29.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024

Νίκος Σταυρίδης: Το μεγάλο του παράπονο

Ο Νίκος Σταυρίδης ήταν ένας σπουδαίος κωμικός...

Το ανθρωπάκι: Αχ βρε Κική τι με κάμεις

"Το ανθρωπάκι" είναι μία από τις αγαπημένες...
ΑρχικήHθοποιοίΘάνος Κανέλλης 1931-2017

Σχετικές αναρτήσεις

Θάνος Κανέλλης 1931-2017

- Advertisement -

Ο Θάνος Κανέλλης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1931 και σπούδασε στο Ωδείο Θεσσαλονίκης και στη Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν, από όπου αποφοίτησε το 1958.

Πριν ασχοληθεί με το θέατρο υπήρξε εκφωνητής στο Ραδιοφωνικό Σταθμό Ενόπλων Δυνάμεων Θεσσαλονίκης.
Σκηνοθέτησε παραστάσεις στην αρχή της σταδιοδρομίας του.

Την περίοδο της Δικτατορίας ανέπτυξε πολιτική δραστηριότητα κατά του τότε καθεστώτος.

Ως μέλος του Σ.Ε.Η. ασχολήθηκε με τα συνδικαλιστικά προβλήματα του κλάδου του και υπήρξε για τέσσερα χρόνια μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Σ.Ε.Η.

ΟΘάνος Κανέλλης έφυγε από τη ζωή στις 13 Οκτωβρίου 2017.

Θάνος Κανέλλης:Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1961Για σένα την αγάπη μου
1962Πολιορκία
1966Η 7η ημέρα της δημιουργίας
1966Ο άνθρωπος που γύρισε από τον πόνο
1966Εμείς οι αμαρτωλοί
1966Ο κατατρεγμένος
1966Καταιγίδα
1967Κάποτε κλαίνε και οι δυνατοί
1967Δακρυσμένα μάτια
1967Άδικη κατάρα
1968Ξεριζωμένη γενιά
1968Τα ψίχουλα του κόσμου
1968Ταπεινός και καταφρονεμένος
1969Για την τιμή και για τον έρωτα
1969Φοβάται ο Γιάννης το θεριό
1969Φτωχογειτονιά αγάπη μου
1971Ο αήττητος

Ευχαριστούμε πολύ το greekactor.blogspot.com για τις πληροφορίες.

- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Ηλίας Λογοθέτης 1939-2024

Ο Ηλίας Λογοθέτης ήταν Έλληνας ηθοποιός. Γεννήθηκε στις 15 Απριλίου 1939 και μεγάλωσε στη Λευκάδα. Δεν σκεφτόταν να ακολουθήσει την υποκριτική, καθώς ελκυόταν περισσότερο...

Μεντής Κώστας

Γεννήθηκε στην Αμφιλοχία το 1913. Ηθοποιός (κωμικός «τυπίστας») αδελφός του Σπήλιου Μεντή.Μεταξύ άλλων, πήρε μέρος σε μουσικά έργα και επιθεωρήσεις, συνεργαζόμενος με γνωστούς πρωταγωνιστές...

Ανέστης Βλάχος 1934-2021

Ο Ανέστης Βλάχος γεννήθηκε στις 07 Φεβρουαρίου του 1934 στη Προσοτσάνη Δράμας και σπούδασε στη Σχολή Κινηματογράφου Λ.Σταυράκου. Ήταν Έλληνας ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου...

Τελευταίες αναρτήσεις