27.7 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΜπατίστα Λουίζα

Σχετικές αναρτήσεις

Μπατίστα Λουίζα

Η Λουίζα Μπατίστα (Ελεούσα Λάππα) γεννήθηκε στη Λαμία το 1932. Ηθοποιός κυρίως του Μουσικού θεάτρου ενώ έπαιξε επίσης στον κινηματογράφο και την τηλεόραση.
Άρχισε την καριέρα της από τη Θεσσαλονίκη στα θέατρα “Χατζώκου” και “Στρατιωτικό”, μαζί με τον Κώστα Βουτσά την Κίτσα Παπαδοπούλου (Μαρινέλλα) και άλλους.
Το 1957 πήρε άδεια άσκησης επαγγέλματος ηθοποιού ως εξαιρετικό ταλέντο από την αρμόδια εκείνη την εποχή, επιτροπή του υπουργείου Πολιτισμού και εμφανίστηκε στο θέατρο “Περοκέ”.
Έπαιξε σε όλα τα μεγάλα θέατρα της Αθήνας, όπως Ακροπόλ, Παπαϊωάννου, Πάρκ και έλαβε μέρος σε μεγάλες περιοδείες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Φιλμογραφία
Η κυρά μας η μαμμή (1958)
Το κοροϊδάκι της δεσποινίδος (1960) [Λούσι]
Η Ρένα είναι «οφ-σάιντ» (1972
Ένα τανκς στο… κρεββάτι μου (1975)
Ο τρομοκράτης (1975)
Ο φαλακρός μαθητής (1979)
Τα παιδιά της πιάτσας (1979)
Ο Κώτσος στην Ε.Ο.Κ. (1980)
Πίσω πόρτα (2000) [Κούλα]

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr   και την σελίδα Μουσικό Θέατρο για τις πληροφορίες.

Σχετικές αναρτήσεις

Άγγελος

Πλοκή: Ο εραστής ενός νεαρού ομοφυλόφιλου τον σπρώχνει στην πορνεία και το έγκλημα.Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1982-1983 και έκοψε 297.461 εισιτήρια. Ήρθε...

Άγγελος με χειροπέδες

Πλοκή: Η Δάφνη είναι πλουσιοκόριτσο. Η σκληρή μητέρα της δεν της επιτρέπει να βλέπει τον φτωχό Πέτρο με τον οποίο η Δάφνη είναι ερωτευμένη....

Γαλάνη Τούλα

Η Τούλα Γαλάνη γεννήθηκε το 1949 στη Δράμα. Αναδείχθηκε Β΄Μις Ελλάς στα καλλιστεία του 1966 και σπούδασε χορό στη σχολή Γαλάνη. Ξεκίνησε με την αδελφή...

Τελευταίες αναρτήσεις