32.3 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΡουμπίνη Ασδραγάνη

Σχετικές αναρτήσεις

Ρουμπίνη Ασδραγάνη

Ρουμπίνη Ασδραγάνη ή Αστραγάνη ήταν η πρώτη κομπάρσα (ίσως περνάει και τον Σπύρο Γουριώτη) σε συμμετοχές στον ελληνικό κινηματογράφο. Υπολογίζουμε ότι έχει συμμετοχή σε 195-200 ταινίες.

Πρέπει να είχε γεννηθεί μεταξύ 1915 και 1920. Πέθανε τον Ιούλιο του 2000, σε ένα γηροκομείο του Πύργου, όπου ζούσε με την αδελφή της που πέθανε κι αυτή το ίδιο έτος. Είχαν μεγάλη περιουσία.

Ρουμπίνη Ασδραγάνη: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1962Το ταξίδι
1963Αυτό το κάτι άλλο
1963Αφοσίωση
1963Ένα κορίτσι για δυο
1963Ίλιγγος
1963Ο τρελάρας
1963Ο Ιππόλυτος και το βιολί του
1963Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης
1963Τα κόκκινα φανάρια
1963Τερέζα
1963Το γέλιο βγήκε απ΄τον Παράδεισο
1963Η βαλίτσα με το πτώμα
1963Το μεγάλο μυστικό
1963Το τυχερό πανταλόνι
1964Άλλος για το εκατομμύριο
1964Αν έχεις τύχη
1964Δεσποινίς διευθυντής
1964Η σωφερίνα
1964Η χαρτοπαίχτρα
1964Ένας μεγάλος έρωτας
1964Κάτι να καίει
1964Λόλα
1964Μας ενώνει ο πόνος
1964Μια εβδομάδα στον Παράδεισο
1964Ο εμίρης και ο κακομοίρης
1964Δις διευθυντής
1964Κραυγή
1964Ο λαγοπόδαρος
1964Όταν η μοίρα προστάζει
1964Ο τελευταίος πειρασμός
1965Βάνα
1965Άγγελοι χωρίς φτερά
1965Δεν μπορούν να μας χωρίσουν
1965Ενώνει ο πόνος δυο καρδιές
1965Επιστροφή
1965Η δε γυνή να φοβήται τον άντρα
1965Η πικραγαπημένη
1965Ιστορία μιας ζωής
1965Μπετόβεν και μπουζούκι
1965Ξαναγύρισε κοντά μου
1965Οι αδίστακτοι
1965Όχι κύριε Τζόνσον
1965Ρημαγμένο σπίτι
1965Τα δίκτυα της ντροπής
1965Το θαύμα της Μεγαλόχαρης
1965Υπάρχει και φιλότιμο
1966Αγάπη που δε σβήνει ο χρόνος
1966Αδικία
1966Άνθρωπος για όλες τις δουλειές
1966Διπλοπεννιές
1966Δοσατζού επιχείρηση γαμπρός
1966Η αρτίστα
1966Η βουλευτίνα
1966Η έβδομη ημέρα της δημιουργίας
1966Η κόρη μου η σοσιαλίστρια
1966Ησαία χόρευε
1966Μια γυναίκα κατηγορείται
1966Να ζει κανείς ή να μη ζει;
1966Ντάμα σπαθί
1966Ο αδελφός μου ο λόρδος
1966Ο κατατρεγμένος
1966Οι κυρίες της αυλής
1966Ο Μελέτης στην Άμεσο Δράση
1966Ο ξυπόλητος πρίγκηψ
1966Ο φόβος
1966Παράνομοι πόθοι
1966Ραντεβού στον αέρα
1966Το μυστικό μιας μητέρας
1966Φίφης ο αχτύπητος
1966Χαμένη ευτυχία
1967Άδικη κατάρα
1967Αντίζηλοι
1967Από τα Ιεροσόλυμα με αγάπη
1967Από λαχτάρα σε λαχτάρα
1967Εκείνος κι εκείνη
1967Ένας απένταρος λεφτάς
1967Ένα κορίτσι αλλιώτικο από τα άλλα
1967Η χαρτορίχτρα
1967Καλώς ήλθε το δολάριο
1967Κατάρα είναι ο χωρισμός
1967Κοντσέρτο για πολυβόλα
1967Ο γαμπρός μου ο προικοθήρας
1967Ο εμποράκος
1967Οι αντίζηλοι
1967Ο κόσμος τρελάθηκε
1967Πατέρα κάτσε φρόνιμα
1967Πυρετός στην άσφαλτο
1967Τα δολλάρια της Ασπασίας
1967Το πιο λαμπρό αστέρι
1968Για μια τρύπια δραχμή
1968Για ποιον χτυπά η κουδούνα
1968Γοργόνες και μάγκες
1968Δόκτωρ Ζιβέγγος
1968Η αγάπη μας
1968Η Αθήνα μετά τα μεσάνυχτα
1968Η ζηλιάρα
1968Η λεωφόρος του μίσους
1968Θύελλα στο σπίτι των ανέμων
1968Και οι πέντε ήταν κολασμένες
1968Καπετάν φάντης μπαστούνι
1968Ξεριζωμένη γενιά
1968Ο γίγας της Κυψέλης
1968Οι μνηστήρες της Πηνελόπης
1968Ο Μικές παντρεύεται
1968Ο παλιάτσος
1968Ο πεθερόπληκτος
1968Ο πιο καλός ο μαθητής
1968Ορκίζομαι είμαι αθώα
1968Ο τυχεράκιας
1968Πολύ αργά για δάκρυα
1968Ραντεβού με μια άγνωστη
1968Το κορίτσι του λούνα παρκ
1968Το πιο λαμπρό μπουζούκι
1969Αλτ και σ΄έφαγα
1969Γυμνοί στο δρόμο
1969Ένα ασύλληπτο κορόιδο
1969Ένας άφραγκος Ωνάσης
1969Ζαβολιές
1969Η αρχόντισσα της κουζίνας
1969Η νεράιδα και το παλικάρι
1969Η οργή του αδικημένου
1969Ησαία μη χορεύεις
1969Η σφραγίδα του Θεού
1969Η ωραία του κουρέα
1969Ληστεία στην Αθήνα
1969Ξύπνα καημένε Περικλή
1969Ο άνθρωπος της καρπαζιάς
1969Ο θαυματοποιός
1969Ο μπλοφατζής
1969Ο πρόσφυγας
1969Όταν η πόλις πεθαίνη
1969Όχι
1969Πεθαίνω κάθε ξημέρωμα
1969Στον ίλιγγο της ζωής
1969Τα δυο πόδια σ΄ένα παπούτσι
1969Το ανθρωπάκι
1969Το αφεντικό μου ήταν κορόιδο
1969Το…θύμα
ΈτοςΤίτλος ταινίας
1970Εγώ ρεζίλεψα τον Χίτλερ
1970Η ασιστοκράτισσα κι ο αλήτης
1970Η λιτανεία των ηρώων
1970Η θεία μου η χίπισσα
1970Νατάσα
1970Ο αχτύπητος χτυπήθηκε
1970Ο δασκαλάκος ήταν λεβεντιά
1970Οι γενναίοι του βορρά
1970Ο νάνος και οι 7 Χιονάτες
1970Ο τελευταίος των κομιτατζήδων
1970Ο τρελός της πλατείας Αγάμων
1970Που πας χωρίς αγάπη
1970Υπολοχαγός Νατάσα
1971Αγάπησα μια πολυθρόνα
1971Ένα αγόρι αλλιώτικο απ΄τα άλλα
1971Εγωιστές
1971Η ιδιωτική μου ζωή
1971Η λεωφόρος του μίσους
1971Ζητείται επειγόντως γαμπρός
1971Καταναλωτική κοινωνία
1971Μαντώ Μαυρογένους
1971Μαριχουάνα στοπ
1971Μια γυναίκα μια αγάπη μια ζωή
1971Μια ελληνίδα στο χαρέμι
1971Οι αμαρτωλοί
1971Οι τελευταίοι του Ρούπελ
1971Ο Μανωλιός ξαναχτυπά
1971Ο φαφλατάς
1971Της ζήλειας τα καμώματα
1971Τι έκανες στο πόλεμο Θανάση
1972Αέρα Αέρα Αέρα(
1972Αντάρτες των πόλεων
1972Απ΄τ΄αλώνια στα σαλόνια
1972Η Αλίκη δικτάτωρ
1972Η προεδρίνα
1972Η Ρένα είναι οφσάιντ
1972Ο εχθρός του λαού
1972Ναι μεν αλλά
1972Ο άνθρωπος που έσπαγε πλάκα
1972Ο αντιφασίστας
1972Υβ!…Υβ!!! Ο Μανωλιός παίζει μπάλα
1973Η γυναικοκρατία
1973Η Μαρία της σιωπής
1973Ο άνθρωπος που έτρεχε πολύ
1973Ο τσαρλατάνος
1973Ιωάννης ο βίαιος
1973Τα χρόνια της οργής
1975Οι βάσεις και η Βασούλα
1975Τα χρώματα της ίριδας
1976Επικίνδυνη νύχτα
1979Ο παλαβός κόσμος του Θανάση

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες

Προηγούμενο άρθροΚίττυ Αρσένη 1935-2013
Επόμενο άρθροΠαναγιώτης Ασημάκης

Σχετικές αναρτήσεις

Μαίρη Αρώνη 1916-1992

Η Μαίρη Αρώνη, με πραγματικό όνομα Μαρία Αρβανίτη, ήταν από τις πλέον εκλεκτές και δημοφιλείς ηθοποιούς του ελληνικού θεάτρου, με αστείρευτο ταμπεραμέντο, μοναδική τεχνική...

Μελίνα Μερκούρη 1920-1994

Η Μελίνα Μερκούρη υπήρξε η απόλυτη ελληνίδα σταρ του κινηματογράφου με διεθνή ακτινοβολία. Χαρισματική καλλιτέχνιδα με ισχυρή προσωπικότητα απέκτησε μεγάλη φήμη όχι μόνο ως...

Αναστασία Διβόλη

Η Αναστασία Διβόλη ήταν κομπάρσα και την βρήκαμε σε 96 ταινίες. Αναστασία Διβόλη: Φιλμογραφία 1960-19691970-1985 ΈτοςΤίτλος ταινίας1963Ο φίλος μου ο Λευτεράκης1964Ο Αριστείδης και τα κορίτσια του1964Νυχτοπερπατήματα1965Το νησί...

Τελευταίες αναρτήσεις