18.9 C
Athens
Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Ελένη Προκοπίου: Ο επίγειος παράδεισος της στο Ξυλόκαστρο

Στο πανέμορφο Ξυλόκαστρο και κυριολεκτικά πάνω στο...

Ήξερες ότι ο Θόδωρος Κατσαδράμης…

Ο Θόδωρος Κατσαδράμης γεννήθηκε στη Δόξα Αρκαδίας...

Έφυγε από τη ζωή ο Θόδωρος Κατσαδράμης

Δυστυχώς άλλη μία απώλεια για τον καλλιτεχνικό...
ΑρχικήHθοποιοίΓιάννης Μπέρτος 1903 - Άγνωστο

Σχετικές αναρτήσεις

Γιάννης Μπέρτος 1903 – Άγνωστο

- Advertisement -

Ο Γιάννης Μπέρτος γεννήθηκε το 1903 και ήταν Έλληνας ηθοποιός.

Στις δεκαετίες του ’50, ’60 και ’70, έλαβε μέρος σε πολλούς θιάσους, θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές ταινίες.

Ηθοποιός πρόζας και μουσικών θιάσων. Αναφέρεται η συμμετοχή του στις οπερέτες: «Τα μυστικά του χαρεμιού» (1932, Θίασος Αλ. Αρντάτωφ) και «Κορίτσια της παντρειάς» (του Θ. Σακελλαρίδη, Θίασος Γ. Ξύδη). Αδελφή του ήταν η ηθοποιός Αλεξάνδρα Δέλτα-Μπέρτου.

Εμφανίζεται επίσης ως Ιωάννης Μπέρτος, έχει εμφανιστεί και ως Jani Bertos ενώ στην Γαλλικής, Ελληνικής και Αμερικανικής παραγωγής κινηματογραφική ταινία, “Φαίδρα” (Phaedra) του 1962 εμφανίζεται ως Yannis Bertos.

Ήταν μέλος του Σ.Ε.Η. από το 1927. Είναι άγνωστη η ημερομηνία του θανάτου του.

Γιάννης Μπέρτος: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1957Το αμαξάκι 
1958Το μυστικό της κατηγορούμενης 
1959Το Ξύλο Βγήκε Απ’ τον Παράδεισο 
1959Στην Κύπρο άρχισε η αγάπη μας 
ΈτοςΤίτλος ταινίας
1960Έγκλημα στο Κολωνάκι 
1960Αγαπούλα μου 
1960Το Κλωτσοσκούφι 
1961Ζητείται ψεύτης 
1959Καπετάνιος για κλάματα 
1961Καραγκούνα 
1961Κατήφορος 
1962Phaedra 
1962Έγκλημα στην Ομόνοια 
1962Ήρθες αργά 
1962Μην είδατε τον Παναή 
1962Ο γαμπρός μου, ο δικηγόρος
1962Οι άσσοι της τράκας 
1962Πεζοδρόμιο 
1962Πρέπει να Ζήσεις Τίμια 
1962Φτωχοί κομπιναδόροι 
1963Αμαρτίες γονέων 
1963Ανάμεσα σε δυο αγάπες 
1963Είναι σκληρός ο χωρισμός 
1963Η καρδιά της μάνας 
1963Μάνα γιατί με γέννησες 
1963Ο δρόμος με τα κόκκινα φώτα 
1964Αυτοί που ξέχασαν το Θεό 
1964Η χαρτοπαίχτρα 
1964Φεύγω με πίκρα στα ξένα 
1965Εγκατάλειψη 
1966Ένοχοι 
1966Κλεμμένη αγάπη 
1967Δάκρυα οργής 

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Τάκης Σπυριδάκης 1958-2019

Ο Τάκης Σπυριδάκης γεννήθηκε στην Αίγινα στις 04 Φεβρουαρίου 1958 και μεγάλωσε στον Πειραιά, όπου πήγε και σχολείο. Εργάστηκε από μικρός σε διάφορες δουλειές...

Γιάννης Βόγλης 1937-2016

Ο Γιάννης Βόγλης ήταν Έλληνας ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, από τους σπουδαιότερους της γενιάς του.Ο Ιωάννης Γκόγκλης, όπως ήταν το...

Αναστασιάδης Αλέκος

Φιλμογραφία Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται (1953) Το κλειδί της ευτυχίας(1953) Ο Φαταούλας (1952) Ο πύργος των ιπποτών (1952) Μια νύχτα στον Παράδεισο (1951) Τα τέσσερα σκαλοπάτια (1951) Ο μεθύστακας...

Τελευταίες αναρτήσεις