13.9 C
Athens
Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήHθοποιοίΣάββας Καλαντζής

Σχετικές αναρτήσεις

Σάββας Καλαντζής

- Advertisement -

Ο Σάββας Καλαντζής ή Καλατζής ήταν ένας από τους πιο γνωστούς κομπάρσους του ελληνικού κινηματογράφου. Η πραγματική δουλειά του ήταν ηλεκτρολόγος στα συνεργεία των ταινιών, αλλά έκανε και τον οπερατέρ, τον βοηθό σκηνοθέτη, τον βοηθό ηλεκτρολόγου, τον μπούμαν, το φροντιστήριο και το γενικών καθηκόντων. Έκανε περάσματα σε 51 ταινίες.

Σάββας Καλαντζής: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1948100.000 λίρες
1955Λατέρνα φτώχεια και φιλότιμο
1957Τα μαναβάκια
1957Τα τρια παιδιά βολιώτικα
1957Ο μεγαλοκαρχαρίας
1957Λατέρνα φτώχεια και γαρύφαλλο
1957Της νύχτας τα καμώματα
1958Αδέκαροι ερωτευμένοι
1959Έγκλημα στο Κολωνάκι
1959Οι δοσατζήδες
1959Ζάλογγο το κάστρο της λευτεριάς
1959Ο Θύμιος τά΄κανε θάλασσα
1959Αμαρυλλίς το κορίτσι της αγάπης
1959Άντρα θέλω με πυγμή
1960Το νησί της αγάπης
1960Έγκλημα στο Κολωνάκι
1960Μετά την αμαρτία
1961Τα ματόκλαδά σου λάμπουν
1961Οι 900 της Μαρίνας
1962Εξομολόγηση μιας μητέρας
1962Κατηγορούμενος ο έρως
1963Ο τρελάρας
1963Λίγο πριν ξημερώσει
1963Οι κατεργάρηδες
1963Όσα κρύβει η νύχτα
1963Ο Ιππόλυτος και το βιολί του
1963Τρελοί πολυτελείας
1964Νυχτοπερπατήματα
1965Με ιδρώτα και δάκρυα
1965Κάνε με πρωθυπουργό
1966Ραντεβού στον αέρα
1966Διπλοπενιές
1967Τρελός παλαβός και Βέγγος
1967Βοήθεια ο Βέγγος φανερός πράκτωρ 000
1968Το παρελθόν μιας γυναίκας
1968Συννεφιασμένοι ορίζοντες
1968Το Προ-Πο και τα μπουζούκια
1970Ένας χίπυς με φιλότιμο
1970Εν ονόματι του νόμου
1970Ο Θανάσης η Ιουλιέτα και τα λουκάνικα
1971Ο φαφλατάς
1971Καυτά ψυχρά κι ανάποδα
1972Ο Πατούχας
1972Πως καταντήσαμε Σωτήρη
1973Οι γενναίοι πεθαίνουν δυο φορές
1973Το νησί της αμαρτίας
1979Γυναίκες στα όπλα
1981Πάμε για καφέ

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Δημήτρης Ζακυνθινός 1939-

Ο Δημήτρης Ζακυνθινός γεννήθηκε το 1939 στην Αθήνα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του"Εθνικού Θεάτρου". Αποφοίτησε επίσης από την "Ανώτερη Σχολή Θεάτρου και Κινηματογράφου"....

Στάθης Αλεξόπουλος

Ο Στάθης Αλεξόπουλος έπαιξε στην ταινία, ''Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης'' (1963), όπου πυγμαχούσε με τον Γιάννη Μωραίτη ενώ διαιτητής ήταν ο Θανάσης Βέγγος .Γεννήθηκε το...

Νέγκας Χρήστος

Έλληνας ηθοποιός του κινηματογράφου, του θεάτρου και της τηλεόρασης.Ο Χρήστος Νέγκας γεννήθηκε το 1936 στη Ζάκυνθο. Σπούδασε στις σχολές του Θεάτρου Τέχνης και του...

Τελευταίες αναρτήσεις