32.4 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΚαλαντζής Σάββας

Σχετικές αναρτήσεις

Καλαντζής Σάββας

Ο Σάββας Καλαντζής ή Καλατζής ήταν ένας από τους πιο γνωστούς κομπάρσους του ελληνικού κινηματογράφου. Η πραγματική δουλειά του ήταν ηλεκτρολόγος στα συνεργεία των ταινιών, αλλά έκανε και τον οπερατέρ, τον βοηθό σκηνοθέτη, τον βοηθό ηλεκτρολόγου, τον μπούμαν, το φροντιστήριο και το γενικών καθηκόντων.Έκανε περάσματα σε 51 ταινίες.


Φιλμογραφία
100.000 λίρες (1948)
Λατέρνα φτώχεια και φιλότιμο (1955)[καφετζής]
Τα μαναβάκια (1957)
Τα τρια παιδιά βολιώτικα (1957)[στο αστυνομικό τμήμα]χεις 
Ο μεγαλοκαρχαρίας (1957)[φίλος Γαβρίλου]
Λατέρνα, φτώχεια και γαρύφαλλο (1957)[καφετζής]
Της νύχτας τα καμώματα (1957)[ορχήστρα-μπουζούκι]
Αδέκαροι ερωτευμένοι (1958)[μπουζουκσής]
Έγκλημα στο Κολωνάκι (1959)[καφετζής]
Οι δοσατζήδες (1959)
Ζάλογγο το κάστρο της λευτεριάς (1959)[Τούρκος]
Ο Θύμιος τά΄κανε θάλασσα (1959)[στην αποβάθρα του τρένου]
Αμαρυλλίς το κορίτσι της αγάπης (1959)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]
Άντρα θέλω με πυγμή (1959)[θεατής στο τσίρκο]
Το νησί της αγάπης (1960)[διαρήκτης]
Έγκλημα στο Κολωνάκι (1960)
Μετά την αμαρτία (1960)[Μπράβος στο καμπαρέ της Μαντάμ Λόλας και εκ των ηλεκτρολόγων της ταινίας]
Τα ματόκλαδά σου λάμπουν (1961) [χορευτής] 
Οι 900 της Μαρίνας (1961)
Εξομολόγηση μιας μητέρας (1962)[επιστρέφει από το Μέτωπο τραυματισμένος]
Κατηγορούμενος ο έρως (1962)[εργάτης στο καφενεδάκι του εργοστασίου και στο λεωφορείο]
Ο τρελάρας (1963)[στο Α/Τ με χειροπέδες]
Λίγο πριν ξημερώσει (1963)[ενημερώνει τον Γιάννη Αργύρη (”θείο”) και τον Γιώργο Κωβαίο (”απαλοχέρη”) για τη κλοπή του αυτοκινήτου και ότι το αναζητά η αστυνομία]
Οι κατεργάρηδες (1963)[πελάτης καφενείου]
Όσα κρύβει η νύχτα (1963)[μαζί με τον Φέρμα στο φορτηγό και βοηθός σκηνοθέτη]
Ο Ιππόλυτος και το βιολί του (1963)[νεκροθάφτης]
Τρελοί πολυτελείας (1963)[παίζει τάβλι με τον Φωτόπουλο]
Νυχτοπερπατήματα (1964)[καπνίζει δίπλα σ΄αυτήν που κάνει στριπτίζ]
Με ιδρώτα και δάκρυα (1965)[εργάτης]
Κάνε με πρωθυπουργό (1965)[καφετζής]
Ραντεβού στον αέρα (1966)
Διπλοπενιές (1966)[ψαράς]
Τρελός παλαβός και Βέγγος (1967)[τρελός]
Βοήθεια ο Βέγγος φανερός πράκτωρ 000 (1967) [οδηγός τρίκυκλου στη λαχαναγορά]
Το παρελθόν μιας γυναίκας (1968)
Συννεφιασμένοι ορίζοντες (1968)
Το Προ-Πο και τα μπουζούκια (1968)[κομπάρσος σε ταινία]
Ένας χίπυς με φιλότιμο (1970) [Γιάννης]
Εν ονόματι του νόμου (1970)[στο νοσοκομείο]
Ο Θανάσης η Ιουλιέτα και τα λουκάνικα (1970)
Ο φαφλατάς (1971)[κατηγορούμενος]
Καυτά ψυχρά κι ανάποδα (1971)[ενοικιαστής]
Ο Πατούχας (1972)[Τούρκος]
Πως καταντήσαμε Σωτήρη (1972)[τρελός]
Οι γενναίοι πεθαίνουν δυο φορές (1973)
Το νησί της αμαρτίας (1973)[πατέρας Λίτσας]
Γυναίκες στα όπλα (1979)[κάτοικος χωριού]
Πάμε για καφέ (1981)[Αράπης]

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr  για τις πληροφορίες.

Σχετικές αναρτήσεις

Τα νησιά του Ελληνικού Κινηματογράφου Μέρος 16ο

Ποια είναι η Μαργαρίτα Πιο γνωστό για τη διάσημη ποδηλατάδα κάτω από το κάστρο των Ενετών στο λιμάνι της Κω, το «Ποια είναι η Μαργαρίτα»...

Ζαμπέτας Γιώργος

Γιώργος Ζαμπέτας Ο Γιώργος Ζαμπέτας ήταν Έλληνας συνθέτης, τραγουδιστής και ξεχωριστός δεξιοτέχνης του μπουζουκιού. Γεννήθηκε στις 25 Ιανουαρίου του 1925 στην Ακαδημία Πλάτωνος, ενώ η...

Σ’ αγαπώ (1971-1972)

Η ταινία, "Σ' αγαπώ" προβλήθηκε τη σαιζόν 1971-1972 και έκοψε 393.137 εισιτήρια. Ήρθε στην 2η θέση σε 90 ταινίες. -Μια αρκετά ακριβή παραγωγή για την...

Τελευταίες αναρτήσεις