Ελληνικός Κινηματογράφος Καλαμίδου Ηλέκτρα
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΚακαβούλη Ειρήνη
Επόμενο άρθροΚαλαντζής Σάββας

Τυχαία Αρθρα

Παύλος Ευαγγελόπουλος

Ο Παύλος Ευαγγελόπουλος γεννήθηκε στο Κέδρος της Καρδίτσας στις 15 Ιανουαρίου του 1962 και είναι Έλληνας ηθοποιός του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και του θεάτρου. Αποτέλεσε...

Χάρρυ Κλυνν

Ο Χάρρυ Κλυνν γεννήθηκε στη Καλαμαριά, στις 7 Μαΐου 1940 και το πραγματικό του όνομα ήταν, Βασίλης Τριανταφυλλίδης. Ήταν Έλληνας κωμικός και σατιρικός ηθοποιός,...

Καλαμίδου Ηλέκτρα

Με μόλις 10 ταινίες στο ενεργητικό της η σπουδαία, Ηλέκτρα Καλαμίδου άφησε το στίγμα της στον Ελληνικό κινηματογράφο.
Γεννήθηκε το 1916 στην Καβάλα και 18 ετών απέκτησε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.
Στη συνέχεια συμμετείχε σε πλήθος θεατρικών παραστάσεων, ενώ το 1961 έκανε και το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο στην λογοκριμένη ταινία, “Συνοικία το όνειρο” σε σκηνοθεσία, Αλέκου Αλεξανδράκη με τον οποίο ξανασυνεργάστηκε το 1968 στην μεγάλη επιτυχία της Φίνος Φιλμ, “Μια ιταλίδα απ’ την Κυψέλη” όπου υποδύθηκε την μητέρα του. Τελευταία της εμφάνιση στην μεγάλη οθόνη ήταν το 1969 στην “Ωραία του κουρέα” στο πλάι του Γιάννη Γκιωνάκη και της Μάρθας Καραγιάννη.
Ήταν σύζυγος του Νίκου Σαραντόπουλου.
Από τα μέσα της δεκαετίας του ’70 αποσύρθηκε κι από το θέατρο και λίγα χρόνια αργότερα έφυγε απ’ τη ζωή.

Διαβάστε επίσης: 25 Εξώφυλλα Του Περιοδικού, Ραδιοπρόγραμμα (1952 – 1955)
Φιλμογραφία
Η ωραία του κουρέα (1969) [θεία Σαπφούς]
Μια Ιταλίδα απ’ τη Κυψέλη (1968) [Ρορό (Αργυρώ)]
Ο πουλημένος άνθρωπος (1967)
Η Εύα δεν… αμάρτησε (1965) [Κλεοπάτρα]
Ξαναγύρισε κοντά μου (1965) [Λιάνα Λαζαρίδη-μητέρα Δημήτρη Μαυράκη]
Ορφανή στους πέντε δρόμους (1964)
Με λύγισε η φτώχεια (1964)
Το πιθάρι (1962) [Λουκία]
Θρίαμβος (1962)
Συνοικία το “όνειρο” (1961)
Του Χρήστου Κωνσταντίνου.
Facebook: Xristos Konstantinou
Instagram: xristoskp

Πληροφορίες από το greekactor.blogspot.com

www.ellinikoskinimatografos.gr

Similar Articles

Αρθρα

Κουίζ Ελληνικού Κινηματογράφου Μέρος 652ο

Τις ερωτήσεις επιμελήθηκε o δημοσιογράφος, Χρήστος Κωνσταντίνου.Facebook: Xristos KonstantinouInstagram: xristoskp Για περισσότερα κουίζ πατήστε εδώ. Κουίζ Ελληνικού Κινηματογράφου Μέρος 652ο

Κουίζ Ελληνικού Κινηματογράφου Μέρος 654ο

Τις ερωτήσεις επιμελήθηκε o δημοσιογράφος, Χρήστος Κωνσταντίνου.Facebook: Xristos KonstantinouInstagram: xristoskp Για περισσότερα κουίζ πατήστε εδώ. Κουίζ Ελληνικού Κινηματογράφου Μέρος 654ο

Βασίλης Τσιτσάνης

Ο Βασίλης Τσιτσάνης γεννήθηκε στα Τρίκαλα της Θεσσαλίας στις 18 Ιανουαρίου 1915 και ήταν συνθέτης, στιχουργός, δεξιοτέχνης του μπουζουκιού και τραγουδιστής από τις σημαντικότερες...