28.4 C
Athens
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Ήξερες ότι η Άννα Παναγιωτοπούλου…

Η Άννα Παναγιωτοπούλου ήταν Ελληνίδα ηθοποιός και...

Ποια ηθοποιός κάνει τις υψηλότερες τηλεθεάσεις με τις ταινίες της

Ο Χρήστος Κωνσταντίνου αποκαλύπτει ποια ηθοποιός της...

Ελένη Προκοπίου: Ο επίγειος παράδεισος της στο Ξυλόκαστρο

Στο πανέμορφο Ξυλόκαστρο και κυριολεκτικά πάνω στο...
ΑρχικήHθοποιοίΓιάννης Κανδήλας 1932-1988

Σχετικές αναρτήσεις

Γιάννης Κανδήλας 1932-1988

- Advertisement -

Ο Γιάννης Κανδήλας γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1932 και ήταν Έλληνας ηθοποιός, σεναριογράφος και θεατρικός συγγραφέας.

Σπούδασε θέατρο στη δραματική σχολή του Δημήτρη Ροντήρη. Την περίοδο της στρατιωτικής θητείας του παρουσίασε εκπομπές λόγου στην ΕΡΤ Καβάλας, τότε Στρατιωτικό Ραδιοφωνικό Σταθμό Καβάλας σε συνεργασία με τις μετέπειτα ηθοποιούς Βούλα Αβραμίδου και Βέτα Προέδρου.

kandilias giannis
Από τα γυρίσματα της σειράς, “Οι φρουροί της Αχαίας” το 1981. Ανάμεσα στην Κοραλία Καράντη και την Όλγα Πολίτου διακρίνεται ο ηθοποιός,σεναριογράφος και συγγραφέας Γιάννης Κανδήλας.

Στον κινηματογράφο εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη ταινία, ”Η Δούκισσα της Πλακεντίας” της Μαρίας Πλυτά το 1956 όπου ερμήνευσε το ρόλο του πρίγκιπα ‘Οθωνα.

Aπό τους πρώτους πρωταγωνιστικούς ρόλους που έχει ερμηνεύσει στο θέατρο ήταν ο ρόλος του Φον Δημητράκη στο ομώνυμο έργο του Δημήτρη Ψαθά, το 1958.

Έπαιξε στο θέατρο,στο ραδιόφωνο και στον κινηματογράφο. Διασκεύασε βιβλία λογοτεχνίας για την τηλεόραση. Έγραψε σενάρια για σήριαλ, για το ραδιόφωνο, για τον κινηματογράφο και θεατρικά έργα. Έμενε στον Υμηττό και πέθανε από καρκίνο του ύπατος, το 1988.

Γιάννης Κανδήλας: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1955Η Δούκισσα της Πλακεντίας και ο Λήσταρχος Μπιμπίσης 
1961Επικίνδυνη αποστολή 
1964Η Κύπρος στις φλόγες 
1966Προξενήτρα πράκτωρ 017
1967Άδικη κατάρα 
1967Ο Λαμπίρης εναντίον των παρανόμων 
1968Θύελλα στο σπίτι των ανέμων 
1968Μεγάλες αγάπες 
1969Αδυναμίες 
1969Η ώρα της αλήθειας 
ΈτοςΤίτλος ταινίας
1970Δεν υπάρχουν λιποτάκτες 
1970Μάρθα η γυναίκα του πόνου 
1970Μια γυναίκα στην αντίσταση 
1970Στη μάχη της Κρήτης 
1970Το μεθύσι της σάρκας 
1970Υπολοχαγός Νατάσσα 
1971Επιχείρησις Κράιπε: Ο τάφος του Γ’ Ράιχ 
1971Ζωή χωρίς χαμόγελο 
1972Αιχμάλωτοι του μίσους 
1972Η Αμαρτία της Ομορφιάς 
1972Η Ρένα είναι όφ-σάιντ 
1972Μέρες του ’36
1972Οι απάνθρωποι 
1974Παύλος Μελάς 
1974Τα λεονταράκια 
1975Δολοφονήστε τον Μακάριο 
1975Συνωμοσία στη Μεσόγειο 
1975Τα χρώματα της ίριδος 
1976Έξι διεστραμμένες ζητούν δολοφόνο 
1976Επαγγελματίες ρεμάλια 
1976Καυτές διακοπές 
1982Παγίδα στην Ελλάδα 
1982Το αίμα των αγαλμάτων 
1983Η κόντρα 
ΈτοςΤίτλος σειράςΚανάλι
1973|1973Βίβα Κατερίνα ΥΕΝΕΔ
1973|1973Επικίνδυνα βήματα ΥΕΝΕΔ
1975|1975Βασίλισσα Αμαλία ΕΙΡΤ
1975|1975Μενεξεδένια πολιτεία ΕΙΡΤ
1976|1976Γιούγκερμαν ΥΕΝΕΔ
1976|1976Λέσχη μυστηρίου: Τελευταία ειδοποίηση ΕΡΤ
1978|1978Έξοδος κινδύνου ΕΡΤ
1979|1979Συνταγματάρχης Λιάπκιν ΥΕΝΕΔ 
1981|1981Μαρία Πάρνη ΕΡΤ
1981|1981Οι Φρουροί της Αχαΐας ΕΡΤ
1983|1983Η Κάθοδος ΕΡΤ
1983|1983Η κυρία Ντορεμί ΕΡΤ
1983|1983Ιστορία γραμμένη με νότες ΕΡΤ
1983|1983Ουράνιο τόξο ΕΡΤ
1985|1985Η Εξαφάνιση του Τζων Αυλακιώτη ΕΡΤ
1986|1986Οι άνθρωποι που μας μοιάζουν ΕΡΤ
1987|1987Κερένια Κούκλα ΕΡΤ2
1988|1988Για μια καινούργια ζωή ΕΤ2

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

7 υπέροχοι γκαφατζήδες 1987-1988

Η ταινία, “7 υπέροχοι γκαφατζήδες” προβλήθηκε τη σαιζόν 1987-1988.Η Αγλαΐα Καραβέλα εμφανίζεται ως Ίτσα Καραβέλα.Περίληψη της ταινίας, "7 υπέροχοι γκαφατζήδες"Οι 7 υπέροχοι είναι μια...

Μιχάλης Μουστάκας 1956-

Ο ηθοποιός Μιχάλης Μουστάκας γεννήθηκε στη Κύπρο το 1956 και είχε θείο το "μεγάλο" ηθοποιό, Σωτήρη Μουστάκα ενώ έχει ξαδέρφη την, επίσης ηθοποιό, Αλεξία...

Κώστας Χατζηχρήστος 1921-2001

Ο Κώστας Χατζηχρήστος ήταν δημοφιλής κωμικός ηθοποιός, ο πιο αγαπητός και διάσημος «βλάχος» του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου. Το όνομά του συνδέθηκε με τη...

Τελευταίες αναρτήσεις