Αρμένης Φώτης

on

Ο Φώτης Αρμένης γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1952.
Σπούδασε θέατρο στη Δραματική Σχολή Πέλου Κατσέλη, απ’ όπου αποφοίτησε το 1977.
Δίδαξε Θέατρο σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στα Εκπαιδευτήρια ΔΟΥΚΑ επί σειρά ετών.
Επαινέθηκε για τις παραστάσεις που ανέβασε, από την κριτική επιτροπή των Πανελληνίων Αγώνων Μαθητικού Θεάτρου, τον Δήμο Ν. Ηρακλείου και τον Δήμο Πεύκης.
Ανέβασε παραστάσεις και οργάνωσε εκδηλώσεις σε πολιτιστικούς συλλόγους. Αναπληρωτής Προιστάμενος του Εποπτικού Συμβουλίου του Οργ. Συγγενικών Δικαιωμάτων των Ηθοποιών, “ΔΙΟΝΥΣΟΣ”. Σπουδαστής ακόμα, συμμετείχε στον εταιρικό θίασο “Ελεύθεροι Καλλιτέχνες”, με το έργο του Βασίλη Ρώτα, “Κολοκοτρώνης” και στο Ελληνικό χορόδραμα της Ραλλούς Μάνου στο Χορόδραμα, “Ορέστεια”. Εμφανίστηκε σε σήριαλ και σειρές όπως: “Βασίλησσα Αμαλία”, “Μικρές Αγγελίες”, “Χατζηεμμανουήλ”, “Χιλιοποδαρούσα” “Οι Φίλοι”, “Σταύρωση χωρίς ανάσταση”, “Το θέατρο στο βουνό”, “Ο δικός μας άνθρωπος”, “Αλέξιος Καλέργης”, “Η Γυναίκα στη Μονόπρακτη Κωμωδία”, “Καπνισμένος ουρανός”, “Η Οργή Των Θεών”, “Μπελάδες για δύο”, “Τμήμα Ηθών”, “Κάζα Ντι Μακαρόνι”, “Στον Ψυχίατρο”, “Χαμένη ‘Άνοιξη”, Σκονισμένα Σύννεφα”, “Ψίθυροι Καρδιάς”, “Καζαντζάκης”, “Άγγιγμα Ψυχής”, “Όταν ήλθαν οι Μέλισσες”, “Γ. Βιζυηνός”, “Ο θησαυρός της Αγγελίνας”, “Το κόκκινο δωμάτιο”, “Μαρία η άσχημη”, “Αγρια παιδιά”, και πολλά άλλα.

Φιλμογραφία
Γεύση από ηδονή (1975)
Αμαρτωλό τρίο (1975)
Η τρίτη επαφή στο σεξ (1976)
Απίθανοι αλλοιώτικοι κι ωραίοι…. (1982)
Και ο πρώτος ματάκιας (1982)
Καμικάζι τσαντάκιας (1982)
Τα σαϊνια (1982)
Το θέατρο στο βουνό (1985)
Ο κλοιός (1987)
Η εποχή των ασεβών (2000)
Μοιραία σχέση (2009)
Kame Koummando (2012)
Προηγούμενο άρθροΑργυρόπουλος Ξενοφών
Επόμενο άρθροΑρσένη-Βασιλειάδου Σοφία
Ελληνικός Κινηματογράφος Αρμένης Φώτης
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
57,775ΥποστηρικτέςΚάντε Like
8,906ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,081ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δείτε και αυτα

Γαβριηλίδης Απόλλων Αρμένης Φώτης

Γαβριηλίδης Απόλλων

Ο Απόλλων Γαβριηλίδης ήταν χορογράφος και χορευτής, παρτενέρ της Τούλας Δημητρίου . Πέθανε το 1966. Φιλμογραφία Ως ηθοποιός Ο θείος από τον Καναδά (1959) Σαν θέλει η...
Ορφανός Νίκος Αρμένης Φώτης

Ορφανός Νίκος

Παπούλια Εβελίνα Αρμένης Φώτης

Παπούλια Εβελίνα

Θεοφιλοπούλου Ελένη Αρμένης Φώτης

Θεοφιλοπούλου Ελένη