Καλαμίδου Ηλέκτρα

on

Με μόλις 10 ταινίες στο ενεργητικό της η σπουδαία, Ηλέκτρα Καλαμίδου άφησε το στίγμα της στον Ελληνικό κινηματογράφο.
Γεννήθηκε το 1916 στην Καβάλα και 18 ετών απέκτησε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.
Στη συνέχεια συμμετείχε σε πλήθος θεατρικών παραστάσεων, ενώ το 1961 έκανε και το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο στην λογοκριμένη ταινία, “Συνοικία το όνειρο” σε σκηνοθεσία, Αλέκου Αλεξανδράκη με τον οποίο ξανασυνεργάστηκε το 1968 στην μεγάλη επιτυχία της Φίνος Φιλμ, “Μια ιταλίδα απ’ την Κυψέλη” όπου υποδύθηκε την μητέρα του. Τελευταία της εμφάνιση στην μεγάλη οθόνη ήταν το 1969 στην “Ωραία του κουρέα” στο πλάι του Γιάννη Γκιωνάκη και της Μάρθας Καραγιάννη.
Ήταν σύζυγος του Νίκου Σαραντόπουλου.
Από τα μέσα της δεκαετίας του ’70 αποσύρθηκε κι από το θέατρο και λίγα χρόνια αργότερα έφυγε απ’ τη ζωή.

Διαβάστε επίσης: 25 Εξώφυλλα Του Περιοδικού, Ραδιοπρόγραμμα (1952 – 1955)
Φιλμογραφία
Η ωραία του κουρέα (1969) [θεία Σαπφούς]
Μια Ιταλίδα απ’ τη Κυψέλη (1968) [Ρορό (Αργυρώ)]
Ο πουλημένος άνθρωπος (1967)
Η Εύα δεν… αμάρτησε (1965) [Κλεοπάτρα]
Ξαναγύρισε κοντά μου (1965) [Λιάνα Λαζαρίδη-μητέρα Δημήτρη Μαυράκη]
Ορφανή στους πέντε δρόμους (1964)
Με λύγισε η φτώχεια (1964)
Το πιθάρι (1962) [Λουκία]
Θρίαμβος (1962)
Συνοικία το “όνειρο” (1961)
Του Χρήστου Κωνσταντίνου.
Facebook: Xristos Konstantinou
Instagram: xristoskp

Πληροφορίες από το greekactor.blogspot.com

www.ellinikoskinimatografos.gr

Προηγούμενο άρθροΚακαβούλη Ειρήνη
Επόμενο άρθροΚαλαντζής Σάββας
Ελληνικός Κινηματογράφος Καλαμίδου Ηλέκτρα
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
58,256ΥποστηρικτέςΚάντε Like
8,956ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,081ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δείτε και αυτα

Εμμανουήλ Τάκης Καλαμίδου Ηλέκτρα

Εμμανουήλ Τάκης

Τάκης Εμμανουήλ Ο Τάκης Εμμανουήλ γεννήθηκε το 1933 στο Μεσολόγγι και σπούδασε στη δραματική σχολή του Ωδείου Αθηνών. Το 1960 έκανε την πρώτη του εμφάνιση...
Στρατηγού Ρένα Καλαμίδου Ηλέκτρα

Στρατηγού Ρένα

Ρούμπου Σοφία Καλαμίδου Ηλέκτρα

Ρούμπου Σοφία