19.1 C
Athens
Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Ελένη Προκοπίου: Ο επίγειος παράδεισος της στο Ξυλόκαστρο

Στο πανέμορφο Ξυλόκαστρο και κυριολεκτικά πάνω στο...

Ήξερες ότι ο Θόδωρος Κατσαδράμης…

Ο Θόδωρος Κατσαδράμης γεννήθηκε στη Δόξα Αρκαδίας...

Έφυγε από τη ζωή ο Θόδωρος Κατσαδράμης

Δυστυχώς άλλη μία απώλεια για τον καλλιτεχνικό...
ΑρχικήHθοποιοίΡένα Πασχαλίδου 1911-1979

Σχετικές αναρτήσεις

Ρένα Πασχαλίδου 1911-1979

- Advertisement -

Η Ρένα Πασχαλίδου γεννήθηκε το 1911 και  ήταν Ελληνίδα ηθοποιός. Καθιερώθηκε σε ρόλους καρατερίστας κυρίως σε κωμωδίες του ελληνικού κινηματογράφου.

Στην κινηματογραφική ταινία “Ξύπνα Κορόιδο…” (’69) εμφανίζεται ως Ειρήνη Πασχαλίδου. Πρώτος της σύζυγος ήταν ο ηθοποιός Μίμης Ρουγγέρης ενώ δεύτερός της σύζυγος υπήρξε ο, επίσης ηθοποιός, Νίκος Πασχαλίδης, απ’ όπου προκύπτει και το καλλιτεχνικό της όνομα.

Το πραγματικό της όνομα είναι Βαρβάρα Πασχαλίδου. Κάποια περίοδο της ζωής της ζούσε στους Αμπελόκηπους. Πέθανε στην Αθήνα το 1979.

Ρένα Πασχαλίδου: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1964Ο Γιάννης τάκανε θάλασσα
1965Η Εύα δεν αμάρτησε
1966Η βουλευτίνα
1966Ο Μελέτης στην άμεσο δράση
1966Ο παπατρέχας
1966Ο πόνος του μπεκρή
1967Βοήθεια! Ο Βέγγος φανερός πράκτωρ “000”
1967Ο σατράπης
1967Πάρε κόσμε
1967Το Πιο Λαμπρό Αστέρι
1967Τρελλός παλαβός και Βέγγος
1968Δόκτωρ Ζι-Βέγγος
1968Η Αγάπη μας
1968Η Αρχόντισσα κι’ ο Αλήτης
1968Κίτσος Μίνι και Σουβλάκια
1968Καπετάν φάντης μπαστούνι
1968Ο παληάτσος
1968Το πιο λαμπρό μπουζούκι
1969Η Νεράιδα και το Παληκάρι
1969Η αρχόντισσα της κουζίνας
1969Η παριζιάνα
1969Ησαϊα… μη χορεύεις
1969Θου-Βου φαλακρός πράκτωρ – Επιχείρησις: Γης μαδιάμ
1969Ξύπνα κορόιδο
1969Ποιος Θανάσης!!
1969Το ανθρωπάκι
1969Το αφεντικό μου ήταν κορόιδο
ΈτοςΤίτλος ταινίας
1970Ένα Αστείο Κορίτσι
1970Ένας Βέγγος για όλες τις δουλειές
1970Αριστοτέλης ο επιπόλαιος
1970Κατηγορώ τους δυνατούς
1970Ορατότης μηδέν
1971Διακοπές στο Βιετνάμ
1971Ξένοιαστος παλαβιάρης
1971Ο φαφλατάς
1971Σ’ αγαπώ
1972Ο Κύριος Σταθμάρχης
1973Μεταμορφώσεις

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Ο κατεργάρης 1970-1971

Η ταινία, "Ο κατεργάρης" προβλήθηκε τη σαιζόν 1970-1971 και έκοψε 157.614 εισιτήρια. Ήρθε στην 38η θέση σε 87 ταινίες.-Η ταινία αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά του...

Κατίνα Παξινού 1900-1973

Η Κατίνα Παξινού γεννήθηκε στις 15 Δεκεμβρίου 1900 στον Πειραιά και ήταν Ελληνίδα ηθοποιός, κυρίως δραματικού ρεπερτορίου, παγκόσμιας φήμης.Η Κατίνα Παξινού ήταν κόρη μεγαλοαστικής οικογένειας, και...

Μάρω Κοντού 1934-

Η Μάρω Κοντού γεννήθηκε στην Αθήνα στις 21 Ιουνίου 1934. Το πραγματικό όνομα είναι Μαριάνθη Κοντού και είναι ηθοποιός έχοντας επίσης και πολιτική σταδιοδρομία...

Τελευταίες αναρτήσεις