12.6 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΗλέκτρα Καλαμίδου 1916-

Σχετικές αναρτήσεις

Ηλέκτρα Καλαμίδου 1916-

Η Ηλέκτρα Καλαμίδου με μόλις 10 ταινίες στο ενεργητικό της άφησε το στίγμα της στον Ελληνικό κινηματογράφο.

Γεννήθηκε το 1916 στην Καβάλα και 18 ετών απέκτησε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Ηλέκτρα Καλαμίδου 1916-
Ηλέκτρα Καλαμίδου, Μάρθα Καραγιάννη και Γιάννης Γκιωνάκης.

Στη συνέχεια συμμετείχε σε πλήθος θεατρικών παραστάσεων, ενώ το 1961 έκανε και το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο στην λογοκριμένη ταινία, “Συνοικία το όνειρο” σε σκηνοθεσία, Αλέκου Αλεξανδράκη με τον οποίο ξανασυνεργάστηκε το 1968 στην μεγάλη επιτυχία της Φίνος Φιλμ, “Μια ιταλίδα απ’ την Κυψέλη” όπου υποδύθηκε την μητέρα του.

Τελευταία της εμφάνιση στην μεγάλη οθόνη ήταν το 1969 στην “Ωραία του κουρέα” στο πλάι του Γιάννη Γκιωνάκη και της Μάρθας Καραγιάννη.

Ήταν σύζυγος του Νίκου Σαραντόπουλου.
Από τα μέσα της δεκαετίας του ’70 αποσύρθηκε κι από το θέατρο και λίγα χρόνια αργότερα έφυγε απ’ τη ζωή.

Στην εγκυκλοπαίδεια του Θόδωρου Έξαρχου δεν αναφέρεται χρονολογία θανάτου.

Ηλέκτρα Καλαμίδου: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1961Συνοικία το όνειρο
1962Το πιθάρι
1962Θρίαμβος
1964Ορφανή στους πέντε δρόμους
1964Με λύγισε η φτώχεια
1965Η Εύα δεν αμάρτησε
1965Ξαναγύρισε κοντά μου
1967Ο πουλημένος άνθρωπος
1968Μια Ιταλίδα απ’ τη Κυψέλη
1969Η ωραία του κουρέα

Του Χρήστου Κωνσταντίνου.
Facebook: Xristos Konstantinou
Instagram: xristoskp

Πληροφορίες από το greekactor.blogspot.com

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Μπέτυ Λιβανού 1951-

Η Μπέτυ Λιβανού γεννήθηκε στην Αθήνα στις 09 Ιανουαρίου του 1951 και το πραγματικό της όνομα είναι Δέσποινα Τράτα. Κομψή, αεράτη και καλή ηθοποιός...

Άννα Βενέτη 1937-2014

Η Άννα Βενέτη ήταν ηθοποιός και σκηνοθέτης. Γεννήθηκε το 1937. Ήταν βοηθός σκηνοθέτη σε 10 παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου από το 1985 έως και...

Παΐζη Αλέκα

Η Αλέκα Παΐζη ήταν Ελληνίδα ηθοποιός. Γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης το 1919 (η μητέρα της είχε καταγωγή από τα Σφακιά) και σπούδασε στη...

Τελευταίες αναρτήσεις