32.1 C
Athens
Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήHθοποιοίΗλέκτρα Καλαμίδου 1916-άγνωστο

Σχετικές αναρτήσεις

Ηλέκτρα Καλαμίδου 1916-άγνωστο

- Advertisement -

ΗΗλέκτρα Καλαμίδου με μόλις 10 ταινίες στο ενεργητικό της άφησε το στίγμα της στον Ελληνικό κινηματογράφο.

Γεννήθηκε το 1916 στην Καβάλα και 18 ετών απέκτησε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Ηλέκτρα Καλαμίδου 1916-άγνωστο
Ηλέκτρα Καλαμίδου, Μάρθα Καραγιάννη και Γιάννης Γκιωνάκης.

Στη συνέχεια συμμετείχε σε πλήθος θεατρικών παραστάσεων, ενώ το 1961 έκανε και το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο στην λογοκριμένη ταινία, “Συνοικία το όνειρο” σε σκηνοθεσία, Αλέκου Αλεξανδράκη με τον οποίο ξανασυνεργάστηκε το 1968 στην μεγάλη επιτυχία της Φίνος Φιλμ, “Μια ιταλίδα απ’ την Κυψέλη” όπου υποδύθηκε την μητέρα του.

Τελευταία της εμφάνιση στην μεγάλη οθόνη ήταν το 1969 στην “Ωραία του κουρέα” στο πλάι του Γιάννη Γκιωνάκη και της Μάρθας Καραγιάννη.

Ήταν σύζυγος του Νίκου Σαραντόπουλου.
Από τα μέσα της δεκαετίας του ’70 αποσύρθηκε κι από το θέατρο και λίγα χρόνια αργότερα έφυγε απ’ τη ζωή.

Στην εγκυκλοπαίδεια του Θόδωρου Έξαρχου δεν αναφέρεται χρονολογία θανάτου.

Ηλέκτρα Καλαμίδου: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1961Συνοικία το όνειρο
1962Το πιθάρι
1962Θρίαμβος
1964Ορφανή στους πέντε δρόμους
1964Με λύγισε η φτώχεια
1965Η Εύα δεν αμάρτησε
1965Ξαναγύρισε κοντά μου
1967Ο πουλημένος άνθρωπος
1968Μια Ιταλίδα απ’ τη Κυψέλη
1969Η ωραία του κουρέα

Του Χρήστου Κωνσταντίνου.
Facebook: Xristos Konstantinou
Instagram: xristoskp

Πληροφορίες από το greekactor.blogspot.com

- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Φραγκίσκος Μανέλλης 1909-1978

Ο Φραγκίσκος Μανέλλης γεννήθηκε στην Αδριανούπολη της Ανατολικής Θράκης το 1909 και γόνος ιταλικής οικογένειας εγκατεστημένης στην πόλη αυτή. Ηθοποιός τής μουσικής σκηνής από...

Χριστίνα Δελαβίνια

Η Χριστίνα Δελαβίνια γεννήθηκε στην Αθήνα στις 20 Ιουνίου και αποφοίτησε από τη Δραματική σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη το 1970.Χριστίνα Δελαβίνια: ΦιλμογραφίαΌχι (1969)Λιτανεία των...

Αγγελική Καπελλάρη 1928-2013

Η Αγγελική Καπελλάρη (Αγγέλικα Καπελαρή) γεννήθηκε στην Αθήνα το 1928 (αλλού αναφέρεται το 1929). Σπούδασε στη Δραματική σχολή του Κάρολου Κουν.Έπαιξε σε...

Τελευταίες αναρτήσεις