 ταινίες.-Η ταινία αποτελεί κινηματογραφική...

Τελευταίες αναρτήσεις